Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

KÜRTŐS KALÁCS

 

60 dkg finomliszt


1 csipet só


2.5 dl tej


1 teáskanál cukor


30 g élesztő


2 darab tojás


10 dkg olvasztott vaj


vaj a kenéshez


olaj vagy vaj a tészta kenéséhez


cukor a forgatáshoz


1 teáskanál fahéj


Előkészítési idő: 1 óra 30 perc


Elkészítési idő: 25 perc


Elkészítés:


A lisztet szitáljuk tálba és keverjük egybe a sóval.

A tejet melegítsük langyosra, adjuk hozzá a cukrot és az élesztőt, majd fedjük le, és 8-12 perc alatt futtassuk fel.

A felfuttatott élesztőt adjuk a liszthez a tojással és az olvasztott vajjal együtt, gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.

A begyúrt tésztát takarjuk le konyharuhával, és 1 órát pihentessük, amíg a duplájára kel.

A pihent tésztát borítsuk lisztezett felületre, és nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra.

A tésztát hosszában vágjuk csíkokra (2 cm széles).

A cukrot és a fahéjat keverjük össze.

Az üres sörösdobozt teljesen csomagoljuk be alufóliával, majd a fóliát kenjük meg zsiradékkal. Fogjunk egy tésztacsíkot és szorosan, egymást fedve tekerjük rá a zsiradékkal megkent alufóliás dobozra. A tésztát kenjük meg olajjal vagy olvasztott vajjal, majd forgassuk a cukros fahéjba.

A kürtőskalácsot toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre, míg szép aranybarnára sül.

Tálalásnál, ha szeretnénk, újra forgassuk meg a fahéjas porcukorban a kürtőskalácsot

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu