Kis türelmet...
Vagyis a klasszikus rugelach. Volt már csokis is, szuper volt, és hát hogy is mondjam: ez sem volt rossz. Brúnó is nyúlt vagy 5 centit, csak hogy elérje..:)
Hozzávalók kb. 16 db-hoz:
Tészta:
12 dkg natúr krémsajt (Philadelphia)
12 dkg puha vaj
4,5dkg porcukor
15 dkg liszt
Töltelék:
darált dió
sárgabarack lekvár – ha van, házi
A tetejére:
1 db tojás
1. A tészta hozzávalóit géppel, vagy kézzel összegyúrjuk és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
2. Ha letelt a hűtési idő, akkor előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.
3. A tésztát megfelezzük és az egyik felét erősen lisztezett felületen kinyújtjuk (ha nem sikerül a szabályos kör, körbevágunk egy nagyobb tányért és kész is a kör.). A kört 8 egyenlő cikkre vágjuk. (A tészta másik felével ugyanezt megcsináljuk, így jön ki majd a 16 db összesen.)
4. Minden tésztadarabra lekvárt kenünk és megszórjuk darált dióval, amit kicsit le is lapítunk a kanál hátlapjával. Ha kész, feltekerjük a tésztacikket és a végeit kicsit begörbítjük, hogy meglegyen a kifli alak.
5. Tepsire rakjuk a kész kifliket, lekenjük őket tojással és sütőbe toljuk kb. 20 percre.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Klasszik aprósütemény, ami papíron elvileg vékonyabb, de én így szeretem jobban. A narancs-csoki szezont ezennel megnyitom.
Hozzávalók:20-25
db-hoz
15 dkg dióbél
10 dkg cukor
6 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg vaj
1 dl habtejszín
2 dkg liszt
10-15 dkg
étcsokoládé
pár csepp étolaj
A sütőlap lekenéséhez 1-2 evőkanál olvasztott vaj.
1. A diót és a kandírozott narancshéjat
apróra vágjuk, majd a vajjal, a cukorral és a tejszínnel együtt egy lábasba
tesszük és összeforraljuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a
lisztet.
2. Sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit és vékonyan megkenjük olvasztott vajjal.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
3. A masszából kiskanálnyi adagokat kanalazunk és a tepsire helyezzük, majd
picit a kanál lapjával ellapogatjuk.
4. 10-13 percig sütjük, az a jó, ha a szélein kezd már aranybarnává válni.
5. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd étcsokoládét olvasztunk pár csepp
étolajjal és minden falatkát felfordítunk és talpukat megkenjük az olvasztott
csokival. Hűvös helyen gyorsan megdermed.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!