Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Hozzávalók:

  • 1,5 liter víz
  • fél csirkemell
  • 1 nagy répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • káposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 savanyú uborka
  • 1 ek ecet
  • 2 ek kínai ecet
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 1-2 tojás
  • fafülgomba
  • 1 ek erős Pista
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 kisebb szál újhagyma
  • só vagy ételízesítő
  • bors
  • 1-1,5 ek étkezési keményítő (kukorica vagy burgonya)
  • Elkészítése:

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom. A répát és uborkát 4*4 mm-esre aprítom vagy a reszelő nagy lyukán lereszelem. A csirkemellet kis kockákra vágom.

    Egy edényben vagy wokban nagyon forró olajban megpirítom a vöröshagymát és fokhagymát, majd beleteszem a csirkemellet. Ha a hús megpuhult (nagyon kevés idő kell neki), akkor felöntöm kb 1,5 l vízzel. Beleteszem a répát, gombát, káposztát majd egy kicsit később az uborkát. Ízesítem az ecetekkel, sóval, borssal, szójaszósszal és az erős Pistával.

    Lentebb vesszük a lángot vagy akár le is lehet húzni róla, majd az alaposan felvert tojást szépen belecsorgatjuk és megkeverjük óvatosan, amíg fel nem jön a tetejére, majd újra rátesszük a lángra és feltekerjük a hőfokot.

    A keményítőt felöntjük egy kevés vízzel, simára keverjük, majd lassan beleöntjük a levesbe miközben addig kevergetjük, amíg el nem éri a sűrűséget. Ha kész vagyunk a tetejére tesszük az apróra vágott újhagymát és a szezámolajat.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu