A
burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hidegvízzel átmosom,
lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre
kihűlni.
2
Csak
akkor kezdek a tésztának neki, mikor a főtt, áttört burgonya teljesen
kihűlt! Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
3
Ha felfutott, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és bedagasztjuk a tésztát. Egy elég lágy tésztát fogunk kapni.
4
A begyúrt tésztát 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
5
A
megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk rétesliszten, majd félbe
hajtjuk, aztán a két oldalát a középsőre. Így 6 réteg lesz összesen.
6
A behajtogatott tésztát ismét kinyújtjuk kb 2 cm vastagra. Pogácsákat szaggatunk, nem túl nagy átmérővel!
7
Sütőpapírral
fedett lemezre tesszük őket, tojással megkenjük a tetejüket, majd újabb
10 perc pihentetés után előmelegített légkeveréses sütőben 190 C fokon
légkeveréses sütőben kb. 20-30 percig sütjük. Teljes kihűlés után
kóstoljuk az elkészült burgonyás pogácsákat! Másnap még finomabb!!!! :)
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!