Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Hol találhatók a rejtélyes Nazca-vonalak?

„Megtalálhatók-e a Google Earth műholdfelvételei között a Nazca-vonalak? Ha igen, akkor mik a pontos koordinátái?”

A Nazca-vonalak koordinátái: déli szélesség 14,42 fok és nyugati hosszúság 75,08 fok. A Google Earth sajnos igazán nagy felbontással nem rendelkezik a területről, így a rejtélyes ábrák közül csak a legfőbb vonalak rajzolódnak ki, a mértani ábrákat és állatokat formázó vonalak nem láthatóak.

Mik azok a Nazca-vonalak?

Peruban, az Andok hegyvonulatai és a Csendes-óceán között, 520 négyzetkilométernyi területen található rejtélyes vonalak olyan hatalmas ábrákat alkotnak, hogy igazán csak felülnézetből, a levegőből élvezhetők. A legtöbb ábra a Nazca-hátságon található.

Gigantikus négyszögek, háromszögek, trapézok, növénymintázatok, madár- és egyéb állatfigurák rajzolódnak ki a rendkívül száraz, sivatagi köves talajon. Némely ábra mérete több száz méter.


Nazca-vonal


A rajzok keletkezési idejét Kr. e. 50 és Kr. u. 600 közé teszik a szakértők. Mivel a vonalak több helyen keresztezik az állatrajzokat, a kutatók úgy vélik, valószínűleg időben két részletben készülhettek.

A nazcák az inkák előtt népesítették be Peru déli partvidékét. Kultúrájuk virágkorát Krisztus előtt 100 és Krisztus után 500 közé teszik. Sokat nem tudunk róluk, írott nyelvre utaló bizonyítékokat nem hagytak hátra. A leletek szerint egyszerű földműves, természetimádó nép volt.

Mivel az ábrákat csak a levegőből lehet észrevenni, áttekinteni, egyes tudományos-fantasztikus elméletek szerint a Nazca-vonalak arra utalnak, hogy egykor földönkívüliek látogatták meg bolygónkat. Természetesen tudományos körökben komolyan nem foglalkoznak ezzel a lehetőséggel. Tény azonban, hogy a tudomány meglehetősen keveset tud az ábrák jelentéséről.

Felmerült, hogy a vonalak ősi utakat jelölnek, ám nem valószínű, néhányuk hirtelen szakad meg, váratlanul ér véget. Más teóriák szerint a vonalaknak csillagászati jelentőségűk volt, az ábrák pedig a nazcák hitvilágával függenek össze, bizonyítani azonban ezeket az elméleteket sem sikerült.

Címkék: Google Nacza earth koordináta vonal

Kapcsolódó cikkek:

  Nasca vonalak Indiában?

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu