Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

sándor blogja

Nagyon finom gyros tál

Gyros tál

Hozzávalók:

60-80 dkg csont nélküli, sovány hús (csirke, pulyka vagy sertés)

1 nagy fej lilahagyma
1 kisebb méretű zöldpaprika
2 db hámozott paradicsom
gyros fűszerkeverék
kevés tejszín
olívaolaj

 

Az öntethez:
3 dl kefir vagy joghurt
2 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés:

A húst apróra felvágjuk.
Serpenyőben, 2-3 evőkanál olívaolajon 2-3 percig pároljuk az összedarabolt hagymát, paprikát és paradicsomot.

Címkék:

Tovább 

 

Sajtos burgonyafasírt, mennyei finomság!!
Hozzávalók:
  • 50 dkg burgonya
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 evőkanál tej
  • csipetnyi őrölt kömény
  • só, bors
  • olaj
Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is.

Címkék:

Tovább 

 

Habkönnyű burgonyás pogácsa recept főfotó Habkönnyű burgonyás pogácsa recept
Hozzávalók
A tésztához A kenéshez

Elkészítés
1
A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hidegvízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm.

Címkék:

Tovább 

5 perc alatt kész! Expressz bögrés süti 3 féle ízben

Arra, hogy néha szükségünk van egy kis lelki kényeztetésre villámgyors piskóta formájában, felismerték már a nagy édességgyártók is. De miért vennél tartósítószert vagy állománynövelő szert tartalmazó zacskós bögre sütit, ha ugyanannyi idő alatt te is összeállíthatod?

Az alaprecept egy személyre szól, készülhet sima vagy kakaós változatban, gazdagíthatjuk kókusszal, gyümölcsdarabokkal, lecserélhetjük a lisztet teljes kiőrlésűre, a cukrot édesítőszerre – ízlésünk szerint.

Címkék:

Tovább 

 

Kókuszos Kinder Pingvin recept
Kókuszos Kinder Pingvin

 

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • fél sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 2 ek víz
  • 12 dkg cukor

Krémhez:

  • 1 tubus sűrített tej 170 g
  • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 2 tk zselatinpor-6 ek vízben feloldva

Máz:

  • 1 tortabevonó csokoládé 100 g
  • 1 ek olaj

Díszítéshez:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalót óvatosan belekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Címkék:

Tovább 

 

Elefántkönnycsepp recept főfotó Elefántkönnycsepp recept
Hozzávalók
10 szeletre
A piskótához A töltelékhez A csokimázhoz
  • 100 g étcsokoládé (60%-os)
  • 50 g vaj
Elkészítés
1
A tojásokat szétválasztjuk.

Címkék:

Tovább 

Ekler és képviselőfánk

Tészta recept:

20dkg liszt
20dkg margarin
20dkg víz(igen víz és deka)
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
3-4 db egész tojás(ha kicsik akkor 4 ha nagyobb M-L méret akkor 3 is elég)

A margarint egy nagyobb lábasba feltesszük a tűzhelyre,szépen lassan felolvasztjuk majd hozzáadjuk a lisztet és a kimért vizet.

Címkék:

Tovább 

 szárazbab-főzelék

 

Babfőzelék

Hozzávalók:

30 dkg szárazbab (fehér is, tarka is lehet), 1 babérlevél, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1 csapott kiskanál só, 1 mokkáskanál jóféle pirospaprika, 1 kiskanál 10%-os ételecet, 1 mokkáskanál kristálycukor, 1 dl tejföl (ez el is maradhat)

 

1. A babot átválogatjuk, azaz a lukacsos (ebben kártevő húzódhat meg), sérült szemeket, az esetleg közé került egyebeket kiszedjük belőle.

Címkék:

Tovább 

Ötlapos szelet

 


Hozzávalók:
20 dkg rétesliszt
40 dkg liszt
1 teáskanál szalakáli
2 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
1-2 dl tej

a  krémhez:
8 dl tej
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 tojássárgája
3 evőkanál liszt
20 dkg vaj
10 evőkanál porcukor

a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
mandulapehely

Elkészítés:
A liszteket, a cukrot, a tojást, a vajat és a szalakálit egy tálba tesszük, lassan elkezdjük hozzáönteni a tejet (kezdetben csak 1 dl-t), és  összegyúrjuk a tésztát.

Címkék:

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu