Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Hozzávalók:
Egy 25*35 cm-es tepsibe vagy süteménykerethez:
Alaphoz:

  • 30 dkg omlós keksz (nálam kakaós, de jó a sima is)
  • 15 dkg vaj vagy margarin (vajjal finomabb!)
  • rudi szelet

    30 dkg liszt
    12,5 dkg margarin
    1-2 evőkanál kakaópor
    1 teáskanál szódabikarbóna
    12 dkg porcukor
    1-2 evőkanál tejföl


Citromos-túrós krémhez:

  • 35 dkg citromos joghurt (natúr is jó hozz, de a citromostól finomabb lesz)
  • 15 dkg cukor
  • 20 g őrölt zselatin
  • 50 dkg tejföl (minumum 20 vagy 25 %-os)
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 citrom facsart leve
  • 3 dl habtejszín
  • Elkészítése:

    A kekszet tegyük késes aprítóba és járassuk addig, amíg morzsás nem lesz. Nem baj, ha maradnak benne negyobb darabok. Ha nincs késes aprítónk, akkor tegyük egy zacskóba a kekszet és húsklopfolóval vagy nyújtófával törjük össze.

    A vajat vagy margarint olvasszuk meg, de ne legyen forró! Öntsük a kekszre, majd alaposan dolgozzuk össze.A morzsás masszát egyenletesen terítsük a tepsi vagy keret aljába és a kezünkkel alaposan nyomkodjuk le, majd tegyük félre                                                                                                                                                        .A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy  cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett  (vagy sütőpapír)  tepsit kibéleljük a  tésztával, . Előmelegített sütőben 190-200°C-on kb. 15-20 percig sütjük. 

    A krémhez a tejfölt és a túrót alaposan keverjük össze, majd reszeljük hozzá a citrom héját, adjuk hozzá a citromlevet és keverjük el, majd tegyük be a hűtőbe.

    A joghurtot keverjük el a zselatinnal és a cukorral, majd alacsaony hőmérsékleten melegítsük addig, amíg a zselatin is felolvad. Forralni nem szabad, különben a zselatin nem fog megdermedni! Hűtsük a keveréket langyosra.

    Közben a habtejszínt verjük fel keményre.

    Ha a joghurtos keverék langyosra hűlt, adjuk hozzá a tejfölös-túrós masszát, jól keverjük el, majd forgassuk bele a teszínhabot is.

    A kész krémet simítsuk egyenletesen a kekszes alapra, majd az egészet tegyük legalább 4-5 órára hűtőbe, de az sem baj, ha egész éjszaka bent van.

    Másnap ízlés szerint díszíthetjük citromszeletekkel, majd felvágjuk a sütit és kínáljuk.

  •  

  •  

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu