Kis türelmet...
Szilvásgombóc
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Közben a
szilvát megmossuk, kimagozzuk. A burgonyát áttörjük, hagyjuk kihűlni.
2. Nagy lábosban kb. 5 liter vizet forralunk. A burgonyához keverjük a lisztet,
3 dkg vajat, egy csipet sót, és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. 5
mm vastagra kinyújtjuk, és 6x6 cm oldalú négyzetekre vágjuk.
3. Minden négyzet közepére 1 szem szilvát teszünk, és megszórjuk egy csipet
fahéjjal. A tésztacsúcsokat felhajtjuk, és két tenyerünk közt gombóccá
sodorjuk. Ügyeljünk arra, hogy a tészta a szilvát teljesen beborítsa.
4. Óvatosan a forrásban levő vízbe tesszük a gombócok felét, megvárjuk, amíg a
víz felszínére felemelkednek, és további 3-5 percig főzzük.
5. Közben a maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat
szitakanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, és megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Tálra rakjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és a maradék gombócokat is
hasonlóan kifőzzük.
1 adag: (5 gombóc)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!