Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

sándor blogja

KÜRTŐS KALÁCS

 

60 dkg finomliszt


1 csipet só


2.5 dl tej


1 teáskanál cukor


30 g élesztő


2 darab tojás


10 dkg olvasztott vaj


vaj a kenéshez


olaj vagy vaj a tészta kenéséhez


cukor a forgatáshoz


1 teáskanál fahéj


Előkészítési idő: 1 óra 30 perc


Elkészítési idő: 25 perc


Elkészítés:


A lisztet szitáljuk tálba és keverjük egybe a sóval.

A tejet melegítsük langyosra, adjuk hozzá a cukrot és az élesztőt, majd fedjük le, és 8-12 perc alatt futtassuk fel.

Címkék:

Tovább 

  • OROSZKRÉMTORTA TEJSZÍNES
  •           
  • Hozzávalók:     
  • A piskótához:         
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • A krémhez:
  • 1 csomag (40g) vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 5 dkg mazsola
  • 3 cl rum vagy 1 teáskanál rumaroma
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 teáskanál zselatin
  • A díszítéshez:
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag habfixáló

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját és fehérjét különválasztom.

Címkék:

Tovább 

hozzávalók 4 adag
Tészta
Diós töltelék
Mákos töltelék Gesztenyés töltelék:    
  • 25 dkg ízes gesztenyemassza
  • 1 dl főző tejszín
  • 1 marék aszalt vörös áfonya
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 1kis reszelt narancshély
  • 3 cl rum
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek.

Címkék:

Tovább 

Hozzávalók:
Egy 25*35 cm-es tepsibe vagy süteménykerethez:
Alaphoz:

  • 30 dkg omlós keksz (nálam kakaós, de jó a sima is)
  • 15 dkg vaj vagy margarin (vajjal finomabb!)
  • rudi szelet

    30 dkg liszt
    12,5 dkg margarin
    1-2 evőkanál kakaópor
    1 teáskanál szódabikarbóna
    12 dkg porcukor
    1-2 evőkanál tejföl


Citromos-túrós krémhez:

  • 35 dkg citromos joghurt (natúr is jó hozz, de a citromostól finomabb lesz)
  • 15 dkg cukor
  • 20 g őrölt zselatin
  • 50 dkg tejföl (minumum 20 vagy 25 %-os)
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 citrom facsart leve
  • 3 dl habtejszín
  • Elkészítése:

    A kekszet tegyük késes aprítóba és járassuk addig, amíg morzsás nem lesz.

Címkék:

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1,5 liter víz
  • fél csirkemell
  • 1 nagy répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • káposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 savanyú uborka
  • 1 ek ecet
  • 2 ek kínai ecet
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 1-2 tojás
  • fafülgomba
  • 1 ek erős Pista
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 kisebb szál újhagyma
  • só vagy ételízesítő
  • bors
  • 1-1,5 ek étkezési keményítő (kukorica vagy burgonya)
  • Elkészítése:

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom. A répát és uborkát 4*4 mm-esre aprítom vagy a reszelő nagy lyukán lereszelem.

Címkék:

Tovább 

Hozzávalók egy 22*38 cm-es tepsihez:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 32 dkg porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 kg tehéntúró
  • 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • (aki szereti) 20 dkg mazsola
  • Elkészítése:

    A margarin felével kikenem a tepsit.

    A porcukrot, a réteslisztet, a sütőport alaposan összekeverem, majd felét a tepsibe szórom.

    Rámorzsolom a túrót, rászórom a vaníliás cukrot (mazsolát) és rászórom még a megmaradt lisztes keveréket.

    A maradék margarint rászeletelem a tetejére.

Címkék:

Tovább 

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 ek cukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • kb 0,5 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj

Töltelék:

  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor

Kenéshez:

  • kb 8 dkg olvasztott vaj
  • Elkészítése:

    A sütőt alsó-felső sütéssel 180 fokra előmelegítjük.

    A mákot és a cukrot összekeverjük. Ízlés szerint reszelhetünk bele citromhéjat is.

    A tésztához a liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, tojást, olvasztott vajat és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy ruganyos tésztát kapjunk.

Címkék:

Tovább 

Hozzávalók

3csésze tej

3 evőkanál finomliszt

3 evőkanál kukoricakeményítő

3db tojássárga

3 kv. kanál vaniliáscukor

1,5 csésze kristálycukor

2 csésze kókuszreszelék

250gr. vaj

2csomag háztartási keksz

Elkészítés menete

  1. Fél csészényi tejben elkeverjük a tojássárgát, a lisztet és a keményítőt. A maradék tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a vaníliacukrot, a tojássárgás tejet, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk.A pudingot levesszük a tűzről, fóliával lefedjük és kihűtjük.

Címkék:

Tovább 

hozzávalók 6 adag

Címkék:

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu