Kis türelmet...
Hozzávalók:
80 dkg liszt
1 kávéskanál cukor
3 kávéskanál só
5 dkg élesztő
6-7 dl tej
virsli
trappista sajt
ketchup
mustár
majonéz
Elkészítés:
Kb.
1 dl langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és
felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és
fokozatosan a többi langyos tejet. Kidolgozzuk, amíg el nem válik az
edény falától és hólyagos nem lesz. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát megolajozott gyúrólapra tesszük. Pogácsákat szaggatunk belőle, és kb. 10 percig pihentetjük.
Egy nagyobb, magas falú serpenyőben (vagy lábasban) az olajat megmelegítjük.
Közben
a tésztákat a virsli hosszára széthúzzuk, beletesszük a virslit (aki
nem szeretne egy virslit beletenni ,hosszában ketté lehet vágni), egy
szelet sajtot és ízlés szerint mustárt vagy majonézt, esetleg ketchupot.
(Ezek el is hagyhatók, ha valaki nem szereti. De a tésztából lehet csak
sima lángost is sütni.)
A virslire hajtjuk a tészta széleit, összenyomkodjuk és először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül megsütjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!