Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

hozzávalók 6 adag
  • 70 dkg sertéslapocka (szín hús - zsíros részek eltávolítva)
  • 4 ek sertészsír (friss, házi)
  • 5 közepes db sárgarépa
  • 5 közepes db fehérrépa
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 7 db babérlevél
  • 1 kávéskanál bors
  • 1.5 teáskanál majoranna
  • 3 teáskanál ételízesítő
  • 1 kk citromlé
  •  ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 teáskanál mustár (kissé púpozva)
  • 330 g tejföl (1 nagy doboz 20%-os)
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 5 dl víz
  • 50 dkg tészta (ízlés szerint)
  • elkészítés
    1. A zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom reszelőjén szoktam lereszelni ezeket - NYERSEN. Ez kicsit fárasztóbb, de megéri. Így egészen más íze lesz! Innentől kezdve nagyon egyszerű minden!:)
    2. Bekapcsoljuk alatta a gázt, s kevergetve összedinszteljük őket, körülbelül 20 percig.
    3. Ezután rádobjuk a megtisztított, megmosott, felkockázott húst, s az összes felsorolt hozzávalót (a tejföl, liszt kivételével, s a mustárnak is csak a felét), összekeverjük, felöntjük vízzel.
    4. Megvárjuk, míg újra forrni kezd, ekkor takarékra vesszük a lángot, s lefedve 90-105 percig főzzük. Közben megkavarjuk időnként, ha szükségét látjuk, kevés vizet önthetünk hozzá, s kóstoljuk meg, elég sós-e.
    5. Ha eltelt az idő, a hús is tökéletesen puha, készíthetjük a tejfölös, mustáros habarásunkat.
    6. Egy kisebb tálba szórjuk a lisztet, s apránként adagolva hozzá a tejfölt, csomómentesre keverjük vele, a felénél hozzáadjuk még a mustár másik felét, amellyel tovább keverjük csomómentesre a lisztet.
    7. Ezt beleöntjük a lábasba, jól összekeverjük, pár percig kevergetve összeforraljuk - ettől sűrűsödik meg -, majd lekapcsoljuk a gázt, lefedve pihentetjük kicsit.
    8. Bármilyen tésztával - aki a zsemlegombócot szereti, azzal - lehet fogyasztani. Én már készítettem nokedlivel is, mennyei volt úgy is. Attól is függ, mennyi időnk van.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu