Kis türelmet...
Hozzávalók:
1 réteg:
30dkg darált keksz(1-2ek a tepsi aljába)
5dkg vaj
5dkg porcukor
tej igény szerint
2 réteg:
5-6ek sárgabaracklekvár
3 réteg:
25dkg túró
4ek. porcukor
2cs. vaníliás cukor
2,5dl. tejszín
4 réteg:
2cs vaníliás puding
5ek cukor
8dl tej
5 réteg:
3,5 dl tejszínhab(hulala)
Az
első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a
vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó
linzer állagú masszát kapjunk,majd egy tepsit (38x22)megszórunk száraz
keksszel (ha szeleteljük így nem ragad le)és a masszánkat eldolgozzuk
egyenletesen rajta,jöhet a következő réteg egy vékony sárgabarack
lekvár,erre egy tejszínes túrós réteg,a túrót a cukrokkal
összekeverem,majd a kemény habbá vert tejszínhabot összeforgatom a túrós
krémmel,a negyedik réteg egy főzött vanília pudingos krém(az eredeti
recept hideg puding krémmel készült,de én főzöttet szoktam használni),a
legfelső réteg egy kemény habbá vert tejszínhab,lehetőleg olyat
használjunk aminek van tartása,végül a tetejére csokoládét reszelek.
Tényleg
egy nagyon könnyen elkészíthető.és egy finom sütemény,úgy szerintem
valóban finomabb,ha egy vékony könnyű kakaós piskótát sütünk alá,de így
is tökéletes:-)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!