Kis türelmet...
A The Kitchn nevű főzéssel és konyhatervezéssel foglalkozó netes magazin szerzője hosszas kísérletezés után találta meg ennek a gazdag, olaszos salátaöntetnek a receptjét, amit még csirkehús pácolásához vagy grillezett zöldségek ízesítéséhez is használhatunk.
Hozzávalók:
• 2,5 deci olívaolaj
• 0,6 deci fehérborecet
• 2 evőkanál vörösborecet
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál finomra vágott hagyma
• 2 evőkanál finomra vágott kaliforniai paprika
• 2 teáskanál dijoni mustár
• 1 teáskanál méz
• 1 teáskanál só
• negyed teáskanál szárított oregáno
• negyed teáskanál szárított majoránna
• 1 csipet őrölt csili
• frissen őrölt fekete bors
Öntsük egybe
a hozzávalókat egy jól
záródó befőttesüvegben, és rázzuk fel jó alaposan, vagy egy
tálban is kikeverhetjük habverővel, amíg szépen össze nem áll. Mártsunk bele
egy salátalevelet, és kóstoljuk meg, hogy még igazíthassunk az ízesítésen, ha
megkívánja.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!