Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Béla blogja - 2014. augusztus

 

 

Binash Yutsil

 

                 A székely nép közel két évezredes múltja során minden időkben meg kellett szenvedjen létjogosultságáért és őshonos földjéért. Mindig hunnak vallották magukat, mert a magyarok előtt jó néhány évszázaddal érkeztek Etelközből, a vándor népek gyülekező helyéről. Attila vezette őket és végül, Csaba királyfi az Attila fia lett az örökös fővezérük, de a bandériumban helyet foglalt Zsögöd, Mena Shag és Korond is, a királyfi hadvezérei.

Címkék:

Tovább 

 

 

       KÜLÖNÖS LÁTOGATÓ

 

 

                    A szerkesztőségi irodámban ültem. Gondolataim ezerfelé szárnyaltak, végül azt sem tudtam, min gondolkodom, amikor nyílt az ajtó és egy fiatalember lépett be kopogás nélkül. Annyira meglepődött, mint egy korán ébredt, eltévedt madár, de nem tartott sokáig. Felém jött és szó nélkül helyet foglalt a velem szemben lévő vendégeknek fenntartott széken.

   - Mondhatom? – kérdezte és merőn a szemembe nézett.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Kontra Annamaria üzente 9 éve

Szép estét Béla!

Gratulálok, nekem tetszik az írásod, bár nem lepett meg hiszen mindig jókat írsz!
Panni

Tovább 

 

 

TENGERPARTI MARATON

 

             Dobrodzsa szintén olyan színes és vegyes összetételű, mint Erdély. Ide is az románok beözönlöttek az őslakók közé,akár a cigányok. Túlnyomó részt lipovánok,ez egy orosz ajkú népcsoport,törökök meg tatárok lakták. Persze, amíg nem létezett Románia,csak vajdaságok, Dobrodzsa török fennhatóság alatt álló bolgár terület volt, melyet körbeölelt a Duna és  Fekete-tenger. Nehéz volt a megközelítése, de a vajdaságok idején kész paradicsom volt a rabszolgaságból megszökő és menekülő cigányoknak.

Címkék:

Tovább 

 

 

KISVÁROSI CSENDÉLET

 

 

              A kisvárosban mindössze két felekezet volt, viszont a bolondgomba módjára szaporodó szekták jelenléte sem tudta elterelni és fékezni az ellentétet. Mind magyarok voltak, katolikusok és reformátusok. Az idők folyamán annyira fajult a nézeteltérés, hogy szinte ölre mentek, még a kocsmában is. Ha a hitéletre terelődött a szó, egymásnak estek, vége volt cimboráskodásnak, ivópajtásnak, egymásra loccsantották, ami a kézben volt..

Címkék:

Tovább 

 

 

   Végzetes hadgyakorlat

 

 

 

           Yehud Shay ezredes, az izraeli szárazföldi kiképzés parancsnoka különleges és rendkívüli hadgyakorlatot tervezett. A színhely a Nagy Pusztaság, ahonnan már sikerült a tevék téli takarmányát elszállítani. Megbeszélésre hívatta Daniel Marash tizedest, akire a gyakorlat során nagy feladat hárul. Daniel végigvonult a parancsnokság ódon épületének hosszú folyosóján, melynek végében a hatalmas izraeli zászló, jelezte a főparancsnok irodáját..

Címkék:

Tovább 

 

 

    ÁRBAHÁM TÉVELYGÉSEI

 

        

               A faluban kíváncsian fogadták Ábrahám atyát, aki akkor még csak káplán volt. A harmatfiatal, törékeny papocska úgy prédikált, mint Aranyszájú Szent János, ámulatba ejtve a gyülekezetet. Egyes aggodalmaskodó templomjárók nagyon féltették Valéria nővértől, aki a plébánia mindenese volt. Az élete is mindenes volt. Tevékenykedett, mint zárdafőnök, püspöki titkárnő és idővel annyira kialakult az asszonyos formája a sok használattól, mintha mindig, járás közben is a botkormány a lába között lenne.

Címkék:

Tovább 

 

 

    ÁLOMUTAZÁS

 

 

     Bernát már rég készült, hogy meglepetéssel kedveskedjen Izoldának. Kapcsolatuk már annyira mélyült, hogy nem fukarkodott a kiadásokkal, érezte, hogy a vége úgyis házasság lesz. Hogy mégse okozzon sokkos állapotot a meglepetése, csak bevallotta,elárulta, hogy a tengerre szeretné vinni, mert még sosem járt arra és fogalma sincs milyen hangulatot teremt a tenger partján elmerengve napozni. De azt elhallgatta, hogy mi váltotta ki a tervét, mi készteti, kíváncsiságát mindegyre fokozza, milyen lehet hullámzó sós vízben dugni.?Nem Erről egy szó sem esett..

Címkék:

Tovább 

 

 

       Gazsi balladája

 

 

           Portik Álózsi sietős léptekkel indult a bíróhoz jelenteni, hogy az éjjel ellopták a lovát. Pár lépéssel mögötte viharzott lóhalálában Amáli is, a felesége, mert biztos volt benne, hogy a kerten keresztül vitték el, mivel a ragyogó kelkáposztái szarrá mentek.

-          Látszanak a nyomok? –kérdi a bíró

-          Nem, Mózes, a hitványnak, akárki legyen, volt esze és rongyokba kötötte a patáit, hogy ne hagyjon nyomot.

Címkék:

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu