Kis türelmet...
8 éve | 0 hozzászólás
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is.
8 éve | 0 hozzászólás
8 éve | 0 hozzászólás
5 perc alatt kész! Expressz bögrés süti 3 féle ízben
Arra, hogy néha szükségünk van egy kis lelki kényeztetésre villámgyors piskóta formájában, felismerték már a nagy édességgyártók is. De miért vennél tartósítószert vagy állománynövelő szert tartalmazó zacskós bögre sütit, ha ugyanannyi idő alatt te is összeállíthatod?
Az alaprecept egy személyre szól, készülhet sima vagy kakaós változatban, gazdagíthatjuk kókusszal, gyümölcsdarabokkal, lecserélhetjük a lisztet teljes kiőrlésűre, a cukrot édesítőszerre – ízlésünk szerint.
Kókuszos Kinder Pingvin recept
Hozzávalók:
A tésztához:
Krémhez:
Máz:
Díszítéshez:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalót óvatosan belekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
8 éve | 0 hozzászólás
Tészta recept:
20dkg liszt
20dkg margarin
20dkg víz(igen víz és deka)
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
3-4 db egész tojás(ha kicsik akkor 4 ha nagyobb M-L méret akkor 3 is elég)
A margarint egy nagyobb lábasba feltesszük a tűzhelyre,szépen lassan felolvasztjuk majd hozzáadjuk a lisztet és a kimért vizet.
8 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg szárazbab (fehér is, tarka is lehet), 1 babérlevél, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1 csapott kiskanál só, 1 mokkáskanál jóféle pirospaprika, 1 kiskanál 10%-os ételecet, 1 mokkáskanál kristálycukor, 1 dl tejföl (ez el is maradhat)
1. A babot átválogatjuk, azaz a lukacsos (ebben kártevő húzódhat meg), sérült szemeket, az esetleg közé került egyebeket kiszedjük belőle.
8 éve | 0 hozzászólás
Ötlapos szelet
Hozzávalók:
20 dkg rétesliszt
40 dkg liszt
1 teáskanál szalakáli
2 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
1-2 dl tej
a krémhez:
8 dl tej
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 tojássárgája
3 evőkanál liszt
20 dkg vaj
10 evőkanál porcukor
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
mandulapehely
Elkészítés:
A
liszteket, a cukrot, a tojást, a vajat és a szalakálit egy tálba
tesszük, lassan elkezdjük hozzáönteni a tejet (kezdetben csak 1 dl-t),
és összegyúrjuk a tésztát.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Gyros tál
8 éve | 0 hozzászólás
1 nagy fej lilahagyma
1 kisebb méretű zöldpaprika
2 db hámozott paradicsom
gyros fűszerkeverék
kevés tejszín
olívaolaj
Az öntethez:
3 dl kefir vagy joghurt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A húst apróra felvágjuk.
Serpenyőben, 2-3 evőkanál olívaolajon 2-3 percig pároljuk az összedarabolt hagymát, paprikát és paradicsomot.
Címkék:
Tovább