Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Elkészítése: A megmosott, megtisztított húst bedörzsöltem sóval és borssal, majd állni hagytam. Elkészítése előtt hegyes késsel itt-ott megszúrkáltam, és a lyukakba fokhagymacikkeket dugdostam. Tepsibe fektettem, rákarikáztam egy fél citromot, rátettem vagy két babérlevelet, meglocsoltam kevés olajjal, öntöttem alá kb. 2 dl vizet, alufóliával lefedtem és forró sütőben kb. egy óra alatt megpároltam-sütöttem. Egyszerűen friss zöldségsalátával ettük. Még kenyérrel sem "rontottuk el" az ízét. :)
Ezt a változatot a férjem is szívesen eszi, ugyanis a rozmaring ízével (és más mediterrán fűszernövényekkel) ki lehetne kergetni a világból is.

Sült kecskehús

Ha sikerül beszereznünk egy igazán ritka húsfélét, a kecskehúst, készítsük el az alábbi recept szerint! Sokáig emlékezetes marad az íze, hiszen a húst borecet, bor, sör és pálinka keverékében pácoljuk.

Hozzávalók

Hungry guy

1-1,5 kg

kecskehús

A pácléhez:

1 dl

olaj

2 dl

borecet

1 ek.

Vegeta

1 csokor

petrezselyem

bors

A felöntéshez:

1 dl

száraz fehérbor

1 dl

sör

0,5 dl

pálinka

Elkészítés

  1. Az olajat, az ecetet, a sót és a borsot jól összekeverjük.
  2. A megmosott húst nagyobb darabokra vágjuk, tálba tesszük, és a páclével leöntjük. A húsra rendezzük a petrezselyemszálakat, és egy éjszakán át állni hagyjuk.
  3. A húsdarabok minden oldalát forró olajon aranysárgára pirítjuk.
  4. A megsült húst tepsibe szórjuk, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben 1, 5 órán át sütjük.
  5. Sütés közben a húst a maradék páclével locsolgatjuk.

Tálalás

Ehhez az ételkülönlegességhez friss salátát tálalunk.

Tanács

Hogy fokozzuk az ízeket, a sütésnél a tepsibe dobhatunk egy friss rozmaringágat.

Konyhai trükk

A páccal való locsolgatástól a hús szaftos marad, és egyedi ízt kap.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu