Kis türelmet...
Kapros juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
2 db tojás
0,5 kg búzaliszt
fél teáskanál só
5 dkg mangalica szalonna
1 pohár tejföl
0,5 kg juhtúró
darált bors
1 evőkanál vaj
1 csokor kapor
Elkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát, majd reszeljük le egy finomlyukú reszelőn. Tegyük egy
tálba, majd szórjuk rá a lisztet, üssük rá a tojásokat, majd annyi vizet adjunk
hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát tudjunk készíteni belőle.
Forraljunk fel vizet egy nagy fazékban, szórjunk bele sót, majd
galuskaszaggatóval szaggassuk a sztrapacska tésztáját a vízbe. Várjuk míg
felforr, majd szedjük át egy szűrőedénybe. Folyó hideg vízzel mossuk át jól, és
hagyjuk jól lecsepeg.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a kis kockákra
felvágott húsos szalonnát, pirítsuk meg, majd morzsoljuk rá a túrót. Tegyük
hozzá a lecsepegtetett sztrapacskát, daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, majd
jól forrósítsuk össze.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!