Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Lusta lángos recept •Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig érezni az élesztőt, pillanatok alatt megsül az olajban, szinte hozzá sem ér és már kész is.
Lusta lángos recept •Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig
Hozzávalók:

  • 3 dkg élesztő,
  • fél liter tej,
  • 1 kg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál só

    Elkészítés:

  1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
  2. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
  3. Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
  4. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
  5. A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk.
  6. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk. 
    Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu