Kis türelmet...
10 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A porcukrot, a margarint és a 2 tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és sütinyomóval kinyomkodjuk a kient sütőlemezre.
10 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
· 2 hosszúkás, vékony padlizsán (45-50 dkg)
· 1 nagy fej vöröshagyma
· 3 gerezd fokhagyma
· citromlé
· só és törött fekete bors ízlés szerint.
Elkészítés:
a padlizsánt megmosom, héjastul karikákra vágom, és mindkét oldalát megsózva, 20 percig hagyom állni, addigra keserű levét kiengedi. Közben a hagymát megtisztítom és kockákra vágom.
10 éve | 0 hozzászólás
Ötperces fánk
A babgulyáshoz általában palacsinta készül nálunk, de a napokban már volt palacsinta - kelt tésztás fánkra pedig már nem volt elég időm - emiatt úgy gondoltam, kipróbálom a neten "keringő" ötperces fánkot. Az illata és az íze teljesen fánk élményt nyújt, az állaga viszont tömörebb, sűrűbb a kelt tésztás változattól - ennek ellenére mégsem terheli meg annyira a pocakunkat a joghurtnak köszönhetően. ...és ami még mellette szól, hogy nem kell keleszteni - valóban 5 perc alatt elkészül (hamarabb el lehet készíteni, mint megírni róla most a receptet :).
10 éve | 0 hozzászólás
Kombe
2014.01.16 16:57
Kombe
Olyan, mint egy nagyon finom töltött kenyér, ami ha kihűlt lapokra szét lehet szedni.
Ebbe a receptben a facebookba akadtam bele, sorra repültek a fotók elém. De nem csak magyar oldalakon, hanem számos külföldi blogon is olvasható. Hónapok óta szemeztünk vele, most én is elkészítettem. A töltelék mindenhol más, ez is olyan ki mit szeret, talál otthon a hűtőben. Olvastam olyan török blogot ahol ezt a receptet (ugyanez szóról szóra) nem 3, hanem 6 részre osztották, tették egymásra ugyanígy, annyi különbséggel kerek lappá nyújtotta és egy pizza sütőben sütötte meg hajtogatás nélkül.
10 éve | 0 hozzászólás
Kinder bueno szelet házilag
Hozzávalók
Alsó
tésztaréteghez:
- 6 tojásfehérje
- 6 ek. porcukor
- 1ek. zsemlemorzsa
- 1 ek. étolaj
- 3 ek. liszt
- 2 tk. sütőpor
- 20 dkg durvára darabolt mogyoró (vagy dió)
- nutella (kb. 3 ek.)
Krémhez:
- 1,5 cs. vaníliás pudingpor
- 3. ek. liszt
- 6 tojássárgája
- 5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki
Egyéb:
- háztartási keksz (kb.
10 éve | 0 hozzászólás
Elkészítése: A megmosott, megtisztított húst bedörzsöltem sóval és borssal, majd állni hagytam. Elkészítése előtt hegyes késsel itt-ott megszúrkáltam, és a lyukakba fokhagymacikkeket dugdostam. Tepsibe fektettem, rákarikáztam egy fél citromot, rátettem vagy két babérlevelet, meglocsoltam kevés olajjal, öntöttem alá kb. 2 dl vizet, alufóliával lefedtem és forró sütőben kb. egy óra alatt megpároltam-sütöttem. Egyszerűen friss zöldségsalátával ettük.
10 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1,5 kg kecskehús, 6 db hagyma, delikát, só, bors, olaj, őrölt pirospaprika, csípőspaprika,
tv-paprika, gulyáskrém, pörkölt kocka vagy Erős Pista, babérlevél, 1 fej
fokhagyma, 2 dl vörösbor.
Elkészítése:
A kockára vágott kecskehúst bő vízben megabárolom. A vízbe babérlevelet és
fokhagymát teszek.
Amíg abárolódik, egy lábosban kevés olajon a hagymát megdinsztelem, és a
tűzhelyről félrehúzva őrölt pirospaprikával meghintem.
Karácsonyi narancskrémes fatörzs
Könnyű piskóta lágy, narancsos krémmel. Jó szívvel ajánlom kezdő háziasszonyoknak is, mert könnyen, gyorsan elkészíthető.
Elkészítés
1. A
tojáshabot pici sóval és a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habbá verem.
A tojássárgáját már kézi habverővel forgatom a habba, majd apránként
beleszitálom és óvatosan beleforgatom a kakaóporral elvegyített lisztet is.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem, és 200 fokra előmelegített sütőbe
teszem.
10 éve | 0 hozzászólás
Kapros juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
2 db tojás
0,5 kg búzaliszt
fél teáskanál só
5 dkg mangalica szalonna
1 pohár tejföl
0,5 kg juhtúró
darált bors
1 evőkanál vaj
1 csokor kapor
Elkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát, majd reszeljük le egy finomlyukú reszelőn. Tegyük egy
tálba, majd szórjuk rá a lisztet, üssük rá a tojásokat, majd annyi vizet adjunk
hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát tudjunk készíteni belőle.
Forraljunk fel vizet egy nagy fazékban, szórjunk bele sót, majd
galuskaszaggatóval szaggassuk a sztrapacska tésztáját a vízbe.
Gazdag zöldségleves csicseriborsóval
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csicseriborsót előző este beáztatjuk hideg vízbe, másnap leöblítjük, a leveshez adjuk, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (25 perc).
10 éve | 0 hozzászólás
Fehérboros körtelekvár
Hozzávalók:
A körtét hámozd meg, és vékonyra szeleteld fel. A cukorra öntsd rá a bort, és főzz belőle szirupot. Add hozzá a körtét, valamint a karikára vágott citromot és a szegfűszeget. Folytonos keverés mellet forrald fel, majd forrástól számítva még 5 percig főzd. Töltsd tiszta üvegekbe, szórd meg szalicillal a tetejüket, celofánnal fedd be, és dunsztold be melegbe őket.
10 éve | 0 hozzászólás
Vagyis a klasszikus rugelach. Volt már csokis is, szuper volt, és hát hogy is mondjam: ez sem volt rossz. Brúnó is nyúlt vagy 5 centit, csak hogy elérje..:)
Hozzávalók kb. 16 db-hoz:
Tészta:
12 dkg natúr krémsajt (Philadelphia)
12 dkg puha vaj
4,5dkg porcukor
15 dkg liszt
Töltelék:
darált dió
sárgabarack lekvár – ha van, házi
A tetejére:
1 db tojás
1. A tészta hozzávalóit géppel, vagy kézzel összegyúrjuk és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
10 éve | 0 hozzászólás
Diós bejgli
|
Hozzávalók
1,25 kg liszt
40 dkg Rama
15dkg zsír
15 dkg porcukor
2 dkg só
3 dl tej
3 db tojás sárga
5 dkg élesztő
60 dkg darált dió
50 dkg porcukor
25 dkg rumba áztatott mazsola
1 citrom héja
2 vaníliás cukor
3 dl forralt tej
2 tojás sárga
sütőpapír
Elkészítés
A tésztához valókat össze gyúrjuk és 6 cipóba osztjuk. 30 percet pihentetjük.
10 éve | 0 hozzászólás
Nekem ez a legegyszerűbb:3 liter víz 1.2kg cukor felforralni, lezárni, megmosod 2x váltott vízben a cserit és üvegekbe rakom közben rázogatod az üveget h több férjen. megszórom icipici szalicillal, vagy a szirupba belefőzöd a na benzonátot. A forró szirupot ráöntöd a cserire, és azonnal lezárod. A szirup 12 7.2dl es üveghez elég. Lábos aljára újság papír (hogy nehogy szétmenjen az üveg) az edénybe beleállítod, az üvegeket, annyi vizet öntesz alá, h félig legyen az edény.
10 éve | 0 hozzászólás
Amerikai krémes
Tészta: 10 tojás sárgája, 30 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1,5 csomag sütőpor, 3
evőkanál kakaó, 23 kanál víz
Krém: 4 csomag vaníliapuding, 10 tojás fehérje, 7,5
evőkanál porcukor
Hab: 0,5 l tejszín, 2 habfixáló
A tojás sárgákat, a cukrot, a lisztet, a sütőport,
a kakaót és a vizet összekavarjuk és 25-30 percig sütjük. A pudingokat sűrűre
főzzük és még forrón hozzákavarjuk a tojásfehérjék felvert habját és a
porcukrot. A forró tésztára kenjük és kb 7-8 perc alatt narancssárgára sütjük.
10 éve | 0 hozzászólás
Almás gombóc
Hozzávalók:
A meghámozott almát vágd apró kockákra. Add hozzá a darált diót, a reszelt citromhéjat, majd a tejjel, a tojásokkal, a vajjal, a cukorral és a búzadarával gyúrd össze tészta állagúvá. Formálj belőle gombócokat, majd dobd rögtön lobogó, forró vízbe. 10-12 perc után vedd ki, és csepegtesd le.
10 éve | 0 hozzászólás
A The Kitchn nevű főzéssel és konyhatervezéssel foglalkozó netes magazin szerzője hosszas kísérletezés után találta meg ennek a gazdag, olaszos salátaöntetnek a receptjét, amit még csirkehús pácolásához vagy grillezett zöldségek ízesítéséhez is használhatunk.
Hozzávalók:
• 2,5 deci olívaolaj
• 0,6 deci fehérborecet
• 2 evőkanál vörösborecet
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál finomra vágott hagyma
• 2 evőkanál finomra vágott kaliforniai paprika
• 2 teáskanál dijoni mustár
• 1 teáskanál méz
• 1 teáskanál só
• negyed teáskanál szárított oregáno
• negyed teáskanál szárított majoránna
• 1 csipet őrölt csili
• frissen őrölt fekete bors
Öntsük egybe
a hozzávalókat egy jól
záródó befőttesüvegben, és rázzuk fel jó alaposan, vagy egy
tálban is kikeverhetjük habverővel, amíg szépen össze nem áll.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
WELLNESS ITAL TEJSAVÓBÓL
10 éve | 0 hozzászólás
WELLNESS ITAL TEJSAVÓBÓL
3 dl tejsavó
1 narancs leve
1 érett banán, karikára vágva
2 teáskanál méz ,1 teáskanál vaníliaesszencia
A hozzávalókat turmixoljuk össze. Ízlés szerint más gyümölccsel is készülhet
Címkék: