Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Gazdag zöldségleves csicseriborsóval

 

Gazdag zöldségleves csicseriborsóval

Hozzávalók:

  • 15 dkg csicseriborsó
  • 1 liter húsleves
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 8 dkg zellergumó
  • 15 dkg kelbimbó
  • 2 evőkanál Vénuszolaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1-1 csipet szárított kakukkfű és rozmaring
  • bors
  • 4 dkg csigatészta
  • 3-4 szál petrezselyemzöld
  • 1/4 piros húsú paprika

Elkészítés:

A csicseriborsót előző este beáztatjuk hideg vízbe, másnap leöblítjük, a leveshez adjuk, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (25 perc).

A zöldségeket megtisztítjuk. A pórét és a répát felkarikázzuk, a zellert apró kockákra vágjuk. A kelbimbók szár felöli végét keresztirányban bemetsszük, ha nagyok, félbevágjuk.

A forró olajban üvegesre pároljuk a pórét. Rádobjuk a zöldségeket, 2 percig élénk tűzön pirítjuk, aztán hozzákeverjük a paradicsompürét, még 1 percig pirítjuk, végül kakukkfűvel, rozmaringgal és őrölt borssal illatosítjuk. Felöntjük 5 dl hideg vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.

A zöldségekhez öntjük a csicseriborsós húslevest, felforraljuk, beleszórjuk a tésztát, és lassú forralással puhára főzzük.

A petrezselymet finomra, a paprikát vékony csíkokra vágjuk, lazán a leveshez keverjük. Ha szükséges utána sózzuk, borsozzuk.

Külön tálkában frissen reszelt parmezán sajtot kínálhatunk hozzá.

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu