Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Közbiztonság


Az országban, de különösen a fővárosban gyakoriak a bűncselekmények. Rendszeresen történnek külföldi turisták sérelmére különböző típusú lopások (szállodákban, közterületeken, tömegközlekedési eszközökön). Kisebb számban - nagyobb értékekre - rablások is előfordulnak. Ajánlatos Magyarországon az utazási irodánktól külön kérni, hogy megbízható reptéri transzferről is gondoskodjék a perui utazásszervező.

Magyar állampolgárok csak lopás áldozatai voltak. Komolyabb bűncselekmény elkövetésére más EU-tagország vonatkozásában sem volt példa.

Főleg a kábítószer-kereskedelem, illetve a fegyveres útonállás miatt igen ajánlott kihagyni az országjárásból elsősorban az Huallaga, Apurímac és Ene folyók vidékét (Apurímac, Ayacucho, Huánuco és Junín megyék), a kolumbiai és a bolíviai határszakaszt, Pucallpa környékét (Uyacali megye) és Convención tartományt (Cuzco megye). A perui kormány (2005. január 15.) 60 nappal meghosszabbította Huanta és La Mar tartományokra (Ayacucho megye, Tayacaja (Huancavelica megye), La Convención (Cusco megye) és Satipo tartományra (Junín megye) az ott eluralkodó erőszakos, nagy valószínűséggel a kábítószer maffia generálta cselekmények miatt kihirdetett (2005. május 20.) szükségállapotot. Akik mégis ezekre a vidékre kívánnak látogatni, saját biztonságuk érdekében javasoljuk a limai magyar nagykövetséget előzetesen értesíteni az útitervről és a részletekről. Az Andok középső és déli részén lehetőleg ne utazzunk közúton éjszaka. Mindenképpen kevésbé ajánlott olyak helyekre látogatni, amelyek nincsenek a külföldi turisták által gyakrabban felkeresett úti célok között.

 

Helyi közlekedés

- szárazföldi: komoly elővigyázatosságot követel, különösen az olcsó távolsági buszok igénybevétele vagy egyedüli kalandozás esetén (rablásveszély és a rossz közlekedési morál miatt egyaránt).
- vízi: csak abban az esetben ajánlott, ha komoly utazási iroda szervezésében kerül igénybevételre
- légi: a belföldi járatokra nem jellemző a menetrendi pontosság, a repülőterek biztonságosak.

 

Címkék: Közlekedés információ

Kapcsolódó cikkek:

  Alap infók

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu