Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Béla blogja - 2012. szeptember

 

 

FELTÁMADUNK!

 

 

      Az újonnan szabadalmazott vallásszabadság következtében és igyekszik teret hódítani a valamikori tiltott szekták újjáéledése. Sokan vannak, akik a történelmi egyházaktól eltérően, igyekeznek Isten palástja alá nyomulni. Minden formájuknak egyetlen vezérfonala a félremagyarázás .A katolikus egyház régente részben okosan tette, hogy a közembert eltiltotta    a Bibliaolvasástól, azt csak papok és arra hívatottak tehették, mert a Szentírás annyira mély és nehéz filozófia, hogy aki nem ismeri a vezérfonalat, akarva-akaratlan félremagyarázza.

Címkék:

Tovább 

 

 

TÁNCOS VIRRASZTÓ

 

 

 

     Tankó Jóváki már gyermekkorában arról álmodozott, hogy híres szűcs lesz, és amint legeltette a juhokat, marhákat,elnézegette és látta lelki szemei előtt milyen bekecs lenne mindeniknek a bőréből. Sőt még a finom borjúbőrt is elképzelte horzsolt irhának. Igaz a borjú irhát nehezebb viselni, mert súlyosabb, mint a könnyű báránybőr, de aki tetszeni akar, csak rajta! Jóvákiék a Gyímes-völgyén laktak. Becsületes, tisztességes csángó család őseikre visszamenőleg.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

gráma jános üzente 11 éve

Nagyon jó!!! Várom a folytatást.

Tovább 

 

 

MENEKÜLÉS A VIHAR ELŐL / 2

 

 

 

         Éva már rég elszaladt, mikor engem is menekülésre sarkallt a mindegyre sűrűsödő eső, a hatalmas fekete felhő, mely beborította az eget. Nyárutói nagy vihar szakadt a tájra. A telepen még a kutyákat is bevonszolták a putrikba. Berohantam a viskómba és összezsugorodva kerestem helyet a vackomban. Mert minek lehet nevezni egy lécekből összetákolt priccset, rajta egy szalmazsák, tele szalmatörmelékkel és leterítve egy durva pokróccal..

Címkék:

Tovább 

 

 

Menekülés a vihar elől

 

 

 Nagyon szeretem az őszi nosztalgiát. Amikor még zöld a réten a sarjú, de már fakulni kezd a határ, minden megtelik az érett gyümölcs illatával. A fák levelei sárgulnak és az enyhe szellő, már letépi az ágakról és sodorja maga előtt. A Maros is mintha fájdalmasabban csobogna. Mint a nyárutó szülöttje szeretek ebben a harmonikus elmúlásban, távol a cigányteleptől, a cigányrét selymes sarjújában hanyattfeküdve elnyúlni és csodálni a bágyadt kék eget, követni a bárányfelhők mozgását és az útra kelő vándormadarak csivitelő húzását a légben.. Kimondhatatlanul nyomasztó érzések kergetőznek lelkemben.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

gráma jános üzente 11 éve

Jó, mert ott éreztem magam a marosparton. Magam előtt láttam Cicut, Bözsit, meg Kocsis Ferit, a kocsmát. Teljesen beleéltem magam. Ne feledd el nekem Biga Károly osztálytársam volt, és Kirikuca Ferinek, a tanítónéni fiának volt a barátja.

Tovább 

 

 

DÉLI VIRRASZTÓ

 

 

 

        Már jól benne voltunk az őszben. Rég befejeződött a betakarítás, a mezőn már csak traktorokat és lófogatos szántó-vetőket lehetett látni. Néha végigszáguldott egy vékony szél a határon, ahogy az öregek és a cigányok nevezték a túl hideg, csípős légáramlatot. Ilyenkor már állig gombolkozva, behúzott nyakkal igyekeztek a munkák befejezésével. Mert másképpen hat az idő múlása a szobában,a vígan pattogó tűz mellett,

        Az iskolában is már szinte feledésbe merült a tanévnyitó becsengetés.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

gráma jános üzente 11 éve

Édes öcsém, hát ez remek mű. Nagyon tetszik. Csak így tovább. Várom a fejleményeket.

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu