Kis türelmet...
Karácsonyi narancskrémes fatörzs
Könnyű piskóta lágy, narancsos krémmel. Jó szívvel ajánlom kezdő háziasszonyoknak is, mert könnyen, gyorsan elkészíthető.
Elkészítés
1. A
tojáshabot pici sóval és a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habbá verem.
A tojássárgáját már kézi habverővel forgatom a habba, majd apránként
beleszitálom és óvatosan beleforgatom a kakaóporral elvegyített lisztet is.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem, és 200 fokra előmelegített sütőbe
teszem. Öt perc múlva a sütőt 175 fokra mérsékelve kb. 10 pecig sütöm. (Vigyázz
rá, hogy ne süsd túl, mert akkor kiszárad, és töredezni fog!). A piskótát
egy nedves konyharuhára borítom, lehúzom a sütőpapírt, majd a ruha segítségével
a hosszabbik oldalánál foga feltekerem, és így hagyom kihűlni.
3. A pudingport a cukorral, tojássárgájával és egy kevés tejjel simára keverem,
majd a maradék tejet hozzáadva sűrű krémmé főzöm. Belekeverem a
narancslevet és héjat is, és félreteszem hűlni. Legvégül belekeverem a
puha vajat, és robotgéppel csomómentesre keverem.
4. A piskótát kitekerem, megkenem a krémmel, majd szorosan feltekerem. A csokit
gőz fölött megolvasztom, és annyi olajat adok hozzá, hogy ne legyen túl híg,
majd bevonom vele a roládot. Dekorcukorral díszítem.
Hozzávalók
Piskótához:
MÁZHOZ:
- 6 tojás
- ét tortabevonó
- 6 ek. liszt
- olaj
- 6 ek. cukor
- 2 ek. kakópor
- csipetnyi só
Krémhez:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 2 tojássárgája
- 18 dkg cukor
- 4 dl tej
- 1 nagy narancs reszelt héja és leve
- 25 dkg vaj
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!