Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Béla blogja - 2015. április

 

 

A FÖLÖSLEGES BOSSZÚTERV

 

 

              Hermina az ákosfalvi gyűjtőtáborból, ahol a székelyföldi zsidókat, cigányokat, székely zsidózókat valamint kommunistákat toboroztak a nyilasok és kakastollas csendőrök, egy szállítmánnyal Kolozsvárra került, majd nagyobb csapattal szállították Budapestre. A már előállt szerelvényhez csatolva indult a vonat Birkenauba. A szelektáláson túl fiatalnak, de munkaképesnek találták. Rövid idő után az első auschwitzi különítménnyel Ravensbrückbe szállították, ahol eredetileg a nyugat-európai zsidókat és ellenállókat gyűjtötték, de kiszélesedő munkára és inkább a beható álorvos tanulmányozásra hoztak magyar zsidókat és cigányokat is.

Címkék:

Tovább 

 

 

HA RÁD TÁMAD A NEMERE

 

 

      Kibírhatatlanul kegyetlen és hideg szél a Nemere. A Kárpát- kanyarulat réme, a csúcsokról fúj lankás területekre és a zárt fennsíkokra. Mindent seper amit ér, fákat tör derekbe, házakat fed ki, szétszórja az egybegyűjtött szénaboglyákat,, ereje a legnagyobb károkat okozza.

     Esteledett, amikor Mirigy egy kötegnyi száraz ággal lépett ki az erdőből és lassan osont a falu felé. Félt, mert már figyelmeztették, hogy az engedély nélküli szárazág gyűjtés is lopás.

Címkék:

Tovább 

 

 

FEKETEFÖLDÖN, HOL KÉKEN KÉL A NAP  06

 

 

                                Végre, itthon, Afrikában a szülőföldemen.! Isteni csoda volt, amikor landolt a TU 101. gép, akkor öntött el a kék fény, mely a felkelő nap előjele. Itthon vagyok az örökös napéjegyenlőségben, ahol minden, még a föld illata is ismerős! És mégis! Csak okozott némi változást lelkivilágomban a távollét. Megbabonázott volna a mérsékelt égöv, az évszakok váltakozása- Moszkva, álmaim városa?

Címkék:

Tovább 

 

 

KOSSUTH UTCA 24

 

 

 

 

                                      A konyhában áradt az áporodott öreg szag. Mindent betöltött, beleévődött már az ötven éves konyhakredencbe,a néha nyikorgó asztalba és a sarokban évtizedek óta álló csikókályhába. Sosem tudtam meg, miért hívták így. Öntvényből volt, alatta hely a fásládának és kétkarikás plattja után a ler emelkedett. Szűkös pénzű parasztoknak készítettek pléh változatot is.

Címkék:

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu