Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Kapros juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
2 db tojás
0,5 kg búzaliszt
fél teáskanál só
5 dkg mangalica szalonna
1 pohár tejföl
0,5 kg juhtúró
darált bors
1 evőkanál vaj
1 csokor kapor

Elkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát, majd reszeljük le egy finomlyukú reszelőn. Tegyük egy tálba, majd szórjuk rá a lisztet, üssük rá a tojásokat, majd annyi vizet adjunk hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát tudjunk készíteni belőle.
Forraljunk fel vizet egy nagy fazékban, szórjunk bele sót, majd galuskaszaggatóval szaggassuk a sztrapacska tésztáját a vízbe. Várjuk míg felforr, majd szedjük át egy szűrőedénybe. Folyó hideg vízzel mossuk át jól, és hagyjuk jól lecsepeg.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a kis kockákra felvágott húsos szalonnát, pirítsuk meg, majd morzsoljuk rá a túrót. Tegyük hozzá a lecsepegtetett sztrapacskát, daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, majd jól forrósítsuk össze.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu