Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ági blogja - 2007. december

 

 Egy év vége és egy újabb év kezdete minden ember számára fordulópontot jelent. Ilyenkor általában mérleget készítünk magunkban arról, amit megtettünk, és terveket szövünk az elkövetkezõ idõszakra. De a jövõt mindig fátyol borítja, titokzatosság övezi.

Van, aki ólmot olvaszt. A felolvadt és sistergõ anyagot egy használaton kívüli kanálból vízbe kell löttyinteni, és a megdermedt öntvényt gyertyafény elé téve kivetíteni a falra. Forgatva, más szögbe téve érdekes képek jelenhetnek meg a falon, és csak találgatni kell, mit is ábrázolhatnak, kapcsolatba hozhatók-e a magunkban forgatott terveinkkel, kívánságainkkal.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Köszönöm ezeket a sokféle babonaságokat.

Tovább 

 

 

 network.hu

 

 

 ....Nektek és magamnak
Hogy legyen erõd akkor is szeretni, amikor úgy érzed csak Te, adsz.
Hogy legyen erõd akkor is mosolyogni, amikor úgy érzed a fogad, törik belé.
Hogy akkor is kitarts, amikor nincs kedved.
Hogy ne zavarjon, ha nagyok a problémáid, hiszen erõs vagy és elbírod õket.
Azért, mert ha erõs vagy felemelhetsz embereket, ezáltal Te magad még jobban megerõsödsz.
Kívánom, hogy legyen erõd félretenni a büszkeséged, ha annak a Valakinek szüksége van rád.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Szécsi Éva üzente 16 éve

Köszönöm a jó kívánságokat!Viszont kívánom mindenkinek!

Tovább 

 

 December 31-e az év utolsó napja és I. (Szent) Szilveszter pápa emlékünnepe. Bár õ maga nem túl jelentõs személyiség, uralkodásának idejére (314-335) esett a kereszténység történetének elsõ nagy fordulópontja. A római birodalom akkori uralkodója, Nagy Konstantin császár nemcsak hogy felhagyott a keresztények üldözésével, intézkedései az egyházat egyenesen az állam elsõ intézményévé emelték.
A néphagyomány és a városi folklór óév-búcsúztató szokásai viszont egyszerûen az év fordulójához kapcsolódnak.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

BUÉK mindenkinek!

Tovább 

network.hu

 Eljön minden esztendõben, pontosan, hûségesen. Sohasem késik, és mindig egyforma vén, egyformán jókedvû. Bolondos agglegény, mindig nevet, és ezzel ríkatja meg az embereket. Hideg, kemény hideg van, mikor õ érkezik. Bejelentetlenül jön, és mégis várják. Jókedvû legényemberek, meg mindenféle bohém népség üdvözli szeretetteljesen ezt a vén legényt.
...
Összecsendül a pohár barátságos megszokott csendüléssel. A sötétveres bor olyanná festi az emberek arcát.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Köszönöm és B.Ú.É.K.!

Tovább 

network.hu

 

Aprószentek napjának jellegzetes szokása a vesszõzés, melyet neveznek aprószentekelésnek, odoricsolásnak, suprikálásnak, csapulásnak stb. is. A vesszõ lehet termõág, hajló fûzfavesszõ vagy korbács.

 

Termékenység varázslónap. Maga a vesszõzés pogány eredetû termékenység- és egészségvarázsló szokás volt, amelyet az egyház is átvett. A gyermekeket e napon mustármagért küldték a szomszédba.

?
Mustármagot jöttem kérni,
Tessék engem jól elverni.? Mikor ezt elmondták, a háziasszony egy vesszõvel ?megsuprálta?, hogy a rossz szellemek ne tudjanak rájuk hatni.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Még én is emlékszem ara, hogy nagyapám mig éltt addig mindig ezen a napon amig gyerekek voltunk úgymond megsubrikolt bennünket és kis mondókát is mondott mellé mégpedig:Jó légy,egészséges légy és keléses ne légy .Ez megmaradt bennem .Kár,hogy ezek a népi szokások már nemigen vannak.Köszönöm,hogy elküldted nekem ezt a cikket felidőződött bennem a gyermekkori emlék.

Tovább 

 

 network.hu

 

 

December 27-én, Szent János napján szokás volt a bor megáldása. Ezen a napon minden család bort vitt a templomba, amelyet a pap megáldott. A szentelt bornak mágikus erõt tulajdonítottak. Beteg embert, állatot gyógyítottak vele, öntöttek belõle a boroshordókba, hogy ne romoljon el a bor.
Evangelista névünnep.

A szõlõs gazdák bort szenteltetnek még a mai napig is.

Szólásként él a Szent János áldása, a búcsúzáskor megivott utolsó pohár borral kapcsolatosan.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Becsei Ferencné üzente 16 éve

Köszönöm az ismertetőt.

Tovább 

 

 network.hu

 A legenda szerint Õ volt az elsõ vértanú.

István Jeruzsálemben élt. Egyike volt annak a hét diakonusnak, akiket az apostolok választottak ki a szegények gondozására. Ám áldozatos munkája ellenére sok haragosa támadt, akik törvényszék elé állították, majd megkövezték i.sz.37-ben. Õ a kereszténység elsõ vértanúja. Róla kapta nevét a bécsi Stephansdom, és az államalapító Szent István király is. Több falu, helység õrzi a nevét. Az õ napjához kötõdik az egyik legõsibb magyar népszokás, a regölés.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Baksáné Sztanó Mária üzente 16 éve

Hát agnia már megint csak gratulálni tudok. Erről sem hallottam soha. Már éppen gondoltam, hogy írok Neked egy külön üzenetet, hogy mennyire örülök mindig, amikor kapok tőled egy ajánlót, alig várom hogy megnyissam, és lássam, hogy miről lesz benne éppen szó.
Nagyra értékelem a gondolataidat.

Tovább 

Van olyan éles határvonal, amikortól gyermekünk felelõssé válik tetteiért?
Van olyan csodás pillanat, amikortól a szülõk kívülálló megfigyelõként
tekintenek gyermekük életére, és vállukat rándítják, hogy ez úgyis az õ
életük" és nem éreznek semmit?

A 20-as éveimben járva egy korház folyosóján állva vártam, hogy orvosok néhány öltéssel összevarrják a fiam fejét. Azt kérdeztem, "Mikortól nem aggódunk?" A nõvér azt válaszolta,
"Amikor már túl lesz a baleseten." Édesanyám csak némán mosolygott.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Aggódás! Mikor első gyermekem megszületett, Édesanyám azt mondta: most már örökre vége a nyugalmadnak. Igaza volt. De nagyon örvendek, hogy megajándékozott a sors ezzel a "nyugtalansággal".

Tovább 

Évszázadokkal ezelõtt karácsony napján életfát, termõágat vittek a szobákba, amely az évrõl évre megújuló természet mágikus jelképe volt, a XIX. században feltûnõ díszített fenyõfa ezt teljesen kiszorította, jobban mondva helyettesítette. Csodálatosan közelíti meg a fenyõfa témáját egy mosoni népmonda:

Amikor Krisztus Urunk a Földön járt, gonosz emberek elõl bujdosnia kellett. Üldözõi elõl menekülve egy sûrû lombú fa alatt húzta meg magát, ez azonban odaszólt neki: állj odább, mert ha nálam találnak, engem is elpusztítanak.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Rné Magdi üzente 16 éve

Gratulálok nagyon szépen összehoztad.
Olyan jó volt olvasni köszönöm.

Tovább 

...de ne csak az ünnepek alatt!

Miért van az, hogy Karácsonykor mindenki a békét, szeretetet emlegeti, mintha az év többi napjában nem lenne szükség szeretetre, örömre, békességre....??

Miért nem azt kívánjuk egymásnak, hogy minden nap legyen áldott, boldog, szeretteteljes....ne csak Karácsony!!

Ha valódi melegség, adni akarás tölti el szívünket, akkor azt ne csak e három nap alatt próbáljuk kiadni magunkból, hanem jusson a maradék 363-ra is...! Fõleg, hogy az ünnepek elõtti idegbajos vásárlási-takarítási-felhalmozási-sütési-fõzési láztól rongyokban hevernek elég sokan....és ezt még meg is ünnepeljük....(!?)

Szeressük egymást....amíg lehet....

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Ágika kedves igazad van szeressük Egymást az év 365 napján át!
Az én családom (mármint két gyermekemet így neveltem, azóta már Ők is új családot alapítottak), de ugynevezett nagy ajándékozási láz nem tombol, én év közben már ha látok szép dolgokat megveszem, majd a hónap közepe felé szépen elosztom, becsomagolom, időben szolidan bevásárolok és ilyenkor karácsony környékén ha sétálok a városban gyönyörködöm a szépen kivilágított kirakatokban, feldíszített tereken és nagyon elszomorodom, ahogyan látom rohanni családokat, veszekedve, rángatva a fáradt gyereket: és azon gondolkodom tudják ezek az emberek miről is szól a karácsony? Mi a szeretet?
Én tudom és Ti, akik itt vagytok barátok, ismerősök biztos, hogy mindannyian tudjátok, legyen hát feladatunk, hogy adjuk tovább: nyugalmunkkal, vidám mosolyunkkal, hogy mindenki megismerje és önmaga döbbenjen rá a szeretetnek mekkora hatalma van!
Szeressük hát egymást, mint Te is írod.... addig, amíg lehet!!

Tovább 

network.hu

Nyolcéves voltam, a harmadik elemibe jártam és elõször léptem a közszereplés terére. A közszereplés tere az öreg templomunk volt. Úri divatot kezdtek a városunkban, karácsonyfát állítottak föl a szentélyben, az oltár mellett s kerestek valami alkalmi kis rongyost, aki a mennyei fenyõt felköszöntse. No, szegény gyereket akkor se kellett Félegyházának Szegedtõl kölcsönkérni. Futotta a kiskunoknak a maguk emberségébõl is. De a bibliai példázat szerint sokan voltak a hivatalosak, kevesen a kiválaszthatók.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Nagyon szép! Köszönöm..

Tovább 

network.hu

 

Egy macifiú állt a barlang bejáratánál. Már nagyon készült a téli alvásra, de az idén úgy gondolta megvárja a karácsonyt. Még eddig soha nem maradt fent. Olvasott egy könyvet, amiben azt írták, hogy a karácsony a szeretet ünnepe. Tegnap reggel ugyanígy itt állt, és valami csoda történt vele. Teljesen masszív szürke felhõk borították az eget. Egyetlen pici lyuk volt a felhõkön, mintha ki akarna onnan kukucskálni valaki, és ekkor úgy érezte, ha most kívánna valamit, teljesülne.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Köszönöm Kedves Agnia!
Bizony mennyi mindent kapunk ajándékba az élettől, amit észre sem veszünk, pedig csak egy kicsit több odafigyelést igényelne, egymás felé fordulás, csillogó fény a szemekben, vagy éppen egy apró fényes kavics a lábunk előtt....

Tovább 

 

 network.hu

 A versekkel, képekkel kívánok áldott, boldog, békés, szeretettel teli ünnepeket minden kedves Barátomnak!

network.hu

A hó alatt alszanak a házak,
az egész világ csupa varázslat.
S mint valami tündérálom
jön el hozzánk Szent Karácsony.

network.hu

Juhász Gyula - Karácsony felé

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörû igézet,
Ilyenkor decemberben.

...Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

baráthné marika üzente 16 éve

Köszönöm.Nagyon szépek.Pussza.Marika

Tovább 

 

 

 (HITETLEN) SZENT TAMÁS

Jézus egyik tanítványának, Tamás apostolnak, a galileai ácsmesternek az emlékünnepe. A hitetlen Tamás nevet azért kapta, mivel nem hitte el, hogy Jézus valóban feltámadt, ezért az megmutatta neki sebeit, sõt meg is érinthette azokat. Innen ered a kifejezés: ?hitetlen Tamás?, vagy ?tamáskodik?. Ezzel azt fejezzük ki, hogy valaki kételkedik valamiben. Tamás volt az a tanítvány, aki a Szentföldtõl a legmesszebb került térítõútja során: Indiába.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

István Halhóber üzente 16 éve

Köszönöm szépen!

Tovább 

network.hu




Gyerekkorunk óta énekeljük minden évben, hogy Kiskarácsony, nagykarácsony, de azt szinte soha senkinek nem magyarázták el, hogy a vidám dalocska elsõ sora valójában két, idõben egymáshoz igen közel esõ téli ünneprõl szól.

A keresztény kultúrkörben köztudott, hogy a betlehemezéssel, regöléssel, valamint - az utóbbi évszázadokban - karácsonyfadíszítéssel és ajándékozással tarkított decemberi idõszakban, egészen pontosan december 25-én Krisztus születésének napjára emlékezünk.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Drága AGNIA!

Minden eddig küldött ajándékaidat őszinte szívvel és igaz szeretettel KÖSZÖNÖK!
Ez a kedves dal nagyon megható, egész délelőtti lakásbeli munkálkodásom alatt ezt hallgattam. Nagyon felűdítette valóban a lelkem.
Puszi Anna/Estrella

Tovább 

network.hu

 Az állatok karácsonya.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy õzike. Ez az õzike kitalálta, hogy bizony a karácsonyt az erdõben is meg kellene ünnepelni. Szólt is minden állatnak, hogy a nagy tisztáson, az erdõ közepén gyûljön össze minden állat szentestén, így köszöntsék szeretetben, békességben a kis Jézust a születése napján.
Úgy is lett. Mikor alkonyodott, elkezdtek gyülekezni az állatok. A nagy tisztáson állt egy szép fenyõfa, azt díszítették fel: a mókusok mogyorót és diót hoztak, a madárkák piros bogyókat kerestek, galagonyát, csipkebogyót, az egérkék fehér bogyókat.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Hosszú Márió üzente 12 éve

szép

Tovább 

 

 Ezen a télen hamar leesett az elsõ hó. Nagy, hízott pelyhekben esett, puhán és fehéren.

Pici, a kétarasznyi kisfenyõ még aludt. Mire felébredt, ruhácskáján észrevette azt a fehér micsodát, mirõl nem tudta,
hogy mi az. Hideg volt kicsit, de szép és csillogó!

Pici lucfenyõ volt, fenn állt a Várison, a Deák-kút alatt. Körülötte állt az egész nagy fenyõcsalád, lucfenyõk, a rokonok:
az erdei fenyõk, a páváskodó ezüstfenyõk, a tiszafák. Távolabb álldogáltak a többiek: a tölgyeke, bükkök a gyertyán és a cser.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Rné Magdi üzente 16 éve

KÖszönöm hogy olvashattam.

Tovább 

Kevés olyan jeles nap van, amelyhez annyi hiedelem és szokás kapcsolódna, mint Luca napjához. Ez a nap éppúgy alkalmas volt termékenységvarázslásra, mint házasság-, halál- és idõjárásjóslásra, bizonyos nõi munkák tiltására, valamint a lucaszék készítésére.

December 13. az év legrövidebb napja. "Szent Lucának híres napja a napot rövidre szabja."

 

Lúcia 304 körül Siracusában született, Szicilia szigetén gazdag nemesi családból. Egyszer, amikor beteg édesanyjával Szent Ágota sírjánál imadkozott, a szent megjelent elõtte, és megjósolta neki vértanúságát.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Köszi nagyon jó volt.

Tovább 

A cd-váltó átváltott az egyik kedvenc lemezemre. Rögtön fentebb kellett csavarnom a hangerõt, és persze nem bírtam ki ének nélkül...Nagyon fontos számomra a zene, folyton szól bennem és körülöttem!

A zene bölcsebb mindannyiunknál, mert mi sokszor csak beszélünk a varázslatról, míg a zene maga a varázslat.
Van, amikor dinamikus, van, amikor csendes és finom, van, amikor õrült, van amikor nem.
Szárnyai vannak, és ez a lényeg, a repülés, és ha repülsz, csillog a szemed.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Ez jó volt köszönöm a zene az sok mindent kifejez .

Tovább 

 

 December 7-én Ambrus napja van.

Szent Ambrus a méhészek és mézeskalácsosok védöszentje.
Dédanyáink ezen a napon sütötték meg a karácsonyi mézeskalácsot.
Amíg a Kicsilányom itt lakott velem, minden karácsonyra sütöttünk mi is, mert nem karácsony a karácsony mézeskalács nélkül. Jó volt együtt tevékenykedni a konyhában, évrõl-évre újabb formákat találtunk ki, kreativitásunkat pedig jócskán kiélhettük a rengeteg sütemény díszítésében. Az ajándékok mellé mindenkinek csomagoltunk pár darabot ebbõl a kellemes illatú, ízû süteménybõl.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Mohácsiné Zsóka üzente 16 éve

Köszönöm ezt a blogot, nagyon szépek a mézeskalácsok. A receptet elmentettem és kipróbálom így is. Nagyon szeretem mikor a sülő mézeskalács illata belengi az egész házat. Nagyon ügyesek vagytok!

Tovább 

img66/1025/tlaphw2.jpg

 

- Apu, te most ideülsz a ládára!

- Dehogy ülök! Eszem ágában sincs!

- De amikor játszunk!

- Játszunk? Ezt eddig nem tudtam. És miért kellene nekem a ládára ülnöm?

- Mert te leszel a szegényember.

Na persze - gondolom -, mi sem jellemzõbb a szegényemberekre, mint hogy ládán ülnek.

- És te mi leszel?

- Én a Télapó.

Ez nagyszerû! Igazán rám férne már egy kis ajándék. Leülök a ládára. Szegényember vagyok. Télapó elõrenyújtja a kezét, és vészjóslóan búg.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Köszönöm ezeket a szép történeteket.

Tovább 

img209/4963/mikulsqw6.jpg

 

Mikulás napja közeledtével egy kevésbé ismert Örkény novellát adnék közre ebben a virtuális világban. Egy kórházi Mikulásról szól a történet, a múlt század hatvanas, hetvenes éveiben születhetett meg, melyet Örkény más történeteivel együtt nem tekintett véglegesnek, ezért nem jelentek meg az életében.

  "Janitsári doktor, a kórház igazgató fõorvosa, kilépett az irodájából. Ajtaja elõtt - immár hetedéve - egy hosszú és keskeny, támtalan lócán ott ült az öreg Wirth.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Hát nem is jutok szóhoz annyira teszett amit most olvastam és láttam nagyon köszönöm,igazán örömet szereztél vele.

Tovább 

Ünnepe december 6. Szent Miklós püspök emléknapja. A keleti egyház legjelent?sebb szentje, a görög katolikusoknál ma is kötelez? ünnep.

 

Szent Miklós püspök Patara városában született, amely a mai Törökország területén található. Már fiatal korában csodák estek meg vele: csecsemõként fürösztés közben megállt a saját lábán, szerdán és pénteken pedig csak egyszer szopott. Fiatal korában egyre csak azt a lehetõséget kereste, hogyan tudná Isten dicsõségét szolgálni.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Szia Ági! Ügyes vagy, mint mindig! Tetszett, köszi :-)

Tovább 

Az egyedüllét fogalma még lehangoltabbá válik, ha egyenlõvé tesszük a magánnyal...
E kettõ természetesen nem egy és ugyanaz.
Lehet valaki egyedül, de még sem magányos, illetve lehet valaki magányos akkor is, ha sokan veszik körül.

Azt hiszem, hogy mindannyian megtapasztaltuk már az egyedüllét különbözõ fokait.
De szerintem nem mindig szenvedünk tõle.
Olykor úgy gondoljuk, nemcsak szükséges számunkra a magány, hanem egyenesen kivánatos, sõt néha örömteli..
Néha egyedül kell lennünk ahhoz, hogy a szó legteljesebb értelmében újra önmagunkra találjunk.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Baksáné Sztanó Mária üzente 16 éve

Nagyon időszerű gondolatok ezek így karácsony előtt főleg.
Szerintem sem mindegy, hogy egyedül vagy, vagy pedig magányos vagy.
Én azt vettem észre, hogy napjainkban egyre nehezebb a fiataloknak megfelelő társat találni. Nehezebben alkalmazkodnak egymáshoz, sokszor még a minimális toleranciára sem képesek, sőt előfordul a másik véglet, főleg a lányok körében, hogy minden elnéznek a fiúnak csak azért, hogy ne legyenek egyedül (pár nélkül).
Valahogy úgy érzem, hogy sok emberből hiányzik az arany középút, a mértékletesség.

Tovább 

Manapság a "lecsendesedés" és a türelem hiányzik az emberekbõl.
Szerintem, ahol valami fájdalom, vagy kellemetlen érzet van, ott önkritikát kellene gyakorolni....
Csakhogy legtöbben az önkritika helyett általában ajándékok gazdagságával próbálják megmérni, valamint kifejezni szeretetüket!

Manapság amikor mindenki a maximumot próbálja kicsikarni magából - munkában, szórakozásban -
sokan még az alvásra is sajnálják az idõt, mert úgy érzik, hogy amíg alszanak, egy csomó izgalmas dologról lemaradnak.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Baksáné Sztanó Mária üzente 16 éve

Maximálisan egyetértek veled, s a video is nagyon tetszett. Sajnos néha én is úgy érzem, hogy annyi mindennel szeretnék foglalkozni (olvasás, beszélgetés, rejtvény, internet...), de a napi 24 óra nem elég.
Én is többször tapasztaltam, hogyha nem alszom eleget,kevesebb lesz az energiám, s ez a rövid téli napokban még fokozottabban érvényesül.
Pihenni kell ahhoz, hogy dolgainkat ne fáradtan, ingerülten, stresszesen végezzük. Persze nem egyszerű válogatni a sok érdekes lehetőség között.
Sosem tudtam megérteni azokat az embereket, akik unatkoznak. Persze az is igaz, hogy az idő múlásával, éveink számának növekedésével az arányok megváltoznak. Úgy érzem, mintha mindenhez sokkal több időre lenne szükségem.
S amit az első sorokban írtál, az is nagyon igaz: lecsendese-dés, türelem, empátia, kompromisszumkészség, az élet apró örömeinek, szépségeinek megbecsülése... mind-mind hiányzik a mai emberek többségéből.

Tovább 

 

Borbála egy gazdag nikodémiai kereskedõ leánya volt. A szép és okos leány levelezni kezdett egy tudós püspökkel, s hamarosan megkeresztelkedett. Apja azonban nem nézte jó szemmel Borbála megtérését, s végsõ elkeseredésében õ maga jelentette fel a helytartónál, Maximinus Daiánál. Borbála legendája szerint azonban a toronyba zárt leány elõtt megnyíltak a börtön falai, majd a rejtekhelyét eláruló pásztor bárányai változtak sáskákká. Végül hosszas bebörtönözés és kínzások után tulajdon apja fejezte le, akit viszont ezért villám sújtott agyon.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Köszönöm szép megemlékezés

Tovább 

 

 network.hu

 

Ha kisbabád vagyok - érints meg!
Szükségem van az érintésedre, úgy ahogyan talán sosem képzeled.
Ne csak mosdass, pelenkázz és etess.
Ringass el. Puszild meg az arcomat és simogass.
Nyugtató, lágy érintésed biztonságot és szeretetet ad.

network.hu

Ha gyermeked vagyok - érints meg!
Akkor is, ha dacos vagyok és elutasítalak.
Ne add fel, keress új utakat, hogy közel kerülj hozzám.
Jóéjpuszid édes álmokat hoz.
Mindennapi érintésed elmeséli, mit érzel.

network.hu

Ha kamasz fiad vagyok - érints meg!

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Köszönöm!

Tovább 

Ma reggel, amikor kinyitottam a levelesládámat, ez a küldemény fogadott.

Elöljáróban csak annyit szeretnék mondani, hogy nem vagyok vallásos ember, de van hitem abban, ahogyan én próbálom megérteni a világot és a teremtõ(inket), és a teremtõ(ink) mögött álló erõket.

Olvassátok el a következõ interjút:

Gyakran megkérdezik az emberek a vallások képviselõit: Ha van Isten, miért engedi meg azt a sok szenvedést és bajt, amely sújtja világunkat, benne a sok ártatlan embert és gyermeket?

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Sokat aggódom az ifjúságért. A gyerekeim rendben vannak, felnőttek rendes nevelésben, szép családi életet élnek. De izgulok az unokáimért, félek, milyen társaságba kerülnek az iskolában, milyen barátok veszik majd körül őket. Sajnos az iskola részéről nem tudom, milyen nevelést kapnak, nem vesz-e semmibe, amit otthonról kapnak. Hiányolom a vallásos nevelést. Senki nem törődik a lélek nevelésével, csak a testével, ezért minden felületes. Senki nem neveli beléjük azt, hogy szeresd felebarátodat, mint önmagadat, hogy tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj ezen a földön.

Tovább 

December a latin õskalendáriumban a 10. hónap volt, a neve is azt jelenti: ,,tizedik". Ez a hónap a pihenés, megbékélés és a jó hangulat jegyében telt el, az emberek a családi tûzhely köré húzódtak, és élvezték a jól végzett munka megérdemelt gyümölcseit.

ADVENT

A várakozás, a karácsonyra való készülõdés ideje. Kezdete András naphoz /nov. 30/ legközelebb esõ vasárnap. Az adventi koszorún ekkor gyújtjuk meg az elsõ gyertyát.
Régen éjféli harangzúgók jelezték kezdetét, egyben az egyházi év megnyitását is.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Baksáné Sztanó Mária üzente 16 éve

Nagyon érdekes és értékes, amit megmutatsz nekünk. A négy angyal ilyen leírását még sehol sem olvastam - gratulálok.
Ja, az a kép pedig, ahol Te is látszol, amikor fényképezel, nagyon ötletes.

Tovább 

 

network.hu

 Az év egyik legszebb ünnepe felé közeledve úton-útfélen, az összes karácsonyi vásárban a sok-sok apró, illetve nagyméretû csecsebecse, ajándék mellett mindenhol kapható gyertya. Kicsi és nagy, gömbölyû és szögletes, illatos és szagtalan, egyszóval: rengetegféle színû, formájú és méretû. Mert a gyertya elengedhetetlen kelléke, dísze az ünnepeinknek...

 Ám vajon mióta van ez így? Mióta tartozik hozzá elválaszthatatlanul az egyházi, de akár a családi és egyéb jellegû ünnepeinkhez is.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

István Halhóber üzente 16 éve

Nagyon szépen köszönöm ezt a szép összeállítást!

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu