Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

sándor blogja - 2015. március

Zsebes karaj- Ha valami ilyen jól néz ki nyersen, milyen lehet elkészítve?


Zsebes karaj

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csont nélküli karaj egyben
  • 10 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 1 húsleves kocka
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 szál kolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  •  Kayen bors
  •  Őrölt csili

Pác:

  • olaj
  • magyaros sültek fűszerkeverék
  • vegeta
  • őrölt bors
  • pirospaprika

Elkészítése:
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

Címkék:

Tovább 

Csirkés alagút


Csirkés alagút

Hozzávalók 1 rúdhoz:

  • 3 nagyobb csirkemell filé
  • 300-400 g szeletelt bacon
  • 3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
  • 200 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
  • 3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.

Címkék:

Tovább 

HAMIS TÚRÓS RECEPT-Ennél egy kis túrós sütit, de nincs otthon túró? Ehhez nem is kell!
HAMIS TÚRÓS RECEPT

Hozzávalók:

  • 7 ek cukor
  • 3 tojás kemény habja
  • 2 vanília puding
  • 50 dkg fodros tészta
  • 4 dl kefir
  • 2 dl tejföl
  • 1 vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 liter tej
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítése:

gáztepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom héjat, levet, vaníliás cukort,pudingport, mazsolát, tejet, a kefirt és a tejfölt.

Címkék:

Tovább 

Az IGAZI LÁNGOS 1957 óta - In memoriam Lehel piac

Az IGAZI LÁNGOS 

 

 

Hozzávalók

 

11 db mini lángoshoz:
(kb 13-15 cm átmérőjűhöz)

3 dl langyos kézmeleg víz
2 teáskanál cukor
20 g friss élesztő
1 ek só
1/2 kg liszt (mi most tönköly fehéret használtunk otthon)
1 dl olaj

 

sütéshez bő, tűzforró olaj

Elkészítés:

1. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük
a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.

2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt.

3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadjuk a sót.

Címkék:

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu