Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Feng sui a hálószobában – azaz mit kell tennie a nőnek?
A szex a lelke mindennek?

A hálószoba a szerelmi légyottokon túl számos életterületet átfedő miliő. Azonban a feng sui szempontjából kellemetlen hatásokkal is bírhat! Így küszöböljük ki ezeket:

 

Nem pénz kérdése a hangulatjavítás
Nem pénz kérdése a hangulatjavítás
Mindenek előtt

Menjen be, legyen szíves, a hálószobájába, feküdjön le az ágyra, és csukja be a szemét. Hogy érzi magát? Min szeretne változtatni? Mi zavarja a szobában? Mit cserélne le? Már most mondom: nem pénz kérdése a hangulatjavítás. Keressen megvalósítható célokat! Pihentető alvásra vágyik? Netán intenzívebb szerelmi életre? Mosolygós reggelekre? Mindegyikre egyszerre?

Takarítsunk!

A takarítás energetizáló folyamat. (Ugye, milyen jól hangzik?) Kisöpörjük, lemossuk, átfestjük, megtisztítjuk a múlt poraitól a szobát. Sosem árt az egészségügyi festés.

Ha már unalmas Dosztojevszkij
Ha már unalmas Dosztojevszkij
Csiki-csuki

A hálószobánk egy intim magánszféra, csukjuk be az ajtót, ha jönnek hozzánk. Ha pici a lakásunk, és gyakran fogadunk látogatókat, valamint az ágyunk épphogy csak el van különítve, használjuk függeszthető diszkrét textilt vagy paravánt. Egyrészt térbontó funkciójuk van (az így elkülönített rész a mi kis kuckónk), másrészt jelzésértékű a látogató számára.

Flóra-fauna

Az ágy a mi pihenőhelyünk legyen, ne a macska játszóhelye. Ha nem szeretnék „tüskés” viselkedést, mellőzzük a szúrós növényeket, pl. kaktuszt. Válasszunk, puha, virágos növényeket, lehetőleg élénk színűeket. A Feng sui szerelemserkentő szellemiségét segítik a szőnyegek is, így több mint valószínű, hogy férjünk nem a sörösrekeszt fogja markolászni!

A fénnyel is csínyján bánjunk!
A fénnyel is csínyján bánjunk!
Ágy és ágy körül

Az ágynak legyen fejtámlája, és csak az érintkezzen a fallal, tehát az ágy legyen körbejárható. Sokan szeretik telepakolni díszpárnákkal az ágyat. Remekül mutat, de esténként ki szereti holt fáradtan lepakolgatni őket? Amennyiben azt is nehezen oldjuk meg, hogy ne fulladjunk bele a dísztárgyakba az apró lakásban, úgy a kevesebb több elve érvényesüljön, és inkább az ágy mintájával variáljunk. Nem javasoljuk az ágy feletti fali polcot, mert látens nyomást gyakorolhat ránk. Mivel a háló „páros hely”, a dísztárgyak is párban legyenek pl. gyertyatartó, kis kaspók, lámpa, fotel. Szintén kis lakásba javallott, hogy az ágynak ne legyen magas támlája, sem karfája.

Egyszerű, világos vonalvezetés jellemezze. A színeivel variáljunk. Bár igen izgalmas megoldás, de tagadhatatlanul nárcisztikus a tükör hálószobában való alkalmazása. Minthogy a napunk egyharmadát alvással töltjük, ne ússzon káoszban a szoba. Az álmosan unatkozó pár napos szennyes sem a vágy élénkítésben, sem a tökéletes pihenésben nem segít.

A férfiak szeretik a pasztellszíneket
A férfiak szeretik a pasztellszíneket Ha párban élünk, matracot mindig közösen vegyünk. Lehet, hogy a fájós gerinc keményebb matracot igényel, de ez nem feltétlenül igaz a partnerünkre is. Bár nagy a csábítás, hogy a karácsonyi égők „pont beférnek” az ágy alá, és ez milyen kiváló tároló hely, óva intjük ettől. Az ágy alatti rész legyen üres, tiszta. A feng sui szerint nem vezet békés alváshoz, ha több tárgy felett alszunk. Szexi a vörös és a bordó (lásd korábbi cikkünket), de a hálószobában is módjával alkalmazzuk; javasoljuk fehérrel, törtfehérrel, pasztellszínekkel való kombinációjukat, amelyek a nyugodt alvást is támogatják.

Érdekesség, hogy minél nagyobb az ágy, annál nagyobb a kísértés a partnerek eltávolodására. Attól függően, hogy milyen a pihenési kultúránk, és vélhetően nem aszkétikus, válasszunk egyszínű, puha (nem nehéz!), ágytakarókat. Felejtsünk mellékesen az ágy szélén egy puha, finom élénk színű, nagyobb méretű kendőt. Mellőzzük a pumpás illatosítókat a hálóban. Javasoljuk a mind nagyobb népszerűségnek örvendő textilillatosító parfümöket. Nagyon kellemesek.

Használjunk vágyfékézókat!
Tiltott zóna

Garantált vágycsorbító a tévé, videojáték, számítógép, internet. Ugyancsak mellőzendők az üveg-és fémtárgyak, ezek ugyanis törékenyek. A hálónknak puhaságot, kényelmet, kényeztető hangulatot érdemes közvetítenie. Mellőzzük az olyan képeket, posztereket, amelyeken harciasság, agresszió uralkodik, és amelyek alapvetően félelmet kelthetnek.

Ez a közeg a pihenésért és a szerelemért van, a nagyiról és a vicces olasz fagyiárusról készült fotó mellőzendő. Ha mégis ragaszkodunk a fotóhoz, akkor valamilyen bensőséges hangulatú képet válasszunk. Kerüljük az erős fényeket, válasszunk nagyobb burás asztali és állólámpát.

Akik lemondóan legyintenek, és annyit mondanak: nem ezen fog múlni a szerelmi életük felvirágoztatása, azokhoz csak egy kérdésünk lenne: kipróbálta? Szerintünk érdemes!

 

Virág Nikolett

ingatlanmagazin.com 

Címkék: erotika feng sui hálószoba. sex lakberendezés lágy pihenés puhaság szerelem wellness

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

MIHAJLOVIC VALENTIN üzente 14 éve

ez tetszik

Válasz

szelezsan istvan üzente 14 éve

Tenyleg igy van! Minosegi javulas kovetkezik be!Istvan

Válasz

M Imre üzente 16 éve

Egy kis segítség itt a feng shuihoz és sok máshoz is:
www.angyaltamka.eoldal.hu

Válasz

M Imre üzente 16 éve

Harmóniában önmagunkkal és a világgal


A kínai eredetű feng shui-t olyan művészetként, illetve tudományként ismerte meg a világ, melyet leggyakrabban a térrendezés területén alkalmaznak. „A klasszikus szövegekben a feng shui-t gyakran a hat írásjelből álló kifejezés jelzi – tian ling di li ren he –, ami természetesen számos mellékjelentéssel rendelkezik. Szó szerinti fordításban az alábbit jelenti: kedvező égi befolyás, megfelelő elhelyezés, harmonikus emberi cselekedetek.” Lillian Too ad ezekkel a szavakkal összefoglalót a feng shui lényegét illetően Feng shui címet viselő könyvében, majd máshol így folytatja: „A feng shui elősegíti, hogy összhangban éljünk a természettel és a földet behálózó erővonalakkal. Ha helyesen használjuk, akkor megteremtjük ezek egyensúlyát.”

Lillian Too műve az elsők között tárta fel magyar nyelven is évekkel ezelőtt a térrendezés ősi kínai művészetének alapelveit, és egyben megnyitotta az utat a témával foglalkozó irodalom széles körű elterjedése előtt. Volt alkalmunk megismerni a feng shui iskolákat, a repülő csillagot és a báguát, hozzáfértünk bonyolult és a végtelenségig leegyszerűsített kiadványokhoz. Ma úgy tűnik, hogy kezd letisztulni és kiérlelődni az a rengeteg információ, mely sokszor kiragadottan és kuszán érkezett a feng shui-ról a nyugati világba. Ezt példázza N. Menyhárt Edit második, a témában megjelent kiadványa, mely a hálószobák feng shui titkait kutatja. A 2003-ban megjelent Egyszerűen feng shui után A hálószobák feng shui titkai már önmagában is demonstrálja a szerző meggyőződését, miszerint párkapcsolatunk minősége életünk egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb) területe.

N. Menyhárt Editnek igazából egy kulcsszava van, az odafigyelés. Nemcsak magunkra, másokra, hanem épített környezetünkre is, melynek minden apró eleme (akár funkcionális, akár díszítő) kihatással van közérzetünkre, és hosszú távon befolyásolja dolgaink alakulását. Éberséget, tudatosságot követel meg tőlünk a térrendezés, a tér alakítás, és nem utolsó sorban elszántságot, hisz kielégítő végeredményre csak akkor számíthatunk, ha lépésről lépésre, kitartó figyelemmel hajtjuk végre jól átgondolt tervünket. Ijedtségre azonban nincs ok, hisz a szerző óvatosan tágítja a kört, finoman adagolja az öt elem kölcsönhatására és a szín szimbolikára vonatkozó tudnivalókat, felvillantja a nyolc legfontosabb életterületünk jelentőségét, és vissza-vissza tér a csi-re.

Mert a csi-t, az életenergiát bizony lankadatlan táplálni kell, nemcsak környezetünkben, hanem saját magunkban is. A gondolat kis kitérőre készteti a szerzőt, aki rövid, de akkurátus összefoglalót ad csakráinkat illetően, sőt buzdít a meditációra, arra, hogy tegyük a meditációt életünk részévé. Megközelítésében rendkívül rokonszenves az, hogy nem teszi meg a feng shui-t „egyedül üdvözítő” úttá, éppen ellenkezőleg, hangsúlyt fektet arra, hogy összefüggésekre nyissa rá a szemünket. Segítségül hívja pl. a radiesztétát a megfelelő alvóhely kiválasztásában, egy másik helyen pedig üdvözli a Bach virágterápia eredményeit az „eldugult” csakrák működésének helyreállításában. A feng shui-t eszköznek tekinti, mely környezetünk energetizálásával végső soron saját magunkra hat vissza pozitívan.

„A feng shui több évszázados története során számos, egymástól esetenként sok mindenben eltérő irányzat alakult ki. A különböző iskolák másképp értelmezik az ősi szövegekben található jelképrendszert, illetve a feng shui gyakorlatának más-más részére helyezik a fő hangsúlyt. Mindezt a helyi környezet adottságai is erősen színezhetik. Az eltérések ennek ellenére általában nem igazán lényegesek. Ha a dolgok mélyére hatolunk, gyakorlatilag az összes iskola ugyanazokat az alapelveket alkalmazza.” (Lillian Too) N. Menyhárt Edit a BHS-iskola mellett teszi le a voksát, amely nem tájol, nem használ iránytűt, hanem a Báguá-térképpel dolgozik. (A feng shui az életterületeket jelölő nyolcszögletű alakzatot hívja báguának – a szerk.) Az Amerikában élő Lin Yuan feng shui mester által létrehozott, leegyszerűsített módszerhez nyúl vissza, amikor tanácsokat ad a társukat keresőknek, vagy azoknak, akik egy megromlott kapcsolat helyrehozatalán fáradoznak. Szinte pszichológussá alakul át, amikor a szülő-gyermek viszony buktatóit taglalja. Meglepő következtetésekre jut a magunkhoz vett táplálék összetevőinek tulajdonságait illetően a Fakanál és erotika című fejezetben.

N. Menyhárt Edit adalékként és külön fejezetben, számmisztikai elemzésekkel is segít az önértékelésben, illetve abban, hogy könnyebben eligazodjunk meghatározó kapcsolati rendszereinkben. A páratlanul gazdag fénykép anyaggal illusztrált, szép kiállítású kiadványt haszonnal forgathatják a témában jártasak és járatlanok egyaránt.

Válasz

M Imre üzente 16 éve

http://www.fengshui88.hu/partner.php

Válasz

M Imre üzente 16 éve

N. Menyhárt Edit: Egyszerűen Feng shui

*Az ismert térrendezési módszert a magyar viszonyokra alkalmazó könyv bizonyára tartalmaz újdonságokat a Feng shui régi szerelmeseinek is.

Válasz

M Imre üzente 16 éve

N. Menyhárt Edit: A hálószobák feng shui titkai
E kötetben megtanulhatjuk feng shui-szemmel nézni a mindennapi élet egyik legizgalmasabb területét, a hálószobát.
2004.11.24 15:22, Forrás: Vincze Attila Tamás, ma.hu

A könyv rendhagyó módon keres és ad válaszokat a társkeresés, a párkapcsolat és a gyermekvállalás kérdéseire, ugyanis egészen szélesre tágítja a szél és víz ősi, kínai művészetének határait. Látni fogja a kedves olvasó, hogy a feng shui nem pusztán a bútorok tologatását vagy egy-egy szélcsengő elhelyezését jelenti.

A feng shui több ennél: a mindennapok nyelvén megfogalmazott életmód és rendszer. A lelki harmónia megteremtése ugyanúgy a hálószobák feng shui titkai közé tartozik, mint ahogy részét képezik a számmisztika, névmisztika vagy éppen a konyha praktikái.
És ez az egész ettől olyan nagyon izgalmas...

Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft.

108 oldal, színes, kötött, védőborítóval (matt fóliával), 3500 Ft
http://kulturport.hu/tart/rcikk/fa/0/105926/1

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu