Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diós-barackos rugelach

Vagyis a klasszikus rugelach. Volt már csokis is, szuper volt, és hát hogy is mondjam: ez sem volt rossz. Brúnó is nyúlt vagy 5 centit, csak hogy elérje..:)

 

Hozzávalók kb. 16 db-hoz:

Tészta:
12 dkg natúr krémsajt (Philadelphia)
12 dkg puha vaj
4,5dkg porcukor
15 dkg liszt

Töltelék:
darált dió
sárgabarack lekvár – ha van, házi

A tetejére:
1 db tojás

1. A tészta hozzávalóit géppel, vagy kézzel összegyúrjuk és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.

2. Ha letelt a hűtési idő, akkor előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.

3. A tésztát megfelezzük és az egyik felét erősen lisztezett felületen kinyújtjuk (ha nem sikerül a szabályos kör, körbevágunk egy nagyobb tányért és kész is a kör.). A kört 8 egyenlő cikkre vágjuk. (A tészta másik felével ugyanezt megcsináljuk, így jön ki majd a 16 db összesen.)

4. Minden tésztadarabra lekvárt kenünk és megszórjuk darált dióval, amit kicsit le is lapítunk a kanál hátlapjával. Ha kész, feltekerjük a tésztacikket és a végeit kicsit begörbítjük, hogy meglegyen a kifli alak.

5. Tepsire rakjuk a kész kifliket, lekenjük őket tojással és sütőbe toljuk kb. 20 percre.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Moszkauer

Klasszik aprósütemény, ami papíron elvileg vékonyabb, de én így szeretem jobban. A narancs-csoki szezont ezennel megnyitom.


Hozzávalók:20-25 db-hoz
15 dkg dióbél
10 dkg cukor
6 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg vaj
1 dl habtejszín
2 dkg liszt

10-15 dkg étcsokoládé
pár csepp étolaj

A sütőlap lekenéséhez 1-2 evőkanál olvasztott vaj.

1.      A diót és a kandírozott narancshéjat apróra vágjuk, majd a vajjal, a cukorral és a tejszínnel együtt egy lábasba tesszük és összeforraljuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a lisztet.
2. Sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit és vékonyan megkenjük olvasztott vajjal. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
3. A masszából kiskanálnyi adagokat kanalazunk és a tepsire helyezzük, majd picit a kanál lapjával ellapogatjuk.
4. 10-13 percig sütjük, az a jó, ha a szélein kezd már aranybarnává válni.
5. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd étcsokoládét olvasztunk pár csepp étolajjal és minden falatkát felfordítunk és talpukat megkenjük az olvasztott csokival. Hűvös helyen gyorsan megdermed.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu