Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 2 egész tojás
  • 2 késhegynyi sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 46 dkg liszt
  • pici citrom
  • kakaópor

Elkészítés:

A porcukrot, a margarint és a 2 tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és sütinyomóval kinyomkodjuk a kient sütőlemezre.

Sütés előtt díszítjük tetszés szerint, és előmelegített sütőben megsütjük.

DARÁLÓS KEKSZ

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 25 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A margarint a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzádologzzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Jól összegyúrjuk, majd a tészta feléhez hozzáadjuk a kakaóport, jól beledolgozzuk. A tésztát hütőbe tesszük pár órára.

A húsdarálót összeszereljük, felszereljük a kekszformálót, és ledaráljuk a tésztát: egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból, amit lecsípünk a kezünkkel vagy késsel levágunk. Először a világos színű, majd a kakaós alapanyagból készítjük el a kekszeket.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 30 perc alatt a vaníliásat szép rózsaszínre sütjük, a kakaóssal vigyázzunk, nehogy megégjen, mert azon nem látszik, hogy megsült-e.

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu