Kis türelmet...
8 éve | 0 hozzászólás
Hozzávaló:
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire.
Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz.
Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt.
8 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50-60 dkg burgonya
kevés tej
liszt
1egész tojás
olaj
só
Elkészítés:
Körben lehámozzuk a burgonya héját s aztán tovább is körben ,vékonyan vágjuk tovább,hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.
Palacsintatésztát készítünk kevés tejből,lisztből,1tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből.
A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő ,forró olajba tesszük,aranysárgára sütjük.
8 éve | 0 hozzászólás
Rakott óriás cukkini recept
Hozzávalók:
A cukkinit alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Fél cm vastagra felszeleteljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
Eközben elkészítjük az öntetet. A 4 dl tejszínt a nagy doboz tejföllel, 2 tojással, 1 kk liszttel, 1-2 gerezd préselt fokhagymával, a reszelt sajt felével, 1 ek olívaolajjal, szárított vagy aprított friss kaporral és petrezselyemmel, pici kurkumával, sóval, borssal alaposan kikeverjük.
8 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 1 kis pohár tejföl, 2 tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál cukor, csipetnyi só, 1 citrom lereszelt héja, olaj a sütéshez.
Elkészítés: A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, majd forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.
8 éve | 0 hozzászólás
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük.
8 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 réteg:
30dkg darált keksz(1-2ek a tepsi aljába)
5dkg vaj
5dkg porcukor
tej igény szerint
2 réteg:
5-6ek sárgabaracklekvár
3 réteg:
25dkg túró
4ek. porcukor
2cs. vaníliás cukor
2,5dl. tejszín
4 réteg:
2cs vaníliás puding
5ek cukor
8dl tej
5 réteg:
3,5 dl tejszínhab(hulala)
Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy tepsit (38x22)megszórunk száraz keksszel (ha szeleteljük így nem ragad le)és a masszánkat eldolgozzuk egyenletesen rajta,jöhet a következő réteg egy vékony sárgabarack lekvár,erre egy tejszínes túrós réteg,a túrót a cukrokkal összekeverem,majd a kemény habbá vert tejszínhabot összeforgatom a túrós krémmel,a negyedik réteg egy főzött vanília pudingos krém(az eredeti recept hideg puding krémmel készült,de én főzöttet szoktam használni),a legfelső réteg egy kemény habbá vert tejszínhab,lehetőleg olyat használjunk aminek van tartása,végül a tetejére csokoládét reszelek.
8 éve | 0 hozzászólás
1 nagy fej lilahagyma
1 kisebb méretű zöldpaprika
2 db hámozott paradicsom
gyros fűszerkeverék
kevés tejszín
olívaolaj
Az öntethez:
3 dl kefir vagy joghurt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A húst apróra felvágjuk.
Serpenyőben, 2-3 evőkanál olívaolajon 2-3 percig pároljuk az
összedarabolt hagymát, paprikát és paradicsomot.
8 éve | 0 hozzászólás
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is.
8 éve | 0 hozzászólás
8 éve | 0 hozzászólás
5 perc alatt kész! Expressz bögrés süti 3 féle ízben
Arra, hogy néha szükségünk van egy kis lelki kényeztetésre villámgyors piskóta formájában, felismerték már a nagy édességgyártók is. De miért vennél tartósítószert vagy állománynövelő szert tartalmazó zacskós bögre sütit, ha ugyanannyi idő alatt te is összeállíthatod?
Az alaprecept egy személyre szól, készülhet sima vagy kakaós változatban, gazdagíthatjuk kókusszal, gyümölcsdarabokkal, lecserélhetjük a lisztet teljes kiőrlésűre, a cukrot édesítőszerre – ízlésünk szerint.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Hot-dog lángos tésztában sütve.
8 éve | 0 hozzászólás
Hot-dog lángos tésztában sütve.
Hozzávalók:
80 dkg liszt
1 kávéskanál cukor
3 kávéskanál só
5 dkg élesztő
6-7 dl tej
virsli
trappista sajt
ketchup
mustár
majonéz
Elkészítés:
Kb. 1 dl langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a többi langyos tejet. Kidolgozzuk, amíg el nem válik az edény falától és hólyagos nem lesz. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
Címkék:
Tovább