Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Béla blogja - 2012. január


MEGBÜNTETEM  AZ ATYÁK VÉTKÉT A  FIAKBAN




Sári sírva jött haza az iskolából. Kicsi vállszatyrát, amit az anyja varrt a tanfelszerelései hordására lecsapta a konyhában a heverőre és összeroskadva szipogott.
-    Mi lelt, te?- szólt oda Erzsók, az anyja – Csak nem faszóltál megint a tanítónétól?
-    Nem – sóhajtotta Sári- de, engem annyira gyötör a sok csúfolkodás. Mindenki rajtam nevet, velem foglalkozik. Ma is a pap leánya Tünde, azt mondta a többieknek suttogva, hogy ezzel az orral olyan vagyok, mint egy busman.

Címkék:

Tovább 



Megbüntetem az atyák vétkét a fiakban  II rész



     Ilonának nem tetszett, hogy megfosztják egy ilyen jó segítségtől, de nem tehetett semmit,engednie kellett .Így került ki Sári örökre a cseléd sorsból. Ábel tényleg szavának állott és feleségül kérte. Mikor megérkeztek a négy gyermek tátott szájjal bámulta a „fekete teheneket”, mert ilyet még nem láttak. Aztán nézték Sárit, és kuncogva nevettek rútságán,de magfagyott bennük a vér,amikor az apjuk kijelentette,hogy mostantól ő lesz az anyjuk, és szót fogadjanak neki.

Címkék:

Tovább 

Megbüntetem az atyák vétkét a fiakban   ( befejezés)



Abban az időben nagyon nehéz volt hozzájutni a gázpalackokhoz. Az országban egyetlen szakosított gyár termelte. A lakosság látta,,hogy mennyire kényelmes és takarékos igyekezett beszerezni, ha a lehetőség úgy kínálta akár feketén is. A hivatalos eljárás úgy történt, hogy a vállalatok kiutalásra kaptak néhányat, a vezetőség a szakszervezeti bizottság valamint az üzemi pártbizottság közös megegyezés alapján szétosztotta az arra érdemeseknek.

Címkék:

Tovább 

 

FELEDNI   MÁRCIUST

 

 

 

 

El lehet-e felejteni azt a napot,amikor a megaláztatás gyötrő hulláma csap össze a fejed felett ? Amikor keserű lélekkel állsz,gyötrelmes aggodalommal,hogy vajon hogyan lesz,mi lesz ?Kolozsvári  felejthetetlen március. Még az Úristen is ellenünk volt, Akinek nem volt elég a lelki didergés, sűrű felhőkkel és havazással lepte el a várost. Szomorú bánatos idő, szomorú bánatos szívek, keserű sóhajtások és hatalmas tömeg.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Cserei József üzente 12 éve

Soha ,nem lehet,elfeledni,csak próbáljuk,a béke érdekében ...

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu