Kis türelmet...
1 nagy fej lilahagyma
1 kisebb méretű zöldpaprika
2 db hámozott paradicsom
gyros fűszerkeverék
kevés tejszín
olívaolaj
Az öntethez:
3 dl kefir vagy joghurt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A húst apróra felvágjuk.
Serpenyőben, 2-3 evőkanál olívaolajon 2-3 percig pároljuk az
összedarabolt hagymát, paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk,
felöntjük 1 dl vízzel, és beledobjuk a húst. 1 csapott evőkanál gyros
fűszerkeveréket összekeverünk 0,5 dl vízzel, és ezt is ráöntjük.
Jól összeforraljuk, ráöntjük a tejszínt, és addig forraljuk, míg nem marad lé alatta, csak a szaftos hús.
Sült burgonyát adhatunk hozzá. Tehetünk mellé még szeletelt uborkát,
paprikát vagy hagymát, paradicsomot, esetleg káposztakeverékét, és végül
az egészet leöntjük kefires vagy joghurtos öntettel.
Jó étvágyat!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!