Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Kecskepörkölt burgonyával

 




Hozzávalók:
1,5 kg kecskehús, 6 db hagyma, delikát, só, bors, olaj, őrölt pirospaprika, csí­pőspaprika, tv-paprika, gulyáskrém, pörkölt kocka vagy Erős Pista, babér­levél, 1 fej fokhagyma, 2 dl vörösbor.
 

 
Elkészítése:
A kockára vágott kecskehúst bő vízben megabárolom. A vízbe babérlevelet és fokhagymát teszek.
Amíg abárolódik, egy lábosban kevés olajon a hagymát megdinsztelem, és a tűzhelyről félrehúzva őrölt pirospaprikával meghintem. A megabárolt húsról a vizet leszűröm. A húst a lábosba teszem, és annyi vizet öntök hozzá, hogy jól ellepje a húst. Mikor az étel felforrt, gulyáskrémmel és pörköltkockával ízesítem. Ezután lassú tűzön főzöm. Ha megpuhult a hús, rávágok 2 fej pa­radicsomot, beleöntöm a 2 dl vörösbort és készre főzöm. Amíg fő a pörkölt, addig 1 kg burgonyát meghámozok és négy részre vágom. Sós vízben megfőzöm. A megfőtt burgonyát leszűröm és a pörkölttel tála­lom. Savanyúságot ehetünk hozzá.

 

Húsvétról maradt meg a kecskehús, és már régóta szerettem volna egy jó pörköltet készíteni. Habár nem vagyok olyan nagy pörkölt rajongó, ennek ellenére időnként készítek, mert a család szereti. Tojásos nokedlivel vagy krumplipürével és csemege uborkával nagyon finom ebéd tud lenni

Kecskepörkölt

Hozzávalók: 1 kg kecskehús, 2 fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, fűszerpaprika, só, 2 darab paprika, 2 paradicsom, 1 dl vörösbor, 2 fokhagymaszár; a páchoz: 2 babérlevél, pár szem borókabogyó, kakukkfű, koriander, rozmaring, 1 dl olaj, 1 dl vörösbor. 

Elkészítése: A kecskehúst 1 napra bepácoljuk. Pácolás után feldaraboljuk. Kis kockára vágjuk a szalonnát és zsírjára sütjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát és üvegesre pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vízzel felöntjük és a feldarabolt húst is hozzáadjuk, majd fűszerezzük. Kevés vizet öntünk rá valamint a vörösbort is hozzáadjuk. Ezután belerakjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát, majd lassú tűzön puhára főzzük. Ha szükséges időnként az elpárolgott vizet pótoljuk.

 

Print

Laci konyhája: Vidéki kecskepörkölt

 

Nincs olyan ember, aki ne viszolyogna a kecske hústól. Aranyos kedves állat emiatt nem szívesen fogyasztják. Nagyon finom a húsa, a vadhúsokhoz lehet hasonlítani. Az elkészítési ideje a kecske korával változik. (idősebbet tovább kell főzni)

Hozzávalók

  • 1 kg kecskehús, comb a legjobb, esetleg oldalast csontot rakjunk bele, belsőség is kerülhet bele
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 0,7 l vörösbor
  • 3 evőkanál Zsír (házi)
  • 1 evőkanál Pirospaprika
  • 1 evőkanál Só
  • 1 teáskanál Bors
  • 3 csipet Majoránna

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, kecskéről van szó esetleges fagyúra figyelni kell, hogy ne maradjon a húson. Áztatjuk hideg vízben, ameddig a víz tiszta nem lesz, addig ismételjük a víz leöntését. A hús kicsit ki fog fehéredni.
  2. Zsíron megpirítjuk a jó sok vöröshagymát, fokhagymát és két kanál pirospaprikát teszünk bele. Gyakorlatilag egy pörköltalapot készítünk neki paprika, paradicsom stb.
  3. A pirított hagymát összekeverjük a felkockázott hússal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, egy kevés majoránna csodákra képes.
  4. Lassú tűzön főzzük őket. Amikor már félig megfőtt a hús 1 dl vörösbort adjunk hozzá.
  5. Amikor már majdnem kész kezdjük el a köretet elkészíteni egy egyszerű főt krumplival szoktam elkészíteni.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu