Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Klári blogja - 2007. szeptember



 A nõgyógyász elõadást tart rengeteg nõ elõtt:
 - A kemény pénisztõl méhrákot lehet kapni néhány éven belül.
 Mire az egyik nõ közbeszól:
 - A puhától pedig idegbajt, azonnal.

 

 Egy fickó sétál hazafelé a koromsötét utcán jóval éjfél után. Az egyik
 kapualjból megszólítja egy nõ:
 - Akarod, hogy tízezerért a mennyországba röpítselek?
 A férfi még sohasem fizetett nõnek, de mivel kicsit szalonspicces,
 gondolja kipróbálja.
 Odaadja a pénzt a nõnek, aki nem sokat késlekedik, lehúzza a sliccet és
 rögtön dolgozni kezd.

Címkék: erotikus vicc

Tovább 

A Microsoftnak a Linux mellet mely a operációs rendszerként jelent konkurenciát, most meg kell küzdenie egy újabb konkurenssel. Igaz a Microsoftnak nem új keletû a helyzet, hiszen rengeteg office lehetõséget lehet találni, ami ingyenes az interneten. Viszont van egy újabb, és az eddiginél ha lehet mondani komolyabb kihívója. Az IBM elõ ált a Lotus Symphony nyilt forráskódú OpenOffice.org alapjaira épülõ és ingyenes szoftver csomaggal, mely mint a magán mind az üzleti szektorban megállja a helyét.

Címkék: ingyenes linux office szövegszerkesztő táblázatkezelő windows új

Tovább 

 

A hagyományos levelekben, névkártyákon is egyre gyakrabban megjelenik az e-mail cím, és a beérkezô levelek fejlécei mellett elektronikus telefonkönyvek is rendelkezésre állnak, bár ezek messze nem elégítik ki a hálózat kiterjedtsége, szolgáltatásai, és a felhasználók száma által indokolt igényeinket. Ilyen telefonkönyvek a whois, netfind, X.500, stb. Néhány hasznos White Pages cím ízelítôként:

 

E-mail:

 

Whois whois@whois.internic.net
HIX help@hix.com

WWW site-ok:

 

Netfind http://www.nova.edu/Inter-Links/netfind.html
Four11 http://www.four11.com
Lookup http://www.lookup.com
Infoplus http://www.infop.com/phone
InterNIC http://ds.internic.net
E-mail Book http://www.vpm.com/emailbook
Pobox http://www.pobox.com/p3
SIC http://www.sic.eunet.hu/email/email.shtml
HIX http://hal9000.elte.hu/hix/radir.html
KIKI http://www.hu.net/kiki

 

Címkék: elektronikus internet telefonkönyv

Tovább 

Az e-mail, vagy email, az angol electronic mail kifejezésbõl származik, ami ?elektronikus levél?-ként fordítható le. A neve utal az írás, illetve továbbítás módjára, amely teljes egészében elektronikus úton megy végbe. A hagyományos levéltovábbítást úgynevezett ccigaposta (angolul: snail mail) néven emlegetik internetes körökben. A mai e-mail rendszerek szinte kivétel nélkül az internetet használják közvetítõnek, és ezáltal az e-mail az internet használatának egyik legkedveltebb formája lett.

Címkék: e-mail elektronikus internet levél meghatározás

Tovább 

A Maniccum nevû féreg elsõsorban az MSN Messenger azonnali üzenetküldõ szolgáltatásain keresztül igyekszik megfertõzni a kiszemelt számítógépeket.

A Maniccum számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek segítséget nyújtanak a támadók számára, hogy a férget különbözõ parancsok révén IRC-n keresztül vezéreljék. A féreg révén hozzáférhetnek a fertõzött számítógépen tárolt fájlokhoz, HTTP szervert indíthatnak illetve szolgáltatásmegtagadási támadásokat (DoS) kezdeményezhetnek.

Címkék: MSN messenger terjed veszélyes vírus

Tovább 

A problémák elkerülése érdekében a cég 2006-ban az MPP spamszûrõ mellett döntött, amely azóta is hatékonyan tartja távol a kéretlen leveleket. Az eredmény önmagáért beszél: az MPP egy év alatt fél milliárd spamtõl kímélte meg a felhasználókat, a szolgáltató ezért további két évig ezt a rendszert alkalmazza a spamek szûrésére.

A VIP Solutions Kft. immár öt éve biztosít ingyenes levelezõ szolgáltatást felhasználóinak, 2002-tõl az Index/VIPmail szolgáltatással, 2004-tõl pedig már a CitroMail levelezõ is elérhetõvé vált.

Címkék: kéretlen levél spam szűrés

Tovább 

Alapvetõen Linux alatt három különbözõ dolgot végezhetünk egy fájllal, és mivel Linux alatt minden fájl, ez a három dolog elvileg hiánytalanul lefedi az összes, vincseszteren található adat kezelését:

  • egy fájlt olvashatunk (read)
  • egy fájlt írhatunk (write)
  • egy fájlt futtathatunk (execute)

Amint látható, ez így viszonylag egyszerû is. Természetesen már rögtön felmerül több probléma, hiszen "valódi" fájl esetén még viszonylag közérthetõ dolog, hogy mit jelent a futtatás, de például könyvtárnál (mappánál) már kicsit furcsának tûnhet elsõre: könyvtár esetében a futtatási jog belépést jelent a könyvtárba.

Címkék: futtatás fájl jogosultság olvasás parancs írás

Tovább 

Belsõ eszközök

Hangkártyák
Elég jól támogatva vannak kernelben, bár nem típus, hanem lapkakészlet alapján. Ám elõfordul, hogy egy újonnan piacra dobott kártya meghajtója még nem készült el, vagy már elkészült, de a rendszermagunk régi hozzá. Konkrét példa erre a Sound Blaster Live! 24 bites kártya, mely a 2.6.11-es rendszermagban megtalálható ALSA hangrendszer moduljaival mûködött elõször. Ha rendszerünk ennél korábbi verziót használ, akkor célszerû frissíteni, vagy külön ALSA hangrendszert felrakni hozzá, különben nem fog megszólalni.

Címkék: Eszköz Modem hangkártya hardver nyomtató videokártya

Tovább 

A Microsoft termékek világában kezd megszokottá válni, hogy az operációs rendszer rendre felismeri és kezeli a újonnan beüzemelt hardvereinket, legyen szó belsõ, vagy külsõ eszközrõl. Persze ez nem volt mindig így, de egy dolog biztos volt régen és ma is: a megvásárolt eszközhöz biztosan kapunk valamilyen adathordozót, ahol meghajtó program(ok), használati útmutató, segédprogramok és egyebek kapnak helyet. Viszont ezek a meghajtók általában Microsoft rendszerekhez vannak készítve, illetve helyenként Machintos változat is lapul a dobozban.

Címkék: Eszköz hardver linux választás

Tovább 

Linux alatt egy "tökéletes" fa struktúrába van szervezve a teljes könyvtárszerkezet. Errõl korábban már ejtettünk szót, azonban nézzük mit is jelent valójában:

/
Mindennek az alapja a "/" jellel jelölt gyökérkönyvtár más néven root. Ez minden Linux alapja, ebbõl ágaztatható le a teljes szerkezet. Ha kilépünk a root könyvtárba (ezt a legegyszerûbb egyelõre, ha mc - midnight commander - segítségével tesszük. Ubuntuban alapból nincs, SuSE-ben pedig benne van.

Címkék: faszerkezet könyvtár különbségek linux mentés

Tovább 

Ha eddig kizárólag egyetlen rendszerrel dolgoztál (esetleg ugyannannak a különbözõ verziójával), akkor furcsának és szokatlannak tûnhet néhány dolog, ami másképpen van. Sok disztribúció célozza meg, hogy valamennyire Windows hatást keltsen, ezzel segítve, hogy a felhasználó "otthon" érezze magát. Nem szabad fenntartásokkal ismerkedni, annak semmi értelme nincs, hogy csak azért telepítünk Linux rendszert, hogy bebizonyítsuk magunknak, hogy semmire sem jó.

Címkék: ablak asztal felhasználói felület képernyő különbség linux rendszer

Tovább 

Egy tévedést szeretnénk eloszlatni: a GPL licenszt, valamint a nyílt forrásódot sokan egyenlõvé teszik az ingyenességgel, holott ez nem így van. A licensz nem teszi kötelezõvé, hogy az ily módon terjesztett szoftvert csak ingyen vagy anyagáron lehessen közreadni. Létezik jónéhány GPL-es kereskedelmi szoftver, illetve disztribúció is. (A lehetõség itt is meg van: ha elég tapasztaltak vagyunk, akkor a nyilvános forráskódból magunk is lefordíthatjuk a programokat, azonban a kész telepítõért és programokért fizetni kell.).

Címkék: ingyenes letölthető linux rendszer

Tovább 

Linux disztribúciónak nevezünk minden olyan Linux rendszert, amelyben Linux rendszer mag mûködik. Maguk a disztribúciók elkülönülnek egymástól, fejlesztésük egymástól függetlenül zajlik. Olyan ez, mint ha minden autóban ugyanaz a motor lenne, de azokat attó még ugyanúgy külön gyárakban szerelnék be a kocsikba: a kocsik lényegesen mások lennének, bár funkcionalitásuk alapja ugyanaz a motor.
Nagy vonalakban úgy mûködik a dolog, hogy a kernel-fejlesztõk folyamatosan fejlesztik a rendszermagot, kiadják, majd a disztribúciók ráépítenek.

Címkék: disztribúció kiadás linux operációs rendszer

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 12 éve

Jelenleg a distrowatch.org a Linux disztribúciók gyűjtőhelye, akinek van egy kis ideje számolja össze: a cikk írásának pillanatában 365 Linux disztribúcióból állt lista. Minek egyáltalán ennyi? Miben különböznek egymástól?A kérdés jó és indokolt. Valahol igen szépen példázza a nyílt forráskód, a Szabad Világ lényegét: azért mert megtehetjük.

Tovább 

A Linux egy nyílt forráskódú (Open Source) operációs rendszer, amely GPL licensz alatt került terjesztésre. Ennek egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nem csak a programot, hanem annak forrását is közzé kell tenni, ami lehetõvé teszi mások számára, hogy munkánkat folytassák, jobbá tegyék. Így nem kell minden egyes programnál feltalálni a spanyolviaszt, hanem egy már létezõ ötleteket, megoldásokat továbbfejleszthetjük akár mi magunk is. Mindemellett fel kell tüntetni az eredeti szerzõ nevét és elérhetõségét.

Címkék: kernel linux operációs rendszer szabad szoftver windows

Tovább 

Biztos vagyunk itt páran akik már hallottunk Linuxnak nevezett valamirõl, mások láttak is ilyet mûködés közben. Megint csak mások már talán próbálkoztak is vele, de valami miatt elment a kedvük (általában az ismeretlensége és sikertelenség miatt). Nos cikksorozatunkban megpróbáljuk összeszedni az általános tudnivalókat és az alapoktól felépíteni.

Terveink szerint végigvesszük azokat dolgokat, ami a rendszer ismeretéhez szükségesek, majd telepítünk is felhasználóbarát Linuxot, és végigmegyünk azokon a buktatókon, amivel a legtöbb kezdõ szembesül.

Címkék: használat linux operációs rendszer telepítés

Tovább 

 Az amerikai énekesnõnek exkluzív szerzõdése volt a Louis Vuitton világhírû divatcéggel. A divatcég képviselõi azonban a napokban bejelentették, hogy felbontották a Jennifer Lopezzel kötött megállapodást, és a jövõben egy fiatalabb sztár köré épülnek a cég reklámkampányai.

Meg nem erõsített információk szerint a Louis Vuitton embereinek többek között abból volt elegük, hogy az énekesnõ állandóan egészen elképesztõ kívánságokkal fordul hozzájuk.

Címkék: kivánság pletyka szeszély sztár ár

Tovább 

A lap azt állítja, hogy Lopez vonalait a Columbia Pictures marketingesei kiretusálták, melynek következtében nemcsak hogy kisebb lett a sztár popsija, hanem a mellei meg nagyobbak. A New York Post egy belsõ forrásra hivatkozik, aki állítólag a retus elõtt és a retus után is látta a képeket.

Lopez állítólag elégedetlen volt azzal, ahogy karcsúsítottak a vonalain a képeken, amelyeken Ben Affleckkel, a võlegényével és filmbéli társával szerepel. A 33 éves Lopez Affleckkel éppen ennek a filmnek, a Gigli-nek a forgatása során találkozott.

Címkék: csodál film filmrajongók plelyka retusálás

Tovább 

Világhírû énekesnõ, szexszimbólum, keresett színésznõ, parfümök és ruhák ötletgazdája - õ Jennifer Lopez aki szinte minden héten az újságok címlapján látható. Szakmai körökben közismert, hogy J.Lo finoman szólva is munkamániás, de legutóbbi interjújában, amely az Anyád napja címû film kapcsán készült, elismerte, néha úgy érzi, túl nagy árat fizet mindezért.

Persze csak az említett filmért 15 millió dollárt zsebelt be, és ma õ az egyik legkeresettebb mûvész, legyen szó zenérõl vagy filmezésrõl, de Jennifer szerint a hírnév elõnyeit könnyû irigyelni, ugyanakkor a hátrányaival nehezebb megbirkózni, mint azt az emberek gondolnák.

Címkék: díva jennifer lopez pletyka viszony áldozat

Tovább 

A latin szépség a kilencvenes évek közepe óta már többféle stílust is kipróbált, a szexis rosszlánytól kezdve a laza utcai irányzaton át egészen az elegáns díváig, és büszke arra, hogy eddig minden bejött neki. Nem véletlen tehát, hogy a nevével fémjelzett ruhák és cipõk is komoly népszerûségnek örvendenek, de ahogy õ maga is évrõl évre változik, kollekcióit is szeretné most megújítani J.Lo. Az eddig megismert laza, sportos, utcai stílus helyett a nõies, egyrészes, karcsúsított ruhák, kabátok és elegáns cipõk bemutatását tervezi a közeljövõben az énekesnõ, aki szerint erre az új irányzatra is nagy lesz a kereslet.

Címkék: díva elegáns pletyka próbálkozás stílus új

Tovább 

35 ezer dollárt követel Jennifer Lopez amerikai énekes-színésznõtõl egy magán repülõtársaság - derült ki a Los Angeles-i bíróságra beadott papírokból. Az Avjet Corp. nevû társaság azt állítja, hogy Lopez és férje, Marc Anthony zenész többször is igénybe vette a szolgáltatásaikat, de valahogy "elfelejtettek" fizetni.

A cég szerint Jennifer Lopez és férje álnéven jelentkeztek be hozzájuk, Marco és Jennifer Munizként - Marco Muniz Marc Anthony eredeti neve - négy másik vendéggel együtt.

Címkék: per pletyka reklám repülőtársaság

Tovább 

Jennifer Lopez amerikai énekesnõ és férje, Marc Anthony zenész minél többet szeretnének segíteni az elhízott gyermekeken, ezért közelgõ turnéjuk bevételének egy részét jótékony célra ajánlották fel. A turnéról kiadott sajtóközlemény szerint, minden eladott jegy után egy dollárt egy alapítvány számlájára utalnak át.

"Az alapítvány célja, hogy csökkentse a gyermekkori elhízást úgy, hogy megismerteti a gyerekeket a futás, a mozgás és az egészséges életmód jótékony hatásaival" - írja a sajtóközlemény.

Címkék: gyerekek nemes pletyka segítség sport tett tánc

Tovább 

Nem elõször jelennek meg ellentmondásos információk Jennifer Lopez amerikai énekesnõrõl: egy bulvárlap azt állítja, Lopez és férje, Marc Anthony elsõ közös gyermeküket várják - a két híresség szóvivõje viszont határozottan cáfolja a híreket. A helyzetet nehezíti, hogy múlt héten számos sokat sejtetõ fénykép jelent meg az énekes-színésznõrõl.

"Jennifer már tizenkét hetes terhes, és tavasszal születik meg a gyerek. Õ is, és Marc is rettenetesen boldogok, hiszen már jó ideje próbálkoztak" - mondta egy magát megnevezni nem kívánó forrás az In Touch Weekly magazinnak.

Címkék: cáfol fotó pletyka pocak terhes

Tovább 

Szerencsére nem házasságon belüli erõszakról van szó, mindössze üzemi baleset történt a legendás hírû salsa énekes, Hector Perez életérõl szóló, El Cantate címû közös filmjük forgatásán.

Jenniferék ugyanis a kelleténél kicsit jobban beleélték magukat az egyik jelenetbe, amiben az önpusztító életet élõ Perez csúnyán összezördül a feleségével, Puchival. J Lo állítása szerint eleinte csak szócsatáról volt szó, de úgy elkapta a hév, hogy lökdösni kezdte a Perezt alakító Anthonyt.

Címkék: jelenet salsa szócsata énekes

Tovább 

A színész-énekes - aki legutóbbi filmjében éppen nejével játszik együtt - határozottan kijelentette: otthon a latin díva a fõnök. A 38 éves Marc a People magazinnak bevallotta: az összes kapcsolatában Jennifer volt a fõnök, ezt jobb, ha minden férfi tudja.

Jennifer korábban azt is elárulta: legutóbbi turnéjukon külön buszt használtak, mert eltérõek a szokásaik. Állítása szerint férje órákig készülõdik, színpadra lépés elõtt pedig még szundít egy negyedórát, addig viszont õ nem csaphat zajt.

Címkék: díva házaspár latin művész nadrág visel

Tovább 

A csúfos bukással végzõdött South Beach valamint az MTV-n sikerrel vetített Dance Life után Jennifer Lopez újabb televíziós produkcióval rukkol elõ.

Az énekesnõ és a Bébicsõszök klubja címû vígjáték egyik producere, Jane Startz The Amigas Sweet 15 Club címmel indít valóságshow-t, melyben öt partiszervezéssel foglalkozó latin lány sorsát követhetik nyomon az érdeklõdõk. A tervek szerint a Miamiban játszódó reality több lenne egy puszta tévés produkciónál, J Lo és Startz többek közt CD-ket, könyveket, és egyéb csecsebecséket forgalmazó franchise hálózatot akar építeni köré - feltéve, hogy nem fürdenek be a projekttel.

Címkék: képernyő latin lány produkció színésznő tévés

Tovább 

David LaChapelle rendezi Jennifer Lopez új videóklipjét, mely az énekesnõ legújabb, Do It Well címû kislemezéhez készül.

A lassan negyven éves énekesnõ a forgatáson készült képek tanúsága szerint jobb formában van, mint valaha.

Augusztus közepén egyébként megválasztották a legszebb nõi feneket, amely szavazást nem meglepõ módon Jennifer Lopez nyert meg, annak ellenére, hogy a legfrissebb képek tanúsága szerint az énekesnõnek is meg kell küzdenie legtöbb nõ esküdt ellenségével, a cellulitisszel.

Címkék: fantasztikus fenék forma legszebb megválaszt

Tovább 

A sztár már egy ultrahangos vizsgálaton is átesett. A hírek szerint Jennifer 12 hetes terhes.

Az énekesnő és férje két éve próbálkoznak a gyermeknemzéssel, végül a mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttek.

Egy forrás szerint a beavatkozás olyan jól sikerült, hogy a párnak nem is egy, hanem két gyermeke születik majd bő fél év múlva.

A 39 éves Marc Anthonynak nem ők lesznek az első gyermekei, hiszen korábbi kapcsolataiból már három is született.

Címkék: gyermek hír pletyka pár terhes vár

Jennifer Lopez tehetségkutató versenyt hirdetett, hogy megtalálja új videoklippjének fõszereplõ táncosát.

JLo el van szánva rá, hogy megtalálja a tökéletes táncost. A vadászat augusztus 23-án kezdõdik New Yorkban a Roseland bálteremben. (Flashdance-feeling garantált.) A jelentkezõk egy 30 másodperces felvételi videót is küldhetnek a BecauseYouAreHot.com weblapra szeptember 28-ig.

Míg a táncosok felkészülnek, Jennifer és férje, Marc "Skeletor" Antony a tengerparton süttetik a hasukat.

Címkék: táncos tökéletes vadászat video zene

Tovább 

Új spanyol nyelvû albuma után leforgatta legújabb klipjét a Me Haces Falta címû számához, ami egy pár szakításáról szól. A kisfilmben visszaemlékezések láthatóak a szerelem szép idõszakáról, de a végén érezni a kilátástalanságot, hogy bár hiányoznak egymásnak, mégsem békülhetnek ki már soha többé. Mindketten megbánták, amit tettek, de már mindennek vége, és tovább kell lépniük valahogy.

Több részletet azonban már nem akart elárulni Jennifer az új videoról, aki többre kíváncsi, az várja meg amíg el kezdik játszani a zene tévék.

Címkék:

Tovább 

Több mint félmillió dollárt (közel 137 millió forintot) gombolt le írói ambíciókkal elõállt volt férjétõl Jennifer Lopez amerikai filmcsillag egy szerdai bírósági döntés alapján.

 A filmvásznon ismertté vált díva 2006-ban perelte be elsõ férjét, Ojani Noát, miután a New York Postból tudomást szerzett róla, hogy egykori házastársa intim részletekbe menõ könyvet akar publikálni a magánéletérõl. A színésznõ azt kifogásolta, hogy az irományt a róla szóló zaftos szexsztorikkal akarja eladhatóvá tenni.

Címkék: ex-férj jennifer lopez plelyka

Tovább 

J Lo-t a PETA nevû állatvédõ szervezet már többször is elmarasztalta a bundák szeretete miatt, de azért addig még õk sem merészkedetek, mint egyes állatvédõk. Az énekesnõ a közelmúltban állítólag több fenyegetõ levelet is kapott, melyekben azt ígérik neki, hogy "a nyilvánosság elõtt végeznek vele, pont úgy, mint azokkal a lemészárolt állatokkal, melyeknek a bundáját viseli".

A New York Daily News értesülései szerint a férje, Marc Anthony nagyon aggódik, és két szolgálaton kívüli rendõrrel erõsítette meg a latin díva védelmét.

Címkék: esemény pletyka énekesnő érdekes

Tovább 

A Como ama una mujer címû LP-rõl azt nyilatkozta, hogy ez egyfelõl egy régi álom beteljesülése, másfelõl pedig visszatérés az igazi gyökerekhez, azaz a latin zenéhez. Elõbbivel lehet egyetérteni, utóbbival lehetetlen. Hiszen Dzséló zenéje nem attól lesz latin, hogy gitáralapokra fájdalomról, örömrõl énekel spanyolul. Inkább attól lehetne az, hogy ezek az érzelmek megnyilatkoznak a zene által - de nem ezt teszik -, a hallgató is együtt él velük, keserédes emlékek bújnak elõ, táncra perdülünk, bla-bla-bla, és még írhatnánk ide egy rakat szentimentális közhelyet, de nem kell túlspilázni.

Címkék: LP album jennifer lopez latin új

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 12 éve

Jennifer Lopez A NÕ. Sikeres énekesnõ, színész, táncos, divattervezõ és szeretõ feleség egy személyben. 25 millió eladott lemez után megjelenteti várva várt, legelsõ spanyol nyelvû lemezét, melyet férje, Marc Anthony produceri segítségével készített el. A lemez megjelenésével Jennifer Lopez régi álma válik valóra, a dalokba szívét-lelkét beleadta. Az album címe: Como Ama Una Mujer, azaz Ahogy Egy Nõ Szeret. Az új lemezen 11 érzelmes, temperamentumos felvétel kapott helyet, köztük az elsõ kislemezdal, a Que Hiciste (Mit tettél?), mely már hallható a rádiókban, látványos klipje pedig kiemelten fut a VIVA-n és az ujzene.hu-n. Márciusban nagyszabású kampány támogatja a lemezt.

Tovább 

Egészségügy

Hagynak kívánnivalót maguk után, de az állapotok nem kritikusak. Kellõ elõvigyázatosság esetén nincs ok komoly aggodalomra. Védõoltásokat nem írnak elõ, de sárgaláz oltás és malária elleni gyógyszer elõzetes szedése az õserdei túrára indulóknak szükséges. Általános elõvigyázatosságból más (a tífusz, tetanusz, agyhártyagyulladás, Hepatitis A és B elleni oltások) is szóba jöhet, hazai felvételük elõtt célszerû az ANTSZ véleményét kikérni.

Címkék: betegségek egészségügy ivóviz

Tovább 

Közbiztonság


Az országban, de különösen a fõvárosban gyakoriak a bûncselekmények. Rendszeresen történnek külföldi turisták sérelmére különbözõ típusú lopások (szállodákban, közterületeken, tömegközlekedési eszközökön). Kisebb számban - nagyobb értékekre - rablások is elõfordulnak. Ajánlatos Magyarországon az utazási irodánktól külön kérni, hogy megbízható reptéri transzferrõl is gondoskodjék a perui utazásszervezõ.

Magyar állampolgárok csak lopás áldozatai voltak.

Címkék: Közlekedés információ

Tovább 

Hol találhatók a rejtélyes Nazca-vonalak?

?Megtalálhatók-e a Google Earth mûholdfelvételei között a Nazca-vonalak? Ha igen, akkor mik a pontos koordinátái??

A Nazca-vonalak koordinátái: déli szélesség 14,42 fok és nyugati hosszúság 75,08 fok. A Google Earth sajnos igazán nagy felbontással nem rendelkezik a területrõl, így a rejtélyes ábrák közül csak a legfõbb vonalak rajzolódnak ki, a mértani ábrákat és állatokat formázó vonalak nem láthatóak.

Mik azok a Nazca-vonalak?

Címkék: Google Nacza earth koordináta vonal

Tovább 

Az Andok hegyvonulata és a Csendes-óceán között, 520 km2-nyi területen egyenes vonalak, gigantikus mértani ábrák és állatokat formázó hatalmas rajzok százai töltik meg "a világ legnagyobb jegyzet tömbjét". A sivatagi ábrák többsége a Nazca hátság talaján, az ibolyakék-fekete hegyek el?tt található. A puszta, sivár fennsík, ahol még f? sem n?, szüntelenül vibrál a h?ségben; ez ugyanis a Föld le szárazabb vidékeinek egyike.

egy rajz...

újabb rajz...

hal...

virág...

majom...

pók...

kolibri...

madár...

ez is madár...

Az utóbbi tízezer évben alig esett es? a halványsárga talajra, mely homok, agyag és kalcit keveréke.

Címkék: indián nép sivatag vonalak ábrák

Tovább 

A mai Peru területén több ezer éve élt õslakosok által a sivatagos fennsíkba vésett rejtélyes Nazca-vonalak nem csupán mûvészi alkotások, hanem nagyon is gyakorlatias célokat szolgálhattak. Ezt állítja a Massachusettsi Egyetem egy kutatócsoportja, amely a hidrogeológus Stephen B. Mabee és a régész Donald Proulx vezetésével több éves vizsgálatai nyomán arra a következtetésre jutott, hogy a rejtélyes vonalaknak legalábbis egy része föld alatti víztartalékok helyét jelölte meg.

Címkék:

Tovább 


 

Régóta foglalkozom az õsi szimbólumokkal.
Mint festõmûvész és utazó bejárom azokat a helyeket, ahol a letûnt civilizációk megmaradt emlékeinek fontos üzenetei vannak az utókor számára.

Életem egyik legizgalmasabb utazása Peruba, a Föld egyik energiaközpontjához, ún. köldök-csakrájához vezetett. Az inkák fõvárosának, Cuzconak a szó szerinti fordítása: köldök. A Nap tiszteletén alapuló inka vallás határozta meg az elõdök életét (az inka szó jelentése: Nap), mindenkori uralkodójuk pedig a Napisten megtestesítõje volt.

Címkék: Cusco Napisten közeli spirituális természet

Tovább 

A perui Truly Asram

A természetes élet, a természetes gazdálkodás, a természetes építészet.


t

A természetes élet, az egyszerû élet és magasszintû gondolkodás nagyon szép példája a Peruban élõ lelki barátaim álatl létre hozott: kolostor.

t

A közvetlen tengerparton elterülõ építészeti csoda, igazi drágakõként mutatja magát.

t

Bio gazdálkodás folyik az amúgy teljesen vegetárius ott élõk tevékenységébõl

t

A termelés érdekessége, hogy teljesen esõ mentes területen végzik

t

Egyik oldalról az óceán, másikról a perui sivatag hegyei.

Címkék: perui természetes életmód

Tovább 


A perui ízek nagyszerûek és igen változatosak, attól függõen, hogy éppen merre járunk. A tengerparton a tenger gyümölcseit készítik remekül, az Andok fennsíkjain pedig az inka sülteket érdemes megkóstolni. Ne hagyjuk ki a habos, frissen facsart jugo-kat, melyek olyan egzotikus gyümölcsökbõl készülnek, mint a mango, papaya, ananász. A sajtos-avokádós szendvics egyszerû, de fenséges csemege. Nemzeti étel a sült tengeri malac, melyet inkább az éttremekben ajánlott megkóstolni, semmint az utcai árusoknál, csakúgy, mint az ezerféle kukoricából készült italukat, a chicat.

Címkék: konyha művészet perui ételek

Tovább 

Látnivalók

Lima Peru fõvárosa, meglehetõsen zsúfolt, kissé kaotikus és az idõ is elég barátságtalan az év nagy részében. A város felett többnyire szürke ködfátyol ül, de a fõtér szép, rendezett, az óceánparti Miraflores-negyed pedig a ködben is igazán sejtelmes. Néhány igen érdekes látnivalót is találhatunk Limában, ami miatt feltétlenül fel kell keresnünk a várost. Ezek közül is kiemelkedik a Museo de Oro del Peru, amely arany-, ezüst- és kõkincseirõl, és a Museo Nacional de Antropologia y Arquelogia, amely a történelem elõtti idõszak kincseirõl híres.

Címkék: látnivalók szépségek természeti városok

Tovább 

Peru maga az élõ történelem. Kevés olyan hely van a Földön, mely olyan múlttal büszkélkedhet, mint ez a dél-amerikai ország. Az õsi korok emlékei viszonylag jó állapotban maradtak fenn, így az utazók megcsodálhatják az inka fõvárost Cuzcot, Machu Pichu fenséges romjait vagy éppen a spanyol hódítók korának építészeti remekmûveit. Ezek önmagukban is elegendõek lennének ahhoz, hogy turisták ezreit vonzzák az országba, de mindez ráadásul varázslatos tájakkal és egyedülálló élõvilággal egészül ki, ezzel a világ egyik legizgalmasabb desztinációjává téve Perut.

Címkék: Közlekedés információ peru vásárlás öltözködés

Tovább 

A szegénység arca Peruban

Az állam nem keres igazi megoldást a problémákra

Az Andok több ezer méter magas hegyei között kis vályogházakban élõ indiánok, vagy a perui nagyvárosokban kolduló gyerekek, munkanélküli férfiak és nõk tömegei naponta tapasztalják az éhség, a hideg, a nyomor gyötrelmeit. A nyolc-tíz fõs családokban nagyarányú a gyermekhalandóság, a felcseperedett fiúk-lányok jó része pedig nem jár állami iskolába, hiszen ott csak olyan egyenruhában szabad megjelenni, amely a napi megélhetési gondokkal küzdõ szülõk számára megfizethetetlen.

Címkék: családok nyomor szegénység életmód

Tovább 

Limában hozták nyilvánosságra annak a felmérésnek az eredményét, mely szerint a peruiak egyáltalán nem, vagy alig mondhatók becsületes embereknek.

hirdetés if(!window.goA)document.write('');if(window.goA)goA.addZone(38312,{displayOptions:{bannerhome:'http://ad.adverticum.net'}}); Kattintson a hirdetésre!


A meglepõ eredménnyel zárult közvélemény-kutatást a perui Katolikus Egyetem végezte el a fõvárosban, 480 személy részvételével.

Címkék: emberek kutatás közvélemény

Tovább 

?Peru jobb volt, megérdemelten nyert. Egyébként sohasem gondoltuk volna, hogy a peruiak legyõznek bennünket, nagyon csalódottak vagyunk, hogy ez mégis megtörtént. Nagyon remélem, a következõ mérkõzésen, Bolívia ellen megmutatjuk, mire is vagyunk igazából képesek" ? magyarázta letörten Uruguay kapitánya, Oscar Tabarez. A venezuelai kontinensviadal nyitómeccsén Peru 3-0-ra verte a 14-szeres Copa America-gyõztes Uruguay csapatát.

A peruiak a 27. percben Miguel Villalta fejesgóljával szerezték meg a vezetést, majd a 69.

Címkék: Amerika futball meccs peru

Tovább 




Egy divatmalõrnek köszönhetõen Cameron Diaz sokkal nagyobb vihart kavart, mintha kivillantotta volna a cicijét az Oscar-gálán.


Diaz egy egész országot haragított magára a táskájával - Fotó: Hollyscoop
Fiona hercegnõ hangja Peruban akarta kipihenni a Harmadik Shrek népszerûsítésével járó fáradalmakat. A megérdemelt vakáció során többek közt Machu Picchuba is ellátogatott. Ezt a kirándulást azonban sem õ, sem a peruiak nem fogják egyhamar elfelejteni.

Címkék: botrány szöveg vakáció

Tovább 

A konkvisztádorok jöttek, láttak és megdöbbentek: Európában ugyanis soha nem találkoztak olyan hidakkal, mint Peruban. A krónikások szerint a spanyol katonák csodálattal és félelemmel bámulták az Andok szakadékain átívelõ, kötélbõl font függõhidakat, amelyek ugyan lerövidítették az utat, de himbálóztak, inogtak, és rendkívül törékenynek látszottak. Egy multidiszciplináris vizsgálat az õsi átkelõk rekonstrukciójára vállalkozott.

Szeles idõben nem tanácsos átkelni rajtuk
A függõhidak megszokott és fontos szerepet játszottak a hatalmas inka birodalom életében a spanyol hódítás elõtti hosszú évszázadokban.

Címkék: Inka felett folyó függőhíd hegy

Tovább 





Régészek szerint az õsi Peruban elõkelõ nõk fõzték a legjobb söröket. Egy nemrég feltárt sörgyári épület ivóhelysége diplomáciai találkozók helyszíneként is szolgált az inkák megjelenése elõtt.



 
I.sz. 600 körül az inkák megjelenése elõtt már meglehetõsen fejlett sörkultúra alakult ki Peruban. A Cerro Baúl fennsíkon a Florida Egyetem és a chicago-i Field Múzeum régészei feltárták egy hetvenes években felfedezett sörgyár romjait, amely az õsi perui wari kultúra korábban ismeretlen sörkultúrájáról tanuskodik.

Címkék: főzés nemes sör találkozó

Tovább 

Feldarabolták szomszédikat az õsi peruiak

Az õsi Peru vezetõ rétege a brutális kivégzésektõl, csonkítástól, sõt az emberi test deformálásától sem riadt vissza, hogy félelemben tartsa a szomszédos gyengébb településeket, és ezzel biztosítsa hatalmát ? derült ki a Nasca környékén folyó ásatások legújabb eredményeibõl.

A mai Peru déli partvidékén elterülõ sivatagban már az i.e. 1800-as évek óta telepedtek le emberi közösségek. Kb. i.e. 800 és 200 között a Paracas-kultúra (melynek tulajdonítják a legutóbbi kutatások alapján a híres Nasca-vonalakat) uralta a területet, amely i.e.

Címkék: peru szokás ókori

Tovább 

Álmatlanságban szenvednek a peruiak

A perui Egészségügyi Minisztérium mentális egészséggel foglalkozó intézete szerint igen magas a felnõtt lakosság körében azoknak a száma, akik álmatlanságban szenvednek, ami fáradtsághoz, ingerlékenységhez, és lelki problémákhoz vezethet.

Címkék: betegség hír lakosok perui

Tovább 

Az õsi indiaiak is alkalmazták a peruiak vonalait?
2006. augusztus 5. 15:35, Szombat - Balázs Richárd
Egy szabályos római hatost formáló jegyre bukkantak India egyik nyugati tartományában egy domboldalon. A geológusok egyelõre még nem biztosak abban, hogy emberkéz, vagy a természet alkotta a VI jelet, mindenesetre paramétereit tekintve meglepõen szabályosnak tûnik az alakzat.

A VI minden vonala megközelítõleg két méter széles és mély, illetve több mint 100 méter hosszú.

Címkék: Nasca india peru rejtély vonal

Tovább 

"Végül abban állapodtunk meg, hogy az összes lelet Peru tulajdonát képezi" - nyilatkozta a Yale Egyetemmel tárgyalásokat vezetõ Hernan Garrido Lecca miniszter a limai Radioprogramas rádiónak. Az Egyetem ezzel párhuzamosan honlapján tette közzé a most született nyilatkozatot, amelyben kiemelik, hogy egyes darabok még tudományos vizsgálatra náluk maradnak, ám ezek számát nem részletezik.

Peru közel két éve követelte vissza elõször a gyûjteményt, hiszen szerintük amikor 1911-ben a romváros felfedezése után a Yale expedícióját vezetõ Hiram Bingham magával vitte azokat, nem mondtak le a leletek tulajdonjogáról.

Címkék: Inka kincs peru

Tovább 

Hiram Bingham sok k?, bronz, kerámia és obszidián tárgyat talált, de aranyból és ezüstb?l valót, egyet sem. Pedig e nemesfémek minden bizonnyal itt is mesés gazdagságban halmozódtak fel, akárcsak a cuzcói Nap-templom híres kertjében, ahol az állatok, növények, köztük a kukorica életnagyságú mását készítették el színaranyból. Valószín?tlen, hogy a spanyolok rabolták el az aranyat és ezüstöt, ?k ugyanis feltehet?leg soha nem találtak rá Machu Picchura.

Címkék: Inka kincs peru pusztulás

Tovább 

Az 1530-as évek elején Mexikóba érkez? Gonzalo Pizarrót és kis létszámú seregét, minden bizonnyal meglepte, milyen könny? volt elfoglalniuk az országot. Az uralkodó Inka Birodalmon belül törzsi háborúk dúltak, gyalogosai pedig fel sem vehették a harcot a spanyol lovasokkal. 1536-ban a legy?zött inka uralkodó, Manko Kapak elmenekült f?városából, Cuzcóból, és Vilcabamba néven új várost alapított, ahol dinasztiája még további 36 évig fennmaradt.

1911-ben Hiram Bingham, a Yale Egyetem tanára azért utazott Peruba, hogy felkutassa Vilcabambát, s meghatározza az inkák utolsó menedékének pontos helyét.

Címkék: Inka felfedezés peru város

Tovább 

A mai látogatót leginkább a k?faragómunka nagyszer?sége b?völi el. Az inkák nem tartottak igavonó állatokat, mégis masszív falakat emeltek többtonnás kövekb?l, s ezek még ma is olyan szorosan illeszkednek, hogy egy tollkés pengéjét sem lehetne közéjük bedugni.

Az inka k?m?vesség egyik jellegzetessége az a mód, ahogy a köveket sokét?re faragták, így azok habarcs nélkül is tökéletesen összeilleszthet?k voltak, akár egy háromdimenziós mozaikjáték darabkái.

Címkék: Machu Picchu város építés Peru

Tovább 

Csak a szomszédos hegycsúcs, Intipunku kilátótornyából mérheti fel a látogató Machu Picchu monumentális méreteit. A fellegvár rendkívüli teljesítmény várostervezésben, kultúrmérnöki munkában, épít?m?vészetben és k?faragásban egyaránt. Kik hozták létre a kövek e szimfóniáját, e roppant épületegyüttest, mégpedig oly kiváló min?ségben, hogy még a perui dzsungel könyörtelen markában eltöltött öt évszázad is csak a szalma és nádtet?kt?l tudta megfosztani ?

Címkék: Inka Machu Picchu lakosok lakók peru város Épületek

Tovább 

Betûírás helyett a quipunak (ejtése: kipu) nevezett csomóírást használták.

Az indiánok különféle színû zsinórokat készítettek, s mindegyiknek megvolt a jelentése. Ezeket a zsinórokat, sorban felfûzték egy másik fonalra, amely fonalnak a színébõl megértették mit mutat a zsinór. A sárga fonal aranyat, a fehér fonal ezüstöt, a piros fonal harcosokat jelentett.

Mindenrõl volt nyilvántartásuk. Például a települések lakosairól: az elsõ szálon szerepeltek az öregek, hatvan évtõl felfelé; a másodikon az 50 év felettiek; a harmadikon a 40 év felettiek és így tovább egészen az újszülöttekig.

Címkék: Inka Kultúra birodalom civilizáció peru

Tovább 

Az inkák világképe:

Az inkák nézete szerint az ember kötelessége a természet megőrzése és megvédése. E szerint szükséges az emberek és a természet közötti kölcsönösség fenntartása.

Vallása:

Vallásuk legfőbb istenségét Viracochának nevezték. Hitük szerint a világegyetemet Viracocha teremtette, minden az ő irányítása alatt áll. Gyakran mutattak be emberáldozatot is.

 

 

Címkék: Inka birodalom peru vallás világkép

Tovább 

Sokáig paleolit eszközök és módszerek használása és alkalmazása, lassú neolit forradalom (mely még nem tisztázott, hogy milyen külsõ behatás eredménye volt).

A lassú neolit forradalom okai között szerepel:

  • Kisszámú népesség, így nem szorultak rá az intenzív gazdálkodásra, hanem maradt a zsákmányolás. Kezdetben nem lévén háziasított állat, nem volt lehetõség a nomád állattenyésztésre sem.
  • Igavonó állatok hiánya. (Ez az õsi amerikai kultúráknál mindenhol igaz volt.)
  • Dél-Amerika kedvezõtlen domborzati viszonyai.

Címkék: Inka birodalom földművesség gazdálkodás kézművesség

Tovább 

Társadalom 

Az Inka Birodalom alapvetõ társadalmi és gazdasági egysége a faluközösség volt, mely a földeket és az állatállományt közösen birtokolta. Az állam élén az inka állt, akit földre szállt istenségként tiszteltek.

Az államszervezet irányítói az inka törzsbõl alakult uralkodó osztály tagjai lettek, akik a leigázott népek adójából és a rabszolgák munkájából éltek. A meghódított fejedelmek és leszármazottaik alkották mellettük a kisebb nemességet.

Címkék: Inka birodalom faluközösség társadalom törvény

Tovább 


Az Inka Birodalom egy a 12-13. században létesült dél-amerikai rabszolgatartó indián birodalom, amely legnagyobb kiterjedésekor a jelenlegi Perut, Bolíviát, Ecuadort és Chile északi részét foglalta magába.

 

Az Inka Birodalom területe


Az Inka Birodalom területe

Az inkák egy történelmi fejlõdés utolsó szakaszának voltak fõszereplõi. Az Inka Birodalom egyike volt a világ legnagyobb és legrejtélyesebb kultúráinak.

A kecsua néphez tartozó inka törzs tagjai hozták létre, akik az 13.

Címkék: Inka birodalom indián peru rabszolgatartó

Tovább 

  • 2002. november 26-án jelent meg a latin sztár harmadik lemeze, a This Is Me...Then. Az album a második helyen lépett be az amerikai Billboard 200-as listára. Négy kislemez került kimásolásra róla, elsõnek a Jenny From The Blco, amely Amerikában harmadik lett, másodikként jött az All I Have LL Cool J-vel, harmadiknak jött az I'm Glad. Negyedik kislemeze ugyan megjelent Baby...I Love You címmel, de Ben Affleck-kel való szakítása után az énekesnõ kivonta a forgalomból. A This Is Me...Then érdekesége, hogy tartalmaz egy feldolgozást: a You Belong To Me egy 1978-as Carly Simon szám feldolgozása.

Címkék: Grammy-díj Jennifer López zenész énekes

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 12 éve

Egyéb zenei közreműködések Jennifer vendégszerepelt Marc Anthony 2004-es albumán. A házaspár egy duettet vett fel Anthony új lemezére, melynek címe Escapemonos lett. Ezt a dalt a 2004-es Grammy-díj átadón élőben előadták. Kisebb szünet után 2006 elején tért vissza egy új dallal LL Cool J, amelyben ismét Jennifert hívta segítségül, így született a Control Myself, amely 2006. február 1-jén jelent meg. A dal az All Have-vel ellentétben egy pörgös szám, Amerikában a negyedik, Angliában második lett a listákon.   A jövő: BRAVE Jennifer 2007-ben szeretne visszatérni az ötödik angol nyelvű albumával. A produceri munkákat ezúttal is Cory Rooney látja el. Azonban a lemezen Timbaland, Jermaine Dupri (Janet Jackson párja, Swizz Beatz, Bloodshy&Avant Britney Spears, Madonna, J.R. Rotem és Midi Maffia sztárproducerek is közreműködnek. Az első kislemez a 'Do It Well' címet viseli. A hozzá tartozó klipet David LaChappelle rendezte.

Tovább 

Jennifer zenei karrierje 1998-ban kezdõdött, amikor a Sony leszerzõdtette egy album kiadására. Az énekesnõt olyan producerek vették szárnyuk alá, mint Rodney Jerkins, vagy Cory Rooney. A két sikerproducer segítségével Jennifer zenei karrierje beindult. Elsõ lemeze az "On The 6" rögtön az amerikai Top10-ben debütált, a megjelenését követõen Jennifer a legnagyobb latin elõadók, úgymint Ricky Martin és Enrique Iglesias riválisává vált,.

Címkék: Grammy-díj nagylemez zene énekes

Tovább 

Jennifer jelentősebb szerepet 2004-ben kapott a Will és Grace című amerikai vígjátéksorozatban, ahol saját magát alakította. Lopez a hetedik évad zárórészeiben tűnik fel.

2007. január 15-én indul a DanceLife című reality show az amerikai MTV csatornán. A műsorban hat tehetséges táncos életébe pillanthat bele a néző. A nyolc részre tervezett produkcióban Jennifer is többször feltűnik majd, valamint a latin díva jegyzi a produceri munkákat is.

Címkék: Jennifer López alakítás sorozat szerep

Jennifer korai éveiben megpróbált a színészettel is foglalkozni, azonban csak felejthetõ produkciókban láthattuk: South Central, Second Chances, Hotel Malibu (sorozatok, melyekben epizódszerepeket kapott), majd 1995-ben jelentõs szerepet kapott a Nurses on the Line: The Crash of Flight 7 (Légimentõk) címû tévéfilmben. Lopez elsõ nagy szerepét a Wesley Snipes oldalán kapta a Pénzvonat (Money Train) címû akciófilmben, egy évvel késõbb pedig Francis Ford Coppola rendezésében a Jack címû moziban Robin Williams anyukáját játszotta el.

Címkék: Jennifer López korreográfus színész táncos zenész

Tovább 

Jennifer Lopez

Teljes neve: Jennifer Lopez (Beceneve: J Lo)
Született: 1970. júlus 24.
Születési hely: Bronx, New York
Haja színe: Barna
Szeme színe: Barna
Nemzetisége: amerikai
Apja: David Lopez (számítógépszakértõ)
Anyja: Guadalupe Lopez (óvónõ)
Testvérei: Linda Lopez (tudósító a WB Network-nél) és Leslie Lopez (zenetanár)
Foglalkozása: énekesnõ, színésznõ
Ex-Férje: Ojani Noa (modell; 1997 február 22-én Miamiban házasodtak össze, 1998 márciusában elváltak)
Kapcsolatai: Sean Combs (Puff Daddy; zenész; producer; 1998 óta) Joaquin Cortez (Flamenco táncos; 1998) David Cruz (produkciós asszisztens)


   Jennifer Lopez 1970.

Címkék: műsorok produkciók. alakítás szerepek szinésznő életrajz életút énekesnő

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 12 éve

Jennifer Lopez – spanyol helyesírás szerint Jennifer López –, becenevén J.Lo (Jennifer Lynn Lopez/López, amerikai énekes-színésznő, táncos és divattervező, producer. Karrierje során már jelölték Grammy- illetve Golden Globe-díjra.ennifer a New York városbeli Bronxban született, azon belül Castle Hillben. Szülei Puerto Rico-i származásúak, édesanyja Guadalupe López (leánykori nevén Guadalupe Rodríguez), édesapja David López. Gyerekkora óta énekesnő és táncos szeretett volna lenni, ezért 19 évesen beiratkozott egy New York-i tánciskolába. Akkoriban Manhattani klubokba járt fellépni, ezzel kereste kenyerét. Lopez azonban ezzel nem elégedett meg: elkezdett szereplőválogatásokra járni, míg egyszer felfigyeltek tánctudására, így megkapta az egyik mellékszerepet az In Living Color című amerikai vígjátéksorozatban 1991-ben. Itt egy úgynevezett "Fly Girl"-t alakított. Ezt megelőzően már láthattuk Mc Hammer "U Can't Touch This" című 1987-es videóklipjében táncolni. Jennifernek az áttörést egy szupersztár jelentette: Janet Jackson. Janet ekkor volt karrierje csúcspontján, Lopez pedig főszerepet kapott az 1993-as "That's The Way Love Goes" című videoklipben, majd az ezt követő világkörüli turnén is ott táncolhatott Janet Jackson mellett.

Tovább 

"Bódító" receptek
Õszibarack vörösborban: meghámozok, kimagozok két érett õszibarackot, majd 25 g cukorral, csipet fahéjjal, 3 dl vörösborral felforralom, majd lassú tûzön hagyom tíz percig. Kiveszem a barackot, majd a lábasban maradt lét sziruppá sûrítem. Végül a barackokra locsolom, lehûtöm, tejszínhabbal tálalom. Mellé kecskesajtot, friss fügét szolgálok fel.

Körte Szép Heléna módra: meghámozom a körtéket és kivágom magházukat. Egy nagy lábosba annyi vizet öntök, hogy majd késõbb a körték állva elférjenek.

Címkék: bájital bódító serkentő szerelmi vágy

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 12 éve

Az ókori Görögországban Aphrodité testesítette meg a kétkedés és szorongás nélküli, öntudatlan szexualitást. Ugyanekkor Indiában Shiva és Shakti isteni energiáinak párosodásával, teremtő egyesülésével vált a szexualitás szakrális természetűvé. Kínában a Yin, mint a nő, Yang, mint férfi a testi egyesülést a világmindenség áramkörébe kapcsolta be. A vágy, szerelem, szexualitás misztériumáról szóló elképzelések napjainkban is éppoly titokzatosak, mint annak idején. Korunk élettani megközelítésében a nemi ösztön az agyból indul ki, melynek központja a hypothalamuszban található, csakúgy, mint a táplálék- és folyadékfelvétel utáni vágy. Az erő, férfiasság, jó egészség és termékenység elszakíthatatlanok egymástól, amelyre Arisztotelész is rámutatott. A tizenkilencedik századi zulu harcosok babonából amulettet hordtak, hogy a csata utáni erekció teljes legyen.

Tovább 


Mondd, hogy te én vagyok
Malik Tóth István fordítása

Porszem vagyok a napfényben,
A napkorong én vagyok.

Maradj! - mondom a porszemnek,
A napnak pedig: Csak haladj!

Reggeli köd vagyok,
Én vagyok mindennek lélegzete.

A liget koronáján én vagyok a szellõ,
S én vagyok a sziklán megtörõ tajték.

Árboc, kormány, kormányos és tõkesúly,
De én vagyok a korallzátony is, melyen a hajó megfeneklik.

Én vagyok a fa, s ágain a beszélõ papagáj,
A csend, a gondolat és a hang,

A fuvolán lebbenõ dallamos lég,
A kõbõl kicsapó szikra, a fémben a villanás.

Címkék: Perzsa erotikus líra próza vers

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 12 éve

A Perzsa gondolkodásmód értelmezése:SZÚFI TERMINOLÓGIA A szeretett, a kedves, a barát - Isten. Isten és a misztikus kereső között olyan személyes kapcsolat vagy annak emléke) létezik, mint a legjobb barátok, szerelmesek, társak, szeretők között. Erre utalnak még a következő kifejezések: tündöklő arcú, Nap, öreg, öreg bölcs, tavaszarcú, drága vendég, nagy magányos, mester, szultán, király, kedvesem, szeretőm, szépem, szerelmem, Holdam. A szürke arcú szerető, szúfi, szerelmes - a kereső, akinek az arca szürke, sápadt, beesett. A keresett barát arca ezzel szemben tündöklő, vibráló, mint egy rózsa. Szerelem - Isten és a világmindenség iránt érzett mély, élő, az egész lényt átitató szeretet. A perzsa misztikusoknál ez kimondottan érzéki formát is ölthet, ugyanis náluk nincs olyan mély szakadék hit és érzékiség között, mint például a keresztényeknél. Szív - a bölcsesség, tisztánlátás, intuíció, azaz a gnózis szerve. A misztikus, gnosztikus szíve az a szem, amivel Isten saját magát látja. Perzsául: ghálb. Bor - a szerelem rubintszínű nektárja, az élet misztériumának a jelképe. Perzsául: méj, badé, sárab. Az élet vize a halhatatlanság belső nektárja, az újjászületés forrása, a teremtés esszenciája. Részegség - szellemi elragadtatás, eksztázis, amit a szerelmessel való egyesülés vált ki. Dervis - perzsa szó; az egyén, aki lemondott erről a világról. A kerengő dervisek rendjének fő devocionális gyakorlata a saját tengelyük körül való kerengés. Haj - arra az állapotra utal, amit a szerető szerelme jelenlétében érez, és amit úgy írt le Rúmí, hogy a szeretőt körbefonták szerelmének göndör, illatos fürtjei. Halál - az én halála, az evilági kötelékek, határok megszűnése, a teljes nyitottság; a Khizrrel való találkozás előfeltétele. Perzsául: kostán - megölni, fána - megszűnni. Szomorúság - bánat, keserűség, gyász, melyet a kedves hiánya, Isten távolléte okoz. Óceán - a lét óceánja, a kozmosz szülőanyja, a tudatosság síkja, amelyen az egyénnek keresztül kell hatolnia az önmegvalósításért. Fátyol, lepel - a lét fátyla, maga az élet, amely elrejti előlünk a lét belső lényegét, de ugyanakkor formát is ad neki. Serleg, kupa - a lélek formája, amely felfogja az élet vizét. Perzsa misztikus jelentése ugyanaz, mint a Grál-kehelyé. Kert - a szépség, jóság, arány és összhang egyik jelképe. Felépítésében gyakran a világmindenséget tükrözi. Megjelenik a versekben úgy is, mint gyümölcsöskert, virágoskert, virágmező, Paradicsom. Lángoló - az a fájdalom, amely együtt jár a szellemi növekedéssel, tisztulással; az az égő gyönyör, amelyet a szerelmes érez. Szellő - a szeretett lény életadó lehelete. Perzsául: bádészába: a hajnali szellő, amely a kedves közeledtét jelzi.Nász, egyesülés - a lélek egyesülése Istennel. Perzsául: vász'l, egyesülés, menyegző. Csalogány - a szeretett lénynek éneklő madár. Perzsául: bolbol. Ellentéte a holló, a sötét erők jelképe. Rózsa - a szeretett, tökéletes és örökkévaló szépségének a jelképe. Perzsául: gol, ami általában virágot is jelent. Ellentéte Rúmí verseiben a tövis. Gyöngy -az egyén jellemének a kiteljesülését jelképezi. Perzsául: dor. Két világ - az egyik a számunkra érzékelhető, felfogható, megjelenő világ; a másik ennek az előzménye és folytatása, a szellemi világ. A szellemi világ körbefogja, tartalmazza a számunkra megjelenő világot.  

Tovább 

A taoista világkép szerint minden létezés két, egymással szemben álló er? örök küzdelméb?l adódik.

Az Út
A tao vagy út energiában, mozgásban és állandó változásban nyilvánul meg, amelynek során az egyensúlyban lév? ellentétek folyamatosan alakulnak át egymásba. Ezek az ellentétek a jin (n?i) és a jang (férfi), a rajtuk keresztül és közöttük áramló energiát (csi) azonosnak tartják az emberi testben áramló életer?vel. A csi akadálytalan áramlása a jó egészség záloga.

Címkék: energia erő szerelem szexualitás tanítások tao

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 12 éve

Mit árul el a testünk a nemi életünkről és lehetséges partnerünkről? A szerelmi reflexológia lehetőséget nyújt, hogy külső jegyei alapján kiértékeljük egy ember belső energiájának szintjét, ezzel együtt nemi szerve méretét és alakját. Egy személy külső megjelenése és jellemző vonásai elárulhatják erősségeit és gyengeségeit. Megmutatja egy párról, összeillenek-e, sőt, tájékoztat jövendőbeli szerelmesünkről.

Tovább 


?A nemi illatok óriási hatása mindenki elõtt ismeretes, aki megfigyelte, hogy egy-egy tüzelõ szuka több kilométeres körzetbõl magához vonzza a kan kutyákat. A selyemlepke például négy-öt kilométerrõl megérzi társát. Sûrûbb közeg, például tengervíz, többnyire még hatásosabbá teszi a szagokat. A lazacot is szaglása vezeti vissza sok ezer mérföldnyi távolságból az óceánból a hegyi patakba, hogy ott rakja le ikráit.


?A szaglás elsõsorban tehát a kapcsolatteremtés eszköze, méghozzá nem is csak egyféle formában, de azt már csak kevesen tudják, hogy jelzõ-üzenetközlõ rendszerként is mûködhet.

Címkék: fokozás illat kapcsolat szaglás szerelem teremtés vonzalom érzelem

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 12 éve

Az orr dönt Azok az emberek, akik elvesztik szaglásukat, sokszor nemi vágyukat is elveszítik. A fero-mon ugyanis azért létezik a természetben, hogy a párzásra kész nőstények és hímek egymásra találjanak. Ezzel magyarázható az a tanulmány is, amely szerint a férfiak képesek szaglás alapján megmondani, kedvesük mikor ovulál. A peteérés előtt álló hölgyek vaginális illatait ugyanis kellemesebbnek érzik. A női ciklust szabályozó hormonok ilyenkor a mósuszhoz hasonló illatot produkálnak. De nemcsak ovuláció, hanem menstruáció, terhesség esetén – egyáltalán, bármilyen hormonális változás esetén megváltozik testnedveink kémiai összetétele, és ezzel együtt illatunk is. A kutyák például az illatok alapján felismerik társuk nemét, korát, de még betegségeit is. Amikor mi választunk társat, szinte tudattalanul, de biztos, hogy helyesen kiszagoljuk, ki a nekünk való.

Tovább 

Érzelmi napló az interneten

A tavalyi év utolsó hónapjának híre volt a elsõ magyar virtuális könyvkiadó megjelenése az interneten.  Érdekes módon a Vikk.net  (Virtuális KönyvKiadó) induló kínálatában, sõt a letöltési toplistája élén egy olyan mû szerepel, amely talán soha nem jött volna létre, ha nem létezne e rovat témája, az a bizonyos netszerelem. A netszerelem, melyrõl magyar kiadású könyvben talán most elõször esik szó.  Mindez éppen elég ok arra, hogy a szerzõ engedélyével részleteket adjak közre új könyvébõl, melyet eddig kizárólag elektronikus formában jelentetett meg, illetve kikérdezzem õt az online könyvkiadás mûhelytitkairól.

Címkék: internetes kötődés napló érzelem

Tovább 

Õszinte szerelem?

Pont egy évvel ezelõtt, a 35. szülinapom elõtt költözött el - sok évi házasság után- ma már ex-férjem, két lányom apja. Én akkor érdeklõdésbõl, magányoldásból, nem túl komoly reményekkel, de azért próbálkozva fedeztem fel a netes társkeresõ oldalakat, s regisztráltattam is magam néhány rokonszenvesebb helyen. Vagyis, teljesen elõzmények, és korábbi tapasztalatok nélkül kezdtem az effajta keresést. Még a baráti körömben sem igen éltek addig, ezzel a kapcsolatteremtési formával.

Címkék: internet kapcsolat szerelem érzelem őszinte

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 12 éve

 Háttér:Tiszta Cyberrománc ''Szürke zóna: az a homályosan felderengô ki nem mondott szféra, ahol egy férfi és egy nô között lejátszódnak a vágy játékai.'' /Pascal Bruckner/ A szerelem: vágyódás egy másik után, a cyberszerelem ennek megfelelôen virtuális személyiségek interferenciája a többdimenziós adatmezô kapcsolódási pontjainak fénysebességgel táguló univerzumában. A baj csak az, hogy ha egyszer a cybervilágban tökéletes partnerre bukkanunk, csupán az ideák szintjén teljesülnek be vágyaink. Meg kell elégednünk egy testetlen partnerrel, akit saját vágyképünkre formál az arctalan médium. Egy effajta kapcsolatban gátlások és beteljesülés nélkül telnek a mézeshetek, felfedezhetjük személyiségünk újabb perverz vonásait, ráadásul együtt sem kell laknunk senkivel és még a cyber HIV vírus sem létezik. Drágám, ma olyan hidegen csillog a képernyôd, csak nem megbántottalak? Szeretnéd, ha azonnal kiloggolnék az életedbôl? Már megint összeszedtél valami mocskos cyberribancot? A fatal error álljon a büdös szerveredbe! Ha ilyen és ehhez hasonló mondatok jelennek meg a képernyôn, akkor csakúgy, mint az életben, vége felé tart a szerelem, de a rendszerben ritkán fajul idáig egy kapcsolat, mert a partnerek gyakran beleesnek abba a hibába, hogy találkoznak valahol az aktuális valóságban egy kávéra, aztán soha többet sehol. A fizikai testet öltés kiábrándító pillanatai. Abnormálisan szép akkor lehet egy cyberrománc, ha soha nem aktualizáljuk magunkat a másik felhasználónak. Csak a posztmodern szomorú bájához, esetleg Werther önfarkába rágó szentimentalizmusához hasonlítható az újrelativizmus, a poszt-gutenberg korszak e veszélyes tudatmódosító szere. Segítségével végképp elmenekülhetünk az aktuális valóság elôl, ha egyáltalán létezik ilyen. Szeretni egy, a képernyôn megjelenô jelek mögött meghúzódó homályos személyiséget egy életen át, aki lehet, hogy tulajdonképpen nem is szôke cyberdémon, hanem kísérletezô kedvű, szôrösmellű ötvenes fetisiszta pszichológus. A net kínosan ideális terep a személyiség feltáratlanságából fakadó misztikum végletekig való fokozására. Ez a misztikum az aktuális valóságban is hozzátartozik a szerelem fény-árnyék játékához, de az e-mail erre azért alkalmasabb, mert két SR /send replay, azaz válasz/ között fennálló valós idôben az ember taktikusan kidolgozhatja virtuális személyiségjegyeit, a gyengébbek közben elolvashatnak néhány erre vonatkozó alaptörténetet Andersentôl. A felismerhetetlenségig retusált képet aztán bele lehet gyúrni a cybertéridôbe. Ha az illetô szimultán vesz részt néhány flörtben, akkor meg is sokszorozhatja cyberszemélyiségét. Ennek egyetlen veszélye van az érzékenyebb idegzetűeknél, ha elhiszi magáról az aktuális valóságban is, hogy az, ami relatíve csak a gépben lehet. Ez teljes tudathasadáshoz vezet, az ilyen, a valós világ a virtuálistól gyökeresen különbözô törvényszerűségeitôl frusztrált szerencsétlen pedig örökre odadobhatja magát a rendszereknek, míg a világ összes szervere le nem fagy. Hogyan kezdôdik egy tiszta cyberrománc, aminek csak a valóság vethet véget? Úgy sohasem, hogy valaki a következô sorokat küldi nyálát csorgatva a kinyomozott címre, vagy egy beszélgetô csatornán nyögi be: Egyetlen hibád van bébi, nem látszik a combod.   vagy- Szintén saját telefonszámlára teccik? Akkor ne menjen még.   vagy- Sínen vagy kisanyám, engem inspirál a konspiráció. Nos, így is épülnek virtuális kapcsolatok, de ez nem a cyberrománc kezdete. Nézzük végre, hogyan lehet legjobban árnyalni a fantomképet: ...rádkerestem az Alta Vistán....most megtaláltalak.. vagy ..... megtörtént, jelen vagyok, mikor válaszoltál feldobogott a szivem.... Esetleg egy a szellemesebbek közül: Képernyôformám van, százegy ujjam, 20 SGA 1280*1024 szemem sztereo 16 bites fülem és dual pentium 180-nal szerelt agyam. Testem többi része elfér egy tower-case méretű dobozban és jelenleg az egeremet zargatom. A tavasz velem csak a meteorológia szerverén keresztül vette fel a kapcsolatot..... Mikor végre sikerül az imádottat on-line elcsípni: Itt vagy valóban? El sem hiszem, kicsit szagolgatom a monitort. Szerzek egy szagkártyát és akkor realsmell szerver is lesz....... Végzetes vonzerônek bizonyulhat a levelek tárgymegjelölése is, mert ennek már akkor lehet örvendezni, mikor kilistázza a postáját a Cyberrómeó vagy a Cyberjúlia. A kedvesség netovábbja egy cybergondolap, amely a kép nagysága miatt rengeteg memóriát lefoglal a gépben, így annak akit nem szeretünk, virtuális bosszúból küldhetünk tizet-húszat, hogy kicsit meglassuljon a levelezése. A cyberszerelem persze abban is hasonlít az igazira, hogy ha a másik karaktereit már eléggé kiismertük, megjelenik a vágy az új hódításra, az új álérzelmekre. Ilyenkor a romantikusabbak összegyűjtik és archíválják a másik leveleit, néhány savas könnycsepp kíséretében, a kôszívűek elküldik mindet a devnullba, azaz elnyeletik a virtuális feketelyukkal, a cyberledérek pedig megtartják párhuzamosan a másikkal, esetleg egyszerre tízzel flörtölnek, virtuális háremet tartanak, hiszen kicsi az inflagranti valószínűsége és a gépek sincsenek élesre töltve. Annak a bizonyos szürke zónának a sötétítése céljából lehet hetekig nem válaszolni és hagyni, hogy a másik száguldozzon ide-oda a végtelen, kaotikus és elrettentô labirintusban, kétségektôl gyötörten keresve cyberkedvesét, bekopogtatva minden netkapcsolatához, míg a jobban idealizált fél (mert a szerelem antidemokratikus volta itt is érvényesül) a számára otthonosnak, lineárisnak és napfényesnek tetszô kis rendszerben egész mással foglalkozik. -sisso-

Tovább 

A káma elve, hogy öt érzékszervünk, a hallás, érzékelés, látás, ízlelés és szaglás az agy és a lélek segítségével nyújtson élvezetet. És ez az elv ugyanolyan helyénvaló ma is, mint 400 táján volt Indiában.

A Káma Szútra valamikor idõszámításunk szerint 100 és 400 között keletkezett, az õsi nemességnek írta Vátszjájana. Férfiaknak készült, mert a nõk társadalmi helyzete akkoriban még igen alacsony volt. Ettõl persze még nem közönyös a nõk vágyai iránt, mert több oldalon is taglalja, miként izgassák fel a férfiak partnernõjüket.

Címkék: erotikus izgatás leírások szexuális vágyak

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 12 éve

Részletesebben: Egy test, egy lélek A szexuális energia hatalmas erõ, melyet kellõ alázattal, tanulni akarással és szeretettel társunk és saját javunkra fordíthatunk. Spirituális fejlõdésünk kulcsa a tanulás –miért lenne ez másképp a testi szerelemben? Szeretkezéseink közösen megélt új dimenziókat tárnak fel elõttünk, amelyek megerõsítik egymás iránti láthatatlan köldökzsinórunkat: egónkat magunk mögött hagyva egy testté, egy lélekké válhatunk szerelmünkkel. E misztikus találkozás révén eltûnik minden, ami egónknak fontos: elõítéleteink, kritikus énünk, problémáink, megfelelni akarásunk és az a sok-sok negatív érzés, amelyet magunkban hurcolunk. Az egyesülés pillanatában nincsenek rossz gondolatok, sérelmek, fájdalmak, vagy kudarcok, csak végtelen és önzetlen szeretet, harmónia és újjászületés. Egónk „meghal”, hogy egy magasabb szinten újjászülethessen. Egy olyan dimenzióban, ahol nincs „õ” és „én”, csak „mi” vagyunk. A gyönyör Napkorongja A Tantra lényege a kétnemûség. A férfi és a nõ teste szeretkezés közben közös energiakört hoz létre. A tökéletes egyensúlyt, amelyben kiegészítik egymást. A Tantrikus szexben kiemelt fontosságú a lassúság és a teljes ellazultság. Ez 1-3 órás szeretkezést jelent. A Tantra célja nem pusztán a szexuális gyönyör, sokkal inkább a felszabadult szexuális energiák hatására megélt transzcendens egyesülés, egyfajta meditáció, mely során tudatunk kiszélesedik. Végtelen szerelmeskedés az érzékek óceánjában A tantrikus szeretõk a nemi izgalmat hosszabban élik meg, mint a „hagyományos” szexuális együttlétek során. Az aktust megelõzõen az elõjáték gyakran egy órán át is eltarthat. Az orális szexnek kiemelten nagy szerepe van, mivel az ajkak és a nyelv sokkal erõsebb ingerátadásra képesek, mint a kezek, vagy maga az aktus. Meg kell várni azt a pillanatot, amikor a test minden atomja szinte remeg az izgalomtól és csak akkor szabad megkezdeni nagyon lassan, nagyon gyengéden az egyesülést. Az izgalom szakaszában a nemi mirigyek hormonokkal árasztják el a testet, ezért fontos, hogy tudatos késleltetés és megfelelõ légzéstechnika alkalmazásával ez az érzés lehetõ legtovább tartson. Szeretkezésünk olyan lesz, mint a lassan hullámzó óceán: minél inkább elnyújtjuk a végsõ beteljesülést a nagy hullámok elõtt, annál magasabbra juthatunk és akár órákon át ringatózhatunk egymásban, a tetõpont pedig egészen biztosan felejthetetlen élmény lesz… Béke, nyugalom, szeretet Kellõ gyakorlással a nõhöz hasonlóan férfi is számos belsõ orgazmust tud elérni, míg beleolvad a végsõ gyönyörbe. Az ejakuláció -ha túl gyorsan következik be- energiaveszteséggel jár. Amennyiben késleltetik, a csúcspontot elérve szexuális energiával tölti fel a testet. Az orgazmus pillanatában megnyílnak energia-csakráink, így közös energiakör alakul ki a férfi és a nő között. Ez az a pillanat, amikor a szerelmesek a hetedik menyországban érzik magukat. A kielégülést követõen a test ellazul, ilyenkor pezsdülnek fel a gyógyító energiák, szerelmet, békét, harmóniát árasztunk szerelmünk felé. Ezekben a percekben sérülékenyek, érzékenyek vagyunk, ezért kiemelten fontos, hogy társunkat gyengéden cirógassuk, megöleljük, megcsókoljuk, karjaiba bújjunk, szerelmet, odaadást sugározzunk felé.  

Tovább 

Üdvözlet a nagy vízen túlról...

Véletlenül kattintottam erre a honlapra, és örülök, ahogy olvasom mások sikertörténetét az internet szerelemmel kapcsolatban. Én is tudnék mesélni a velem történt internetes kapcsolatomról, ami már másfél éve tart. Most jöttem vissza Kanadából, ahol az internetes kedvesem él. Másfél évi levelezés után találkoztunk személyesen úgy, hogy én kiutaztam hozzá.

Méghozzá Kanada túlsó részébe, Vancouverba. Csodálatos két hónapot töltöttem vele, bejártuk a Sziklás hegységet, a Vancouver szigeteket, végül leautóztunk San Franciscóba.

Címkék: bizalom középkorú lehetőség realitás távolság

Tovább 

Elveszve a valós és cyber vágyak útvesztõjében

Kedves Andrea!
Véletlenül találtam rá az Internet Love Story rovatra az Interneten és nagyon felkavart amit olvastam. Életem legszebb szerelmét élem, amely három hónappal ezelõtt kezdõdött a Neten, és egy hete kitört a cyber börtön világából. Remeg a gyomor, szorít a torok, kiszárad a száj - csodálatos érzés. Nehéz, de megpróbálom szavakba kényszeríteni ezt a mélyen felkavaró, ki tudja hol és hogyan végzõdõ, különös, szenvedélyes kalandot.

Címkék: cyber szerelem távolság valós vágy érzelem

Tovább 

Chat flörtb?l házasság

Tavaly léptem ki nagyon nehezen, egy érzelemszegény kapcsolatból. (Már az elejétõl fogva tudtam hogy még nem értem révbe, de az ember mindig bízik a holnapban...) Ezután eljártam szórakozóhelyekre, és egyéb programokra. Kezdtem megszokni az egyedüllétet, de tulajdonképpen csak a fizikai egyedüllét volt újdonság számomra, mert lelkileg már régóta egyedül vagyok.

Legvégsõ elkeseredésemben regisztráltattam magam a Lovecity társkeresõ oldalra, amitõl inkább szórakozást, semmint lehetõséget reméltem, mert régebbrõl voltak már ilyen tapasztalataim.

Címkék: chat cset házasság szerelem

Tovább 

Kedves Andrea!
Érdeklõdéssel olvastam az internetszerelemmel kapcsolatos cikkeid és levélgyûjteményed a neten, részben mert  kommunikáció szakon ebbõl írnám a diplomamunkám, részben pedig azért, mert magam is érintett vagyok a kérdésben. Az internettel második gyermekem születése után vált közelivé a kapcsolatom, amikor sokat voltam itthon, és az  idõm bõven megengedte, hogy benézzek egy chat-re. Az internetnek fél év kellett, hogy felborítson mindent és megváltoztassa az élettel kapcsolatos, addig nagyon szilárd terveimet és elképzeléseimet.

Címkék: faggatás internetes párbeszéd riport szerelem érintkezés érzelmek

Tovább 

Halálos távszerelem

Amikor a PC-lehallgató hálózatán keresztül riadóztatott rendõrség kiszállt a Hollywood Boulevard-on levõ régi lakásba, már késõ volt. A férfi, virtuális valóságú öltözékben a legutolsó generációs Macintosh Quadra billentyûzetén hevert - holtan.

John Malone tíz éve élt New Yorkban, de már öt éve nem lépett ki Soho-beli, Spring Street-i manzárdszobájából. Mindent, amire  szüksége volt, az America On Line (AOL) nyilvános számítógép hálózaton keresztül rendelt meg és szállíttatott házhoz 100 millió más amerikaihoz hasonlóan.

Címkék: internetes kapcsolat szerelem történet

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 12 éve

Szép volt, jó volt, hazugság volt Történetem kezdetén vezették be a netet hozzánk. Azelőtt is szerettem, de ekkor kezdődött el  szenvedélyem igazán, az internet iránt. Épp egy másik barátságomnak lett vége, amikor megjelent László (nevezzük így, mert nem akarom a valódi nevét leírni). Első pillanattól tetszett, ez a 19 éves srác (én 17 vagyok). Éjszakákat töltöttünk beszélgetéssel, és a legjobb barátok lettünk (legalábbis én azt hittem). Szeptemberben jött az első törés a kapcsolatunkban. Laci elmondta, hogy barátnõje van és a kapcsolatuk már 3 éve tart. Teljesen "kiakadtam", de megbocsátottam neki, mert nagyon fontos volt számomra (és akkor már szerelmes is voltam belé, bár még magamnak sem vallottam be). A barátságunk folytatódott tovább, bár egyre jobban tudatosult bennem, hogy szeretem, de harcoltam ellene (Lehet, hogy ez volt a vesztem. Egész életemben mindig azt akartam magamnak, aki, vagy ami, nem lehetett semmiképp sem az enyém). Novemberben találkoztunk először személyesen, és én végleg el vesztem... Két hétig tipródtam, hogy vajon elmondjam-e neki, vagy sem. Végül erőt gyűjtöttem és megtettem. Válasza kedves volt, de teljes elutasítás. A barátságunk azonban folytatódott ott, ahol abba maradt. Karácsonykor elutazott a kedves, de akkor sem marad ki egy nap sem. Éjszakákon át beszélgettünk, és én csak ürességet éreztem, ha nem volt "velem". Ez volt a legrosszabb, leggyengébb időszakom. Teljesen magába szippantott ez a függőség, gyakorlatilag elvette az eszem. Napi 16-18 órákat töltöttem online, és aludni sem tudtam. Elhitette velem, hogy tényleg szép vagyok, és csak azért nem lehetünk egymáséi, mert ott van a barátnője. Január közepén jött a Hidegzuhany II. Beszámolt nekem szerelméről, aki vidéken lakik (és persze ez a nem a jelenlegi barátnője). Jöttek a sírógörcsök, az antidepresszánsok, de továbbra is maradt a barátság. Közben találkoztunk párszor. Én jól éreztem magam vele, és szakadatlanul tetszettem neki. Éreztem, hogy tudnia kell, mit is érzek. Az összes barátomat elvesztettem addigra, és már csak egy dolog éltetett. A "randi" este nyolckor. Teljesen ki voltam borulva, egy idegroncs lettem. Végjáték: 3 napig tartott a búcsú. 1. nap: Megmondtam neki, a hatás teljes döbbenet. Akkor már tisztult az agyam és kezdett visszatérni a tudatom (addig gyakorlatilag gondolkodás nélkül vegetáltam a neten kívül) Nem akart elveszíteni. Túl fontos voltam neki - mondta. Ezután minden rendben volt (vagyis csak úgy tűnt). 2. nap: Veszekedés, és az első olyan mondata, amiből megtudtam a valódi véleményét rólam. "Nem akarok mártír lenni melletted"! 3. nap: Bevallotta sok veszekedés, "kiabálás" után, hogy nem kellenék neki soha, csúnya vagyok és semmi esélyem, csak nem akart megbántani. Soha nem akar velem beszélni, ne is próbálkozzam. Ettől egy szempillantás alatt felszállt a rózsaszín köd, és gyűlöltem azt, akiért egy órával azelőtt még meghaltam volna. Mára, az érzéseim a helyükre kerültek. Találtam új barátokat, és a régiek is megbocsátottak nekem. A gyógyszerekről is kezdek leszokni, és elégedett vagyok végre. A neten pedig már csak 5-6 órát töltök naponta. Egyszóval: KIGYÓGYULTAM!!!

Tovább 

A pszichológus szerint: Az intimitást keressük

? A párválasztás szempontjai különbözõek fiatal felnõtt korban és az élet elõrehaladtával. ? mondja Kunsági Andrea pszichológus. ? De minden választásunk alapja egyfajta imprinting, bevésõdés. Kora gyerekkorunktól õrzünk kellemes emlékeket, mozdulatokat, illatokat, arcvonásokat, hangokat egykori gondtalan, nyílt és fontos kapcsolatainkból. Az ellenkezõ nemû szülõ rajongása, egy gyerekkori játszótárs, egy hozzánk közel álló felnõtt, akivel boldogok és nyugodtak voltunk, mélyen beleíródik emlékeinkbe.

Címkék: keresés pár szempont választás érték érzelem

Tovább 

Fehér rózsa: a megszokott, kiérdemelt szerelem, de a szülõi szeretet virága is lehet
Páfrány: jelentése virágnyelven elragadtatás, elbûvölés
Nõszirom: nõknek a befogadást, férfiaknak az odaadást jelképezi
Begónia: az ábrándozás, a vágyak és álmok jelképe
Dália: elegancia, magasztosság
Fehér krizantém: igaz szívvel
Fehér szegfû: tiszta és rajongó szerelemmel
Gardénia: titkos szerelem, öröm
Gyöngyvirág: újra boldogan, tisztaság, szerénység
Írisz: barátság, bátorság, hit, remény, bölcsesség
Kamélia: kedvessége elbûvöl
Kardvirág: erõ, pompa, gyönyörûség
Krókusz: fiatalosan jókedvû, derûs
Liliom: odaadás, rajongás, tisztaság
Margaréta: ártatlanság, finomság, tisztaság
Mélyvörös (bordós) rózsa: szégyenlõsség, gyász
Muskátli: finomság, felsõbbség, béke
Nárcisz: üdvözlet, és lehet színlelt kedvesség is
Nefelejcs: igaz szerelemmel, sose felejts el
Orchidea: egy gyönyörû hölgynek, szerelemmel
Orgona: elsõ szerelem
Petúnia: harag és neheztelés, tartsd meg, amit ígértél
Pünkösdi rózsa: szégyenlõsség, félénkség
Szegfû: komoly szerelmet, szeszélyességet jelent
Százszorszép: természetessége miatt az ártatlanság a viszonzott szerelem növénye
Sárga rózsa: jelentése szolid érzelmek, kiegyensúlyozott, hûvös kapcsolat
Tulipán: szív formája miatt a lángoló érzelmeket és a szerelmet mutatja
Vörös rózsa: a lángoló és birtokló szerelem virága

Címkék: jelentés nyelv szimbolika virág érzelem üzenet

Tovább 

Mit viselsz a ruhád alatt?

Hiába nem látszik, érezzük a jelenlétét. S nem csak mi, nõk, akik viseljük, hanem a csábításra váró férfiak is. Egy szép melltartó ugyanis önbizalmat ad, benne szexisek és ellenállhatatlanok vagyunk.


Ki gondolná, hogy az alsókat és a melltartókat már az ókori görögök és egyiptomiak is viselték. Aztán egészen a középkorig megfeledkeztek eme ruhadarabokról, mert egészségesebbnek tartották, ha csak alsószoknyát viselnek a nõk. Igazán csak a XIX.

Címkék: alsó fehérnemű flört ruházat ártatlanság önbizalom

Tovább 

Mit mond a férfi?

- Az a baj a nõkkel - mondja nõcsábász hírében álló, negyvenes kollégám -, hogy a saját testüknek hisznek utoljára. Ha egy férfi és egy nõ találkozik, világosan érezhetõ, hogy vonzzák vagy taszítják-e egymást. Rólam az a hír járja, hogy imádom a nõket, s hogy mindenkinek udvarolok. Ez hülyeség. Vannak nõk, akik kiváltják belõlem a vágyat, hogy hozzájuk érjek. Az ilyen nõktõl egészen libabõrös leszek. Mindegy, hogy a hajuk milyen színû, hogy soványak vagy kövérkések kicsit.

Címkék: csók szeretet vonzalom vágyakozás érzés

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 12 éve

Mit mond a nő? A nő praktikus, közvetlen élményekből itél: - Megtaláltam az igazit. A házasságom sikerült. Gáborral igazán szeretjük egymást. Megtanultuk együtt, elölről a testi szerelmet. Nincsenek rosszul sikerült együttléteink. Gábor gyengéd hozzám, és számára talán saját gyönyörénél is fontosabb, hogy nekem jó legyen. - És neked jó? - Jó - húzza fel alig észrevehetőn a vállát harmincöt éves barátnőm. - Jó, mert szeretem, mert ő a kislányom apja, mert amikor mosolyog, harminckét egészséges foga világít. Jó, mert számomra ma is Gábor a legvonzóbb férfi a világon. És azért is jó, mert már pontosan tudom, hogyan legyen jó. És igaz lelkemre mondom, tíz éve, mióta együtt vagyunk, nem kívántam meg soha mást. - Tényleg? - Nem hiszed? Jó, hát van valaki. Ne mosolyogj, nincs közöttünk semmi. Nem is volt, nem is lesz. A gyerekeink ugyanabba az iskolába járnak. A pasasban nincsen semmi vonzó. Kitaposott cipőben jár, Trabanttal közlekedik. Ha egyetlen lenne a földön, akkor se kéne. - ? - Nem kéne, de van benne valami elektromosság. Tudod, az a fajta, aki minden nőnek udvarol. Az a fajta, akit nem lehet komolyan venni, csak úgy jólesik. Nem is tudom elmagyarázni, hiszen soha nem csókolóztunk, vagy ilyesmi. Csak úgy néha megérint. Mögém lép, kezet csókol, és a tenyere a tenyeremben sok kicsi szikrát csihol. Azt mondja, szereti a pihéket a nyakamon, és amikor a tarkómhoz ér, nyelnem kell. Játszunk. Ő sem gondolja komolyan, én sem. Bűn ez?

Tovább 

Post coitum, animal tristus... A szeretkezés után az állat szomorú... és elalszik. Mindannyian láttuk már - legalább egyszer -, amint kedvesünk a szerelmeskedés befejeztével rögvest álomba merül. Mi pedig a teljesség eme pillanatában gyöngéd szavakra, kuncogásra, suttogó vallomásokra vágyunk... Hogy megértsük, mirõl is van pontosan szó, közvélemény-kutatást végeztünk!

Édes álomba merülünk

- A teljes elernyedés
"Szeretkezés után oldott, békés és nyugodt vagyok, és számomra ez a legjobb altató.

Címkék: becézés evés játék kérdések szavak szeretkezés álom

Tovább 

NAGYKOVÁCSI

Nagykovácsi számunkra a világ közepe. Otthonunk, hitéletünk, közösségünk, helye. Messze a fõvárostól, de azért közel is. A polgárok ismerik egymást, hiszen a buszmegállóban mi köszönünk egymásnak. Gyermekeink már az óvodában barátságot kötnek, amihez természetesen a szülõk is csatlakoznak. Rendszeresen összejárunk, tartjuk a kapcsolatokat. Ezzel nagyon komoly közösségi életet teremtettünk
Budapesti busz is jár hozzánk.

Címkék: földek kovácsok múlt nagykovácsi életkép

Tovább 

Klapka György festõmûvész

1955-ben születtem Budapesten. Jelenleg Nagykovácsiban élek.
Festészettel 2000-ben, autodidakta módon kezdtem foglalkozni. Többnyire tájképeket festek, melyekhez utazásaim során gyûjtöttem az élményeket. Szeretek játszani a színekkel. Ecsettel és spaklival dolgozom, fõleg vászonra, és szinte a helyszínen keverem a színeket. Szívesen kísérletezek, ennek eredménye pl. a Vihar felhõk címû alkotás.
Tagja vagyok a Nagykovácsi Mûvészek Egyesületének.

Címkék:

Tovább 

Válogatás a film sajtójából  

24 KByte

(?)
Várkonyi Zoltán olyan zeneszerzõt nyert meg a filmmuzsika elkészítéséhez, mint Farkas Ferenc, és rábírta Nemeskürty Istvánt, hogy ezt a heroikus regényt, gyermekkorunk egyik kedvelt félmesekönyvét írja át forgatókönyvvé.

Címkék: forgatókönyv kritika rendezés szereplők szinészi játék

Tovább 

Szépség, szellem és érték - e három pilléren nyugszik az a különleges "összmûvészeti" fesztivál, amely egy egyszerû, de elragadó virágról, a Linum dolomiticumról, azaz a pilisi lenrõl kapta a nevét. Nagykovácsi leghíresebb rendezvénye, a Linum Mûvészeti Fesztivál

A budai hegyek karéjában meghúzódó, alig ötezer lelket számláló Nagykovácsi község nemcsak arról lehet nevezetes, hogy lakói híven õrzik a századokkal korábban betelepült sváb elõdök hagyományait, hanem arról is, hogy területén száz értelmiségi-mûvész család talált új otthonra.

Címkék:

Tovább 

Feng sui a hálószobában - azaz mit kell tennie a nõnek?
A szex a lelke mindennek?

A hálószoba a szerelmi légyottokon túl számos életterületet átfedõ miliõ. Azonban a feng sui szempontjából kellemetlen hatásokkal is bírhat! Így küszöböljük ki ezeket:

 

Nem pénz kérdése a hangulatjavítás
Nem pénz kérdése a hangulatjavítás
Mindenek elõtt

Menjen be, legyen szíves, a hálószobájába, feküdjön le az ágyra, és csukja be a szemét.

Címkék: erotika feng sui hálószoba. sex lakberendezés lágy pihenés puhaság szerelem wellness

Utolsó hozzászólás

MIHAJLOVIC VALENTIN üzente 10 éve

ez tetszik

Tovább 

Nyári munka Brazíliában

SWEP program külföldi hallgatók részére

A SWEP Brazil program olyan csereprogram, amely a külföldi, felsõoktatásban tanuló hallgatók számára elérhetõ: tanulási lehetõséget jelent Brazíliában a munka mellett az iskolai vakáció ideje alatt. A SWEP Brazil lehetõvé teszi a nappali tagozatos hallgatók számára, hogy munka és utazási célból maximum 3 hónapot töltsenek Brazíliában a nyári és téli vakáció ideje alatt.

Címkék: Brazília gyakorlás munka nyelv tanulás utazás élmény

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu