Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 ek cukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • kb 0,5 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj

Töltelék:

  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor

Kenéshez:

  • kb 8 dkg olvasztott vaj
  • Elkészítése:

    A sütőt alsó-felső sütéssel 180 fokra előmelegítjük.

    A mákot és a cukrot összekeverjük. Ízlés szerint reszelhetünk bele citromhéjat is.

    A tésztához a liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, tojást, olvasztott vajat és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy ruganyos tésztát kapjunk.

    A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, amekkorára csak tudjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk alaposan a cukrozott mákkal. Mintha egy könyvet hajtanánk össze, a jobb és bal oldalát is középre hajtjuk.

    Ekkor megkenjük újból olvasztott vajjal és megszórjuk mákkal, majd a felső részét középig lehajtjuk és az alsó részét középig felhajtjuk.

    Ekkor megint megkenjük vajjal, majd újabb adag mákot szórunk rá és félbe hajtjuk.

    Megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kb 30 perc alatt megsütjük (légkeverés nélkül).

    Ha langyosra hűlt, akkor felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu