Kis türelmet...
Hozzávalók 4 személyre:
· 2 hosszúkás, vékony padlizsán (45-50 dkg)
· 1 nagy fej vöröshagyma
· 3 gerezd fokhagyma
· citromlé
· só és törött fekete bors ízlés szerint.
Elkészítés:
a padlizsánt megmosom, héjastul karikákra vágom, és
mindkét oldalát megsózva, 20 percig hagyom állni, addigra keserű levét
kiengedi. Közben a hagymát megtisztítom és kockákra vágom. A padlizsán levét
leszűröm, és szűrőben le is öblítem. Ha lecsöpögött, ugyancsak
felkockázom.
a felhevített olajon sárgára fonnyasztom a vöröshagymát, majd hozzáadom a
padlizsánt. Megsózom, megborsozom. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára
párolom. Turmixgép poharába teszem, kevés citromlevet ráöntök, beleszórom a
zúzott fokhagymát, és pépesre töröm. Ha már teljesen kihűlt, megkóstolom, és ha
szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítem. Zárható üvegbe teszem, és
hűtőszekrényben tartom. Sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve
előételnek vagy vacsorára való.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!