Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

sándor blogja

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 40 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • csipet só

A tepsi kikenéséhez:

  • margarin, vagy zsír
  • Elkészítése:

    A tojásokat a tejjel, a liszttel, a sóval, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, hogy híg palacsintatésztát kapjunk.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Közepes nagyságú tepsit margarinnal kikenünk, beletesszük a masszát, eloszlatjuk, és 30 percig sütjük.

    A tésztájába szórhatunk ízlés szerint meggyet, vagy más kedvünkre való gyümölcsöt.

Címkék:

Tovább 


9 evőkanál finomliszt
6 evőkanál cukor

2 vanéliáscukor 
1  sütőpor

5  tojás
8-10dkg olvasztott margarin vagy zsír
   tej szükség szerint 

 

csokidarabok - nutella mikor a tepsibe öntöttük a masszát

 

A száraz alapanyagokat az edénybe tesszük, elkeverjük, majd ráütjük a tojást, hozzáöntjük a vajat  és a tejet. Villával jól elkeverjük, csomómentes enyhén folyós massza legyen a végeredmény.

A tepsit kizsírozzuk vagy kibéleljük sütőpapírral.

Címkék:

Hot-dog lángos tésztában sütve.


Hozzávalók:
80 dkg liszt
1 kávéskanál cukor
3 kávéskanál só
5 dkg élesztő
6-7 dl tej
virsli
trappista sajt
ketchup
mustár
majonéz

Elkészítés:
Kb. 1 dl langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a többi langyos tejet. Kidolgozzuk, amíg el nem válik az edény falától és hólyagos nem lesz. Langyos helyen duplájára kelesztjük.

Címkék:

Tovább 


Le­rob­bantja rólad a ki­ló­kat a karfi­ol­ke­nyér
karfi­ol­ke­nyér

 

Hozzávaló

  • 2 bögre felaprított karfiol
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál darált mandula, vagy Norbi liszt, paleo liszt
  • só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire.

Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz.

 

 

 

cilantro-lime-cauliflower-rice.jpg  

 

Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt.

Címkék:

Tovább 


Burgonyaforgács: a legjobb köret, amit valaha ettél! :)
Burgonyaforgács: a legjobb köret

Hozzávalók:
50-60 dkg burgonya
kevés tej
liszt
1egész tojás
olaj


Elkészítés:
Körben lehámozzuk a burgonya héját s aztán tovább is körben ,vékonyan vágjuk tovább,hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.
Palacsintatésztát készítünk kevés tejből,lisztből,1tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből.
A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő ,forró olajba tesszük,aranysárgára sütjük.

Címkék:

Tovább 

 

Rakott óriás cukkini recept
Rakott óriás cukkini

 

Hozzávalók:

  • 1 óriás cukkini
  • 4 dl Meggle főzőtejszín (20%-os)
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 2 tojás
  • 1 púpos kk liszt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • kapor
  • petrezselyem
  • kurkuma
  • bors
Elkészítése:

A cukkinit alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Fél cm vastagra felszeleteljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.

Eközben elkészítjük az öntetet. A 4 dl tejszínt a nagy doboz tejföllel, 2 tojással, 1 kk liszttel, 1-2 gerezd préselt fokhagymával, a reszelt sajt felével, 1 ek olívaolajjal, szárított vagy aprított friss kaporral és petrezselyemmel, pici kurkumával, sóval, borssal alaposan kikeverjük.

Címkék:

Tovább 

Tíz perc és kész a túrófánk!Nagyon gyorsan elkészül, nem szükséges túl sok hozzávaló és mindenki imádja.
Tíz perc és kész a túrófánk!

Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 1 kis pohár tejföl, 2 tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál cukor, csipetnyi só, 1 citrom lereszelt héja, olaj a sütéshez.

Elkészítés: A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, majd forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.

Címkék:

Tovább 

Lusta lángos recept •Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig érezni az élesztőt, pillanatok alatt megsül az olajban, szinte hozzá sem ér és már kész is.
Lusta lángos recept •Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig
Hozzávalók:

  • 3 dkg élesztő,
  • fél liter tej,
  • 1 kg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál só

    Elkészítés:

  1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
  2. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
  3. Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.

Címkék:

Tovább 

Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával! Mámorító és olcsó fogás!
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával!
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 60 dkg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • oregáno
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • ola

 

 

  • Elkészítés

 

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük.

Címkék:

Tovább 

Emeletes élvezet – Sütés nélküli finomság, lehűtve a legfinomabb. Vigyázat! Gyorsan elfogy!
Emeletes élvezet – Sütés nélküli finomság, lehűtve a legfinomabb. 

Hozzávalók:
1 réteg:
30dkg darált keksz(1-2ek a tepsi aljába)
5dkg vaj
5dkg porcukor

tej igény szerint

 

2 réteg:
5-6ek sárgabaracklekvár 

3 réteg:
25dkg túró

4ek. porcukor

2cs. vaníliás cukor

2,5dl. tejszín


4 réteg:
2cs vaníliás puding
5ek cukor
8dl tej

5 réteg:
3,5 dl tejszínhab(hulala)

 

Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy tepsit (38x22)megszórunk száraz keksszel (ha szeleteljük így nem ragad le)és a masszánkat eldolgozzuk egyenletesen rajta,jöhet a következő réteg egy vékony sárgabarack lekvár,erre egy tejszínes túrós réteg,a túrót a cukrokkal összekeverem,majd a kemény habbá vert tejszínhabot összeforgatom a túrós krémmel,a negyedik réteg egy főzött vanília pudingos krém(az eredeti recept hideg puding krémmel készült,de én főzöttet szoktam használni),a legfelső réteg egy kemény habbá vert tejszínhab,lehetőleg olyat használjunk aminek van tartása,végül a tetejére csokoládét reszelek.

Címkék:

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu