Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Béla blogja - 2013. május

 

 

MENEKÜLÉS VIHAR ELŐL 5

 

 

 

       Később megfigyeltem, hogy nagyanyám szinte ereklyeként őrzi a János ott maradt használati tárgyait. Mint egy „szent” sarokban ki van függesztve János fiatalkori képe és előtte egy polcon borotva, pamacs, borotválkozó alumínium tálacska, egy üveg pacsuli, egy bicska és egy sörnyitó.

-   Nagyi, miért szükséges, hogy ezeket őrizgesd s még a port is letisztítod időnként.?

-  Mert azok emlékek, gyermekem.

Címkék:

Tovább 

 

 

MENEKÜLÉS A  VIHAR ELŐL 4

 

 

     Tizennyolc év hosszú idő. Ez volt az apám véleménye is, amikor felhozta a figyelmem, és bátorított, hogy az események láncolata már inkább rám tartózik. Egy borítékról is említést tett, amit születésemkor bizonyos Cristian doktor, rákkutató főorvos hagyott rám, melyet csak nagykorúsításom után bonthatok fel. Apám, Turdean Olivér, sokáig őrizte a titkot, de anyám előtt nem kellett titkolóznia, mert anyám, ha komolyságát mérjük többet nyomott a latban.

Címkék:

Tovább 

 

 

A SORS SÖTÉT ÁRNYA 4

 

 

Megtörtént a nagy összeborulás, amely lényegében csak látszat volt. Egyik sem engedte a másikat belopózni lelkivilágába. Két külön lélek, mely magában vajúdott. Vulgárisan azt mondják a házasság olyan, mint egy hordó szar melyen van négyujjnyi méz. Aki okos összekeveri, hogy mindig jusson egy leheletnyi a mézből, de a mohó lenyalja hírtelenjében a mézet és marad a többi egy életen át.

       Helgának Gábor óvodás korától játszótársa volt.

Címkék:

Tovább 

 

 

A SORS SÖTÉT ÁRNYA 3

 

 

 

     Günther távozása után Péter nagyon egyedül érezte magát. Nyugtalanította, hogy bármerre, öltözőbe vagy a pihenőszobába megy, sehol nem látja a hatalmas szász fiút, a melegszívű barátot. Sok időbe telt, nehezen szokta meg hiányát. Beletemetkezett a munkába, gondolta az által elűzi mélázó szomorúságát. Nagyon haladt a kard készítése és dolgozott a titkos munkáján, amit Günthernek is meglepetésnek szánt. Szakkönyvek tanulmányozásával elkészített egy zsebpisztoly tervet és mikor senki sem figyelte azzal foglalkozott.

Címkék:

Tovább 

 

 

A sors sötétlő árnya  2

 

 

Reggel sokáig lustálkodtak, emlegették a bál egy-egy mozzanatát. Igaz Péter csak szemlélő volt a söröskorsó mellől, de rájött, hogy időnként Günther kikről beszél. Csupán Ludwig bácsi zavarta volna meg, amikor ellátta a jószágokat, de ők tették, hogy mélyen alusznak. Vasárnap volt, lehetett Délben Péter meggyőződött a szász gasztronómia finomságairól. Tele merte a tálát a régeni tyúkhúsos káposztalevessel, már csak azért is mert szülőföldje nevét viselte, eddig nem hallott róla, de nagyon finom volt.

Címkék:

Tovább 

 

 

A Sors sötétlő árnya

 

                                Mottó:

                                         „… mert felette esztelenül cselekedtem”

                                                                     Sámuel II. 24/10b

 

 

 

 

A kisváros életében nem bírt különösebb jelentőséggel két vállalkozás, de sokat beszéltek róla.

Címkék:

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu