Kis türelmet...
Hozzávalók:
Elkészítés:
A porcukrot,
a margarint és a 2 tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót,
összegyúrjuk, és sütinyomóval kinyomkodjuk a kient sütőlemezre.
Sütés előtt díszítjük tetszés szerint, és előmelegített sütőben megsütjük.
DARÁLÓS KEKSZ
Hozzávalók:
Elkészítés:
A margarint
a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzádologzzuk a tojásokat. A lisztet
összekeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásos
masszához. Jól összegyúrjuk, majd a tészta feléhez hozzáadjuk a kakaóport, jól
beledolgozzuk. A tésztát hütőbe tesszük pár órára.
A húsdarálót összeszereljük, felszereljük a kekszformálót, és ledaráljuk a
tésztát: egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból, amit lecsípünk a
kezünkkel vagy késsel levágunk. Először a világos színű, majd a kakaós
alapanyagból készítjük el a kekszeket.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 30 perc alatt a vaníliásat szép
rózsaszínre sütjük, a kakaóssal vigyázzunk, nehogy megégjen, mert azon nem
látszik, hogy megsült-e.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!