Kis türelmet...
Elkészítése: A megmosott,
megtisztított húst bedörzsöltem sóval és borssal, majd állni hagytam.
Elkészítése előtt hegyes késsel itt-ott megszúrkáltam, és a lyukakba
fokhagymacikkeket dugdostam. Tepsibe fektettem, rákarikáztam egy fél citromot,
rátettem vagy két babérlevelet, meglocsoltam kevés olajjal, öntöttem alá kb. 2
dl vizet, alufóliával lefedtem és forró sütőben kb. egy óra alatt
megpároltam-sütöttem. Egyszerűen friss zöldségsalátával ettük. Még kenyérrel
sem "rontottuk el" az ízét. :)
Ezt a változatot a férjem is szívesen eszi, ugyanis a rozmaring ízével (és más
mediterrán fűszernövényekkel) ki lehetne kergetni a világból is.
Sült kecskehús
Ha sikerül beszereznünk egy igazán ritka húsfélét, a kecskehúst, készítsük el az alábbi recept szerint! Sokáig emlékezetes marad az íze, hiszen a húst borecet, bor, sör és pálinka keverékében pácoljuk.
Hozzávalók
|
|
1-1,5 kg |
kecskehús |
A pácléhez: |
|
1 dl |
olaj |
2 dl |
borecet |
1 ek. |
Vegeta |
1 csokor |
petrezselyem |
só |
|
bors |
|
A felöntéshez: |
|
1 dl |
száraz fehérbor |
1 dl |
sör |
0,5 dl |
pálinka |
Elkészítés
Tálalás
Ehhez az ételkülönlegességhez friss salátát tálalunk.
Tanács
Hogy fokozzuk az ízeket, a sütésnél a tepsibe dobhatunk egy friss rozmaringágat.
Konyhai trükk
A páccal való locsolgatástól a hús szaftos marad, és egyedi ízt kap.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!