Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Hot-dog lángos tésztában sütve.


Hozzávalók:
80 dkg liszt
1 kávéskanál cukor
3 kávéskanál só
5 dkg élesztő
6-7 dl tej
virsli
trappista sajt
ketchup
mustár
majonéz

Elkészítés:
Kb. 1 dl langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a többi langyos tejet. Kidolgozzuk, amíg el nem válik az edény falától és hólyagos nem lesz. Langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát megolajozott gyúrólapra tesszük. Pogácsákat szaggatunk belőle, és kb. 10 percig pihentetjük.

Egy nagyobb, magas falú serpenyőben (vagy lábasban) az olajat megmelegítjük.

Közben a tésztákat a virsli hosszára széthúzzuk, beletesszük a virslit (aki nem szeretne egy virslit beletenni ,hosszában ketté lehet vágni), egy szelet sajtot és ízlés szerint mustárt vagy majonézt, esetleg ketchupot. (Ezek el is hagyhatók, ha valaki nem szereti. De a tésztából lehet csak sima lángost is sütni.)

A virslire hajtjuk a tészta széleit, összenyomkodjuk és először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül megsütjük.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu