Kis türelmet...
Gazdag zöldségleves csicseriborsóval
Hozzávalók:
Elkészítés:
A
csicseriborsót előző este beáztatjuk hideg vízbe, másnap leöblítjük, a leveshez
adjuk, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (25 perc).
A zöldségeket megtisztítjuk. A pórét és a répát felkarikázzuk, a zellert apró
kockákra vágjuk. A kelbimbók szár felöli végét keresztirányban bemetsszük, ha
nagyok, félbevágjuk.
A forró olajban üvegesre pároljuk a pórét. Rádobjuk a zöldségeket, 2 percig
élénk tűzön pirítjuk, aztán hozzákeverjük a paradicsompürét, még 1 percig
pirítjuk, végül kakukkfűvel, rozmaringgal és őrölt borssal illatosítjuk.
Felöntjük 5 dl hideg vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
A zöldségekhez öntjük a csicseriborsós húslevest, felforraljuk, beleszórjuk a
tésztát, és lassú forralással puhára főzzük.
A petrezselymet finomra, a paprikát vékony csíkokra vágjuk, lazán a leveshez
keverjük. Ha szükséges utána sózzuk, borsozzuk.
Külön tálkában frissen reszelt parmezán sajtot kínálhatunk hozzá.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!