Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Béla blogja - 2015. július

 

 

HA IJESZTŐEN ZAKATOL A VONAT

 

 

               Hányszor átkoztam nagyapámat, amiért ezt a telket vásárolta és házat is épített rá! Pedig akkor is vasút volt itt és hébe-hóba jártak a vonatok. Inkább hébe mint hóba. Elviselhetetlen az állandó sípolás és zakatolás,vas idegzet kell hogy megszokja valaki.

               Klárinak volt az ötlete, hogy moziba menjünk. Tudhattam ö azokat a háborús filmeket szereti, amitől én a falra másznék.

Címkék:

Tovább 

 

 

SZÉKELY RAPSZÓDIA 3

 

  Okos gondolkodók megállapították, hogy idővel benő az ember feje lágya, vagyis megfontolt komoly gondolkodású lesz. Vilmost a körülmények alakították, a kegyetlen hányattatás, szeretet nélküli sors, majd a katonafegyelem és a szigorú börtöni viszonyok. Miután ismét hazakerült a mostoha körülmények és a rideg közöny tettre serkentette. Véglegesen elköltözött a közeli városba. Minden tervét egyedül, aprólékosan fontolgatta és nősülésre szánta magát, hogy rendezett élete legyen.

Címkék:

Tovább 

 

 

SZÉKELY RAPSZÓDIA 2

 

    Tüzes istennyilaként csapott a hír, hogy Ilka megszökött.  Szótlanul. Ezért sunnyogott a tiszt urakkal. Az egész falu már beszélte, de a rokonság magasra emelt fejjel járt, hadd lássa az istenadta nép, a sok bús paraszt, hogy őket nem törte le, nem alázza porig a hegyvidéki jött-ment szégyenteljes gaztette. Sőt mindenki a gyermek körül forgolódott, akit a nagyanyja csak „szegény árvámnak” titulált.

      Következett a család legkirívóbb tűntetése, a keresztelő.

Címkék:

Tovább 

 

 

SZÉKELY RAPSZÓDIA, avagy félresiklott életek

 

   Futótűzként terjedt a faluban, hogy Vass Máté hazajött Bukarestből és magával hozott egy hegyvidéki székely lányt. Megérkezésekor a család körül rajongta, ügyet sem vetve az idegen fehérnépre, csak amikor Máté bemutatta az anyjának és családjának, hogy a felesége, fagyott meg a levegő és elnémult minden. Az anya gyötrelmes pillantást vetett fiára, amolyan anyai fájdalmasat, mely kifejezte, hogy mi lesz most velük, hisz eddig Máté tartotta el a családot, mert a korhely apja szintén Bukarestben minden keresetét a Kökereszt utcai kuplerájokban hagyja. Most mihez kezdenek pluszban ezzel a némberrel is.

Címkék:

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu