Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Zsebes karaj- Ha valami ilyen jól néz ki nyersen, milyen lehet elkészítve?


Zsebes karaj

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csont nélküli karaj egyben
  • 10 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 1 húsleves kocka
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 szál kolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  •  Kayen bors
  •  Őrölt csili

Pác:

  • olaj
  • magyaros sültek fűszerkeverék
  • vegeta
  • őrölt bors
  • pirospaprika

Elkészítése:
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

Másnap az egészet beszórjuk csilivel és kayen borsal (ízlés szerint) majd zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott  cserépedénybe.

A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a cserépedény tetejét és pirosra sütjük.

A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu