Kis türelmet...
Hozzávalók:
1,5 kg kecskehús, 6 db hagyma, delikát, só, bors, olaj, őrölt pirospaprika, csípőspaprika,
tv-paprika, gulyáskrém, pörkölt kocka vagy Erős Pista, babérlevél, 1 fej
fokhagyma, 2 dl vörösbor.
Elkészítése:
A kockára vágott kecskehúst bő vízben megabárolom. A vízbe babérlevelet és
fokhagymát teszek.
Amíg abárolódik, egy lábosban kevés olajon a hagymát megdinsztelem, és a
tűzhelyről félrehúzva őrölt pirospaprikával meghintem. A megabárolt húsról a
vizet leszűröm. A húst a lábosba teszem, és annyi vizet öntök hozzá, hogy jól
ellepje a húst. Mikor az étel felforrt, gulyáskrémmel és pörköltkockával
ízesítem. Ezután lassú tűzön főzöm. Ha megpuhult a hús, rávágok 2 fej paradicsomot,
beleöntöm a 2 dl vörösbort és készre főzöm. Amíg fő a pörkölt, addig 1 kg
burgonyát meghámozok és négy részre vágom. Sós vízben megfőzöm. A megfőtt
burgonyát leszűröm és a pörkölttel tálalom. Savanyúságot ehetünk hozzá.
Húsvétról maradt meg a kecskehús, és már régóta szerettem volna egy jó pörköltet készíteni. Habár nem vagyok olyan nagy pörkölt rajongó, ennek ellenére időnként készítek, mert a család szereti. Tojásos nokedlivel vagy krumplipürével és csemege uborkával nagyon finom ebéd tud lenni
Kecskepörkölt
Hozzávalók: 1 kg kecskehús, 2 fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, fűszerpaprika, só, 2 darab paprika, 2 paradicsom, 1 dl vörösbor, 2 fokhagymaszár; a páchoz: 2 babérlevél, pár szem borókabogyó, kakukkfű, koriander, rozmaring, 1 dl olaj, 1 dl vörösbor.
Elkészítése: A kecskehúst 1 napra bepácoljuk. Pácolás után feldaraboljuk. Kis kockára vágjuk a szalonnát és zsírjára sütjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát és üvegesre pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vízzel felöntjük és a feldarabolt húst is hozzáadjuk, majd fűszerezzük. Kevés vizet öntünk rá valamint a vörösbort is hozzáadjuk. Ezután belerakjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát, majd lassú tűzön puhára főzzük. Ha szükséges időnként az elpárolgott vizet pótoljuk.
Laci konyhája: Vidéki kecskepörkölt
Nincs olyan ember, aki ne viszolyogna a kecske hústól. Aranyos kedves állat emiatt nem szívesen fogyasztják. Nagyon finom a húsa, a vadhúsokhoz lehet hasonlítani. Az elkészítési ideje a kecske korával változik. (idősebbet tovább kell főzni)
Hozzávalók
Elkészítés
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!