Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ha eddig kizárólag egyetlen rendszerrel dolgoztál (esetleg ugyannannak a különböző verziójával), akkor furcsának és szokatlannak tűnhet néhány dolog, ami másképpen van. Sok disztribúció célozza meg, hogy valamennyire Windows hatást keltsen, ezzel segítve, hogy a felhasználó "otthon" érezze magát. Nem szabad fenntartásokkal ismerkedni, annak semmi értelme nincs, hogy csak azért telepítünk Linux rendszert, hogy bebizonyítsuk magunknak, hogy semmire sem jó. (Gondoljunk bele, amikor először ültünk gép elött, mit éreztünk) Ha nyitott vagy, hamar el tudod sajátítani a használatát.
Először abba szalad bele a felhasználó, hogy nincs C: sőt a fájlrendszerben sehol nem lehet meghajtót váltani. Grafikusan még csak-csak van pár ikon, mint merevlemez hda1 néven vagy CDROM cdrecord esetleg dvdrom néven. Ennek az az oka, hogy a Unix szerű rendszerek más filozófiát vallanak: van a gyökér fájlrendszer a / és minden ennek a részét képezi. Így a merevlemezek és cserélhető médiák is egy könyvtárban kapnak helyet (általában a /media alatt). Vagyis a dvd olvasót a /mnt/dvdrom néven érhetjük el.
A hda1 pedig arra utal, hogy merevlemezről van szó (hd), a harmadik karakter az elhelyezkedésre utal (a - primary master, b primary slave, c secondary master...) a sorszám meg a partíció sorszáma.

Eleinte furcsa lesz mindez, de kis türelemmel meg tudjuk tanulni a használatot. Ha elakadsz, ne add fel! Tedd félre pár napra, kérj segítséget, olvass el, amit csak tudsz. Érd el, hogy otthon érezd magad a grafikus felületen.

Címkék: ablak asztal felhasználói felület képernyő különbség linux rendszer

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu