Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

DIÓS ÉS MÁKOS BEJGLI EGYSZERŰEN

 

HOZZÁVALÓK
A diós töltelékhez:
1dltej
20dkgdarált ió
18dkgporcukor
1eksárgabaracklekvár
1tkmézeskalács fűszerkeverék
3tkrumaroma
mazsola (ízlés szerint)

A mákos töltelékhez:
20dkgdarált mák
1.5dltej
18dkgporcukor
2eksárgabaracklekvár
1dbcitrom
mazsola (ízlés szerint)

A tésztához:
0.5kgliszt
25dkghideg  margarin
1csomélesztő
5dkgporcukor
2dllangyos tej
1csipsó

Kókuszos töltelékhez

180 g kókuszreszelék
220 ml tej
2 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
150 g cukor
1 csipet só
80 g vaj
50 ml kókuszlikőr
1 db citrom héja
4 db tojásfehérje
100 g natúr marcipán

A kenéshez:
1dbtojás

ELKÉSZÍTÉS
A bejgli elkészítéséhez először a kétféle tölteléket állítjuk össze: a tejbe a diós töltelék összes hozzávalóit beletesszük, és állandó keverés mellett jól felfőzzük, majd félre tesszük hűlni. A mákos tölteléket ugyanígy készítjük, mint a diósat.
A tészta elkészítése: a lisztet a hideg margarinnal elmorzsoljuk, és a tészta többi hozzávalóit is beletesszük, majd jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, két egyforma cipóra.
Lisztezett, sík felületen az egyik cipót vékony téglalap alakúra nyújtjuk, majd egyenletesen rákenjük a diós tölteléket. A tészta széleit (kb. 2cm) a töltelékre felhajtjuk, majd feltekerjük. A másik cipóval ugyan így járunk el, csak mákos tölteléket kenünk rá.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a két rúd bejglit. A felvert tojással lekenjük a tetejét (először vízszintesen, majd függőlegesen) és a villával kicsit megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük (a sütési idő felénél sütőpapírt lehet tenni a tetejére, hogy ne nagyon barnuljon meg). Mikor már megsült és kihűlt, szép egyforma szeleteket vágunk belőlük.

A töltelékhez a kókuszreszeléket egy tálba mérjük, a tejet egy gyorsforralóban felforraljuk a vaníliás cukorral, a cukor felével és a sóval, majd a reszelékre öntjük. Belekeverjük a vajat, a kókuszlikőrt, és hagyjuk teljesen kihűlni. Belereszeljük a citrom héját, majd a tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan, több részletben a kókuszba forgatjuk. Természetesen nem marad szép levegős a hab, ez az egész a töltelék nedvességét hivatott elősegíteni.

tésztákat kb. 20×25 cm-es lapokká nyújtjuk enyhén lisztezett deszkán, majd elosztjuk rajtuk a kókuszos tölteléket úgy, hogy minden szélén legalább 1-2 cm üresen maradjon. A marcipánt a töltelék tetejére reszeljük, a töltelékmentes széleket felhajtogatjuk, majd feltekerjük a bejgliket.


Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu