Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Béla blogja - 2015. március

 

 

FEKETEFÖLDÖN, HOL KÉKEN KÉL A NAP 5

 

 

 

                                            Tékozló fiúként tértem meg a nagy útról, tele élménnyel, ismeretekkel és fáradtsággal. Mert bármennyire is kényelmes és komfortos az utazás, azért fárasztó. Megérkezésem után megfogadtam, hogy két hétig ki sem megyek a szobámból. Mindenekelőtt Nadezsdja Vilkova tanárnőnek szerettem volna megköszönni a közbenjárását, hogy hozzásegített egy ilyen felejthetetlen élmény kivitelezésére.

Címkék:

Tovább 

 

 

FEKETEFÖLDÖN, HOL KÉKEN KÉL A NAP 4

 

 

 

                               Láttam és meggyőződtem a kettős mércéről, ahogy a szovjet elvtársak vélekednek. Mindent elismernek, ami orosz és maradandó, de érintetlenül a polcon hagyják, csakis a szovjet megvalósítás az irányvonal. Arra gondoltam időm is van és lehetőségem is, hát miért ne kíváncsiskodjam? Kiolvastam a halhatatlan szovjet író Mihail Solohov Csendes Donját.

Címkék:

Tovább 

 

 

FEKETEFÖLDÖN, HOL KÉKEN KÉL A NAP…3

 

 

 

                                     A fővárosi ADD- Bole nagykiterjedésű nemzetközi reptér, de a beállt TU-101 szovjet gép behemót nagyságával úgy tűnt, mint szirti sas a fecskék között. Miután az ajtókat lezárták és beindult a motor a stuwardess ismertette a gép paramétereit, a kiszolgáló személyzet névsorát, a helyi és moszkvai időjárás-jelentést, valamint, hogy a gép tizenkétezer méter magasan száll. Addis Abeba és Moszkva között a légvonali távolság ötezerszázhatvan km, ezt a gép tizenegy óra alatt teszi meg és Moszkvában a Domodedevo Airportban landol.

Címkék:

Tovább 

 

 

FEKETEFÖLDÖN,HOL KÉKEN KÉL A NAP  2 

 

 

                                   A mi községünk, Jeruzsálem,Omoriában a nagyobb települések közé tartózott. Két nép élt itt együtt, az oromok és a gallak. A gallak muszlinok, de semmi nézeteltérés nem volt közöttünk Az oromi nyelvet beszéltük egymás közt és templomainkban, de az ország hivatalos nyelve az amhara volt, azt mindenkinek ismerni kellett. Nagyapám beíratott a helyi állami iskolába és két évet ott tanultam, de nem ismerve szándékát, már az általános oktatás harmadik osztályába felvitt a fővárosba és a legnevesebb ortodox iskolát választotta tovább tanulási lehetőségnek.

Címkék:

Tovább 

 

 

Fekete földön, hol kéken kél a nap…

 

                                           „Ne ítéljetek a látszat után, hanem igaz ítélettel ítéljetek…”  János 7 / 24

                                            „ Aki szereti a szívnek tisztaságát, beszéde kedvesség.”   Példabeszédek  22 /  11a

            

 

 

 

                                    Az én sorsom Lumumba halálával pecsételődött meg.

Címkék:

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu