A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.
2
A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük.
3
A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
4
A
masszába forgatjuk a tojásfehérje habot, majd sütőpapírral bélelt
tepsibe simítjuk. A tepsi mérete 20x30 cm és 5 cm magas. 180 C fokos
sütőben 20 percig sütjük. A sütés ideje és hőfoka sütőfüggő, érdemes
időnként ellenőrizni.
5
Az
elkészült piskótalapról eltávolítjuk a sütőpapírt. Egy másik, tiszta
sütőpapírba, vagy nedves konyharuhába csomagolva a keskenyebb oldaláról
indulva feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Nekem erre a célra a
sütőpapír vált be a legjobban.
6
A krémhez összefőzzük a pudingport és a tejet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
7
Egy keverőtálba tesszük a puha vajat, a porcukrot és a vanília pudingot, majd alaposan kihabosítjuk.
8
A kihűlt piskótalapot kiterítjük, majd rákenjük a krém felét.
9
A maradék krémhez adjuk a kakaóport, alaposan összekeverjük, majd rásimítjuk a fehér krémre.
10
A banánt a piskóta méretére vágjuk, a keskenyebb oldal szélére helyezzük.
11
Óvatosan feltekerjük.
12
A
csokimázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Kicsit
hagyjuk hűlni, majd óvatosan bevonjuk vele a rácsra helyezett
piskótatekercset. Pár órára hűtőbe tesszük a süteményt.
13
Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk az elkészült elefánt könnycseppet.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!