1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
só, bors
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél
centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.
A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk.
A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük
a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy
marékkal.
Végül a csirkét is beleforgatjuk.
A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre
kanalazzuk a csirketölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó
fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk.
A hézagok eltüntetésére, még tehetünk bacont.
A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a
gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan
ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra
sütjük.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!