Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Az IGAZI LÁNGOS 1957 óta - In memoriam Lehel piac

Az IGAZI LÁNGOS 

 

 

Hozzávalók

 

11 db mini lángoshoz:
(kb 13-15 cm átmérőjűhöz)

3 dl langyos kézmeleg víz
2 teáskanál cukor
20 g friss élesztő
1 ek só
1/2 kg liszt (mi most tönköly fehéret használtunk otthon)
1 dl olaj

 

sütéshez bő, tűzforró olaj

Elkészítés:

1. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük
a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.

2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt.

3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadjuk a sót.
Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel.

4. Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle,
amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk.

5. 20 perc után a tésztánkat körbe locsoljuk olajjal és a
tészta alá toljuk, így könnyen tudjuk a tésztánkat felfele tolni.
Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztából
a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz a tésztánk
és nem fog úgy ragadni.

6. Újra letakarjuk és kb. 5 percre megint kelni hagyjuk.

7. Utána tetszőleges méretű gömböcöket tépünk le a tésztából,
olajozott tálcára tesszük őket és 5-10 percig állni hagyjuk.

8. Nagyon fontos a sütésnél, hogy tényleg TŰZforró bő
olajban süssük.

Általában az első darab mindig selejt (mint a
palacsintánál:)), hisz ő a tesztalany.

9. A gömböcöket az olajos ujjbegyeinkkel kell kinyújtani,
lehetőleg kör alakúra -úgy, hogy ne szakadjon el-
és a forró olajba helyezni.

10. Hipp-hopp megdagad a lángosunk, ha a megfelelő
forróságú olajba ér.
Ha nem elég forró az olaj, akkor lapos marad.

11. 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát,
majd lecsepegtetjük.


Fokhagymás olaj

Hozzávalók:

5 gerezd fokhagyma

1 dl olaj

1 dl langyos víz


1. A fokhagymákat fokhagymanyomóval összezúzzuk,
majd összekeverjük az olajjal, a sóval és a vízzel.
2. Hűtőben állni hagyjuk egy fél órát, hogy összeérjenek az ízek.

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu