Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Béla blogja - 2013. október

 

 

    VIHAR- SZONÁTA ZONGORÁN 3

 

 

         A nyári vakáció a vége felé közeledett és, hogy hangulatosabb legyen, András meghívta a családi ünnepségre linzi barátját Thomas Stollwerket, hogy töltsön náluk egy hetet. A barát szívesen fogadta és megérkezett, amikor javában folytak az előkészületek. Hosszas kimaradás után újra megemlékeztek a nagy ősről. Andrásnak bizonyára más számításai is voltak a barátja vendégeskedését illetően, mert ez alkalommal is feltett szándék volt a Frida zenetudásának csillogtatása.

Címkék:

Tovább 

 

 

      VIHAR- SZONÁTA ZONGORÁN 2

 

 

            Az iskolában mindig ketten értek el kimagasló eredményeket Frida és Glazovits András.. Csupán Frida szófogadó, értelmes, komoly lánynak számított, akinek megpecsételődött élete a zenetanulás terén, míg András a rossz fiúk közé tartózott. Nagyon jó fel fogása miatt kevés időt kellett tanulással töltenie. Imádta a labdajátékokat és a lovaglást. Minden kirívó fiús rosszalkodásban vezető szerepet játszott.,kutyákat kínoztak,madarakat lőttek parittyával,betörték a Jusztina ablakát,igaz tévedésből,de nem is került napvilágra.

Címkék:

Tovább 

 

 

                             VIHAR-SZONÁTA, ZONGORÁN

 

 

 

 

         A település létrejötte a régmúlt időkre nyúlik vissza, amikor Mária Terézia hatalmát fitogtatva a Transsylvania provinciába igyekezett minél több németajkút betelepíteni, feltölteni német telepesekkel. A svábok a Bánságban és Szatmár környékén leltek új hazára, míg a szászok elszóródtak Erdélyben hatalmas településeket és városokat alapítva, amelyekben jól meghatározott szervezési formában eredeti törvényeik szerint éltek.

Címkék:

Tovább 

 

 

 

 

             Bonyodalmak Bimbó körül  

 

 

              A település a hegyek közé szorult, elszakadva a szomszédos falvaktól és az igazi hegyvidéki élet nyomta rá bélyegét.  Tiszta levegő, mert erdők vették körül és innen eredt a Nyárád-vize. A forrás helyét Szent Ilona várának is nevezték, mert sok legenda és elképzelés fűződik, különösen egy barlang bejáratához. Hogy valóban barlang.-rendszer lenne, ezt senki sem erősíti, mert a helyiek nem merészkedtek bemenni, lehet babonából, és a turisták is felmondták a kíváncsiskodást, amikor látták, hogy a bejárat tele van emberi ürülékkel és bennebb meg denevér tanya volt.

Címkék:

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu