Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ekler és képviselőfánk

Tészta recept:

20dkg liszt
20dkg margarin
20dkg víz(igen víz és deka)
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
3-4 db egész tojás(ha kicsik akkor 4 ha nagyobb M-L méret akkor 3 is elég)

A margarint egy nagyobb lábasba feltesszük a tűzhelyre,szépen lassan felolvasztjuk majd hozzáadjuk a lisztet és a kimért vizet. Állandó kevergetés mellett jó sűrűre fog majd összeállni. Mikor már elválik az edény falától, levesszük a tűzről és hagyjuk picit hűlni. Ha legalább kéz meleg (ez azért fontos,hogy ne süljön meg a tojás ha ráütjük) Akkor egyesével ráütjük a tojásokat és szépen egyneművé keverjük össze a tésztát. A jó tészta lényege hogy ne legyen nagyon lágy, de nagyon kemény sem. A tésztát habzsákba töltjük és kb. 5-6 centis köröket nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsire(ez lesz majd a képviselőfánk tésztája).Az ekleré annyiban más,hogy ott babapiskóta formájúra nyomjuk. Fontos az is,hogy ne legyenek laposak a tészta kupackáink.
Előmelegített forró sütőbe tesszük és (kb. 180fok) készre sütjük. Nem szabad nyitogatni rá az ajtót mert összeseik.

Az kisült fánkok tetejét levágjuk, az eklerét csokiba mártjuk:
10-15dkg csokoládét(ízlés szerint lehet ét vagy tej) vízgőz felett felolvasztunk és a levágott fánk tetejét belemártjuk. A maradék csokoládét majd bele kell forgatni a tejszínhabba.

Krém:
4dl tejszínhab,lehetőleg Hulala
1 kanál méz
1 kiskanál vanília aroma
Dr. Oetker képviselő  vagy krémes por

A tejszínhabot keményre felverjük elfelezzük, az egyiket az előbb említett felolvasztott csokival összeforgatjuk(azt töltjük majd bele az eklerbe).
A simát is kicsit feltuningoltam.Tettem bele 1 kanál folyékony mézet és egy kiskanál vanília aromát.
Az ekler fánkba habzsákból előbb a csokis habot töltjük majd a sima  habot,rá a csokis teteje.

A képviselőfánkba én kummantottam  egy kicsit és bolti Dr. Oetker féle krémes  porból készítettem krémet.
Ezzel töltöttem meg majd rá a sima habot és végül a tészta tetejét. Kicsit komplikáltnak tűnik, de nem az viszonylag hamar kész van és isteni finom !

 

 

Elkészítés
1
A vizet a vajjal, cukorral, és sóval felforraljuk. Ha már lobog, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a széle rezegőssé nem válik.
Képviselőfánk recept 2. fázisfotó
Képviselőfánk recept 3. fázisfotó
Képviselőfánk recept 5. fázisfotó
2
Kivesszük a tésztát a lábasból egy hideg tálba, pár percet hülni hagyjuk. A tojásokat leütjük, és összekeverjük, majd a tésztához adjuk apránként annyit, hogy az állaga nokedli-szerű legyen. (A tojás méretétől függ, hogy hány tojásra van szükség.)
Képviselőfánk recept 7. fázisfotó
Képviselőfánk recept 8. fázisfotó
3
A tésztát habzsákba töljük, és nagyobb dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy kettő db teáskanál segítségével picike halmokat teszünk a sürőlemezre. Ne túl közel nyomjuk egymáshoz a halmokat, mert sütés közben meg fognak nőni a fánkok.
Képviselőfánk recept 10. fázisfotó
Képviselőfánk recept 11. fázisfotó
Képviselőfánk recept 12. fázisfotó
4
Légkeveréses sütőt 180 C fokra előmelegítjük, és kb. 15-20 perc alatt felhúzatjuk a süteményt (megnő, és a külseje megkérgesedik), majd mérsékeljük a sütő hőmérsékletét 160 C fokra, és további 15-20 percig szárítjuk. Az első 20 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesnek! Az elkészült süteményeket kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
Képviselőfánk recept 13. fázisfotó
Képviselőfánk recept 15. fázisfotó
5
Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a vaníliakrémet. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral egy lábosban, majd a lisztet evőkanalanként csomómentesen hozzákeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, hogy szépen elvegyüljön a lisztes tojásos masszával. A vanília belsejét kikaparjuk, hozzáadjuk a tejhez. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről, és néha megkeverve lehűtjük.
Képviselőfánk recept 17. fázisfotó
Képviselőfánk recept 19. fázisfotó
Képviselőfánk recept 20. fázisfotó
Képviselőfánk recept 23. fázisfotó
6
Amíg hűl a vaníliakrém, elkészítjük a tejszínt. A tejszínt 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, a felverés előtt kb 20-30 perccel célszerű a mélyhűtőben jó alaposan lehűteni, nem baj ha már kicsit jégkristályos lesz a szerkezete, majd mixerrel alaposan felverjük a tejszínt.
Képviselőfánk recept 24. fázisfotó
7
A kihűlt vaníliakrémbe belekanalazunk 3-4 nagyobb evőkanál tejszínt, és a mixerrel alaposan elkeverjük benne.
Képviselőfánk recept 27. fázisfotó
8
A kihűlt fánkok tetejét levágjuk. Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a vaníliakrémből, majd a tetejére a tejszínt, és rátesszük a kalpjukat. Megszórhatjuk a tetejét még porcukorral, vagy csokoládéval/karamellel megcsurgathatjuk őket ízlés szerint.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu