Kis türelmet...
Tészta recept:
20dkg liszt
20dkg margarin
20dkg víz(igen víz és deka)
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
3-4 db egész tojás(ha kicsik akkor 4 ha nagyobb M-L méret akkor 3 is elég)
A margarint egy nagyobb lábasba feltesszük a tűzhelyre,szépen lassan
felolvasztjuk majd hozzáadjuk a lisztet és a kimért vizet. Állandó
kevergetés mellett jó sűrűre fog majd összeállni. Mikor már elválik az
edény falától, levesszük a tűzről és hagyjuk picit hűlni. Ha legalább
kéz meleg (ez azért fontos,hogy ne süljön meg a tojás ha ráütjük) Akkor
egyesével ráütjük a tojásokat és szépen egyneművé keverjük össze a
tésztát. A jó tészta lényege hogy ne legyen nagyon lágy, de nagyon
kemény sem. A tésztát habzsákba töltjük és kb. 5-6 centis köröket
nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsire(ez lesz majd a képviselőfánk
tésztája).Az ekleré annyiban más,hogy ott babapiskóta formájúra nyomjuk.
Fontos az is,hogy ne legyenek laposak a tészta kupackáink.
Előmelegített forró sütőbe tesszük és (kb. 180fok) készre sütjük. Nem szabad nyitogatni rá az ajtót mert összeseik.
Az kisült fánkok tetejét levágjuk, az eklerét csokiba mártjuk:
10-15dkg
csokoládét(ízlés szerint lehet ét vagy tej) vízgőz felett felolvasztunk
és a levágott fánk tetejét belemártjuk. A maradék csokoládét majd bele
kell forgatni a tejszínhabba.
Krém:
4dl tejszínhab,lehetőleg Hulala
1 kanál méz
1 kiskanál vanília aroma
Dr. Oetker képviselő vagy krémes por
A
tejszínhabot keményre felverjük elfelezzük, az egyiket az előbb
említett felolvasztott csokival összeforgatjuk(azt töltjük majd bele az
eklerbe).
A simát is kicsit feltuningoltam.Tettem bele 1 kanál folyékony mézet és egy kiskanál vanília aromát.
Az ekler fánkba habzsákból előbb a csokis habot töltjük majd a sima habot,rá a csokis teteje.
A képviselőfánkba én kummantottam egy kicsit és bolti Dr. Oetker féle krémes porból készítettem krémet.
Ezzel
töltöttem meg majd rá a sima habot és végül a tészta tetejét. Kicsit
komplikáltnak tűnik, de nem az viszonylag hamar kész van és isteni finom
!
Elkészítés
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!