Kis türelmet...
Hozzávalók:
Pác:
Elkészítése:
A
karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük
vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen
lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
Másnap az egészet beszórjuk csilivel és kayen borsal (ízlés szerint) majd zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott cserépedénybe.
A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a cserépedény tetejét és pirosra sütjük.
A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!