Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ági blogja - 2008. február

 

Volt egyszer nagyon régen egy sziget, ahol emberi érzések éltek: a Vidámság, a Bánat, a Tudás és még sok más, így a Szeretet is.
Egy napon az érzések tudomására jutott, hogy a sziget süllyed, ezért valamennyien elõkészítették hajóikat és elhagyták a szigetet.

Egyedül a Szeretet akart az utolsó pillanatig maradni.

Mielõtt a sziget elsüllyedt, a Szeretet segítségért imádkozott. A Gazdagság egy luxushajón úszott el a szeretet mellett. Megkérdezte: - Gazdagság, el tudnál vinni magaddal?

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Mohácsiné Zsóka üzente 13 éve

Nagyon szép, elgondolkodtató történet... Köszönöm.

Tovább 

network.hu

 A magányosság és az egyedüllét két teljesen különbözõ dolog, bár sokan nem tudnak különbséget tenni köztük. Pedig az egyedüllétnek szépsége, méltósága, pozitivitása van; a magány viszont szegényes, negatív, sötét és lehangoló. A magány elõl mindenki menekül. Ennek különbözõ módjai vannak; elvegyülni a tömegben, barátokat gyûjteni, családot alapítani. A tömeg alapvetõen azt a célt szolgálja, hogy az ember el tudja felejteni a magányát.

A magányosság egy hiány.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Tanács Erika üzente 11 éve

Szeretek egyedül lenni.

Tovább 

 

 network.hu

 

 

 

 

 

 

 

Õsi, nõi energiákat közvetítõ erejénél fogva nõi önbizalmunk növekszik, a kisugárzásunk fokozódik. Növeli a hasizmok feszességét, a test hajlékonyságát, lazítja az ízületeket, segít szülés után visszanyerni a hasizmok régi tónusát, erõsíti a méhet és a gátizomzatot, valamint a hát- és gerincoszlop menti izmokat, növeli a csípõ rugalmasságát, és olyan izmokat is megmozgat, amiket nagyon ritkán használunk.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Mohácsiné Zsóka üzente 13 éve

Köszönöm ezt az érdekes összeállítást, szeretem nézni a hastáncot, de művelni nem hiszem, hogy sikerülne. ;-)

Tovább 

 

 

 network.hu

 

 

 

 

 

Süss fel nap
Értesítjük önt, hogy hõ- és fénysugárzó tevékenységének elmulasztása esetén, a kertgazdálkodásra kijelölt telkek mögött található baromfiállományának a súlyos hõveszteség következtében, igen magas létszámbeli csökkenését lesz kénytelen elkönyvelni. Megértését köszönjük.

network.hu

Boci, boci tarka
Biológiai kutatócsoportunk élénken pigmentált, ámde farokkal és külsõ hallószervekkel nem rendelkezõ fiatal szarvasmarhára lett figyelmes.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Mohácsiné Zsóka üzente 13 éve

Nagyon jópofa, ötletgazdag változatok. :-)

Tovább 

Miért február 24-e a szökõnap és nem 29-e, avagy kinek is van négyévente születésnapja?

2008 szökõév, hossza 366 nap, amit hagyományosan egy szökõnap "betoldásával" oldunk meg. A szökõnap azonban nem február 29-ére, hanem 24-ére esik, aminek naptártörténeti okai vannak.
Emlékszünk még a klaszikus matematikai fejtörõre: negyven éve született, de csak tízszer volt születésnapja. Mikor született az illetõ? Február 29-én, szökõnapon ? válaszolta sok kisdiák lelkesen, a matematikatanárok többsége pedig bólogatott hozzá.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ezek hasznos infók, köszi.

Tovább 

 

 ... Cseppek vagyunk a tengerben. Sok-sok cseppel együtt. Önmagunkban hamar elvesznénk, felszáradnánk, de sok-sok csepp együtt hatalmas erõ. Vannak cseppek, melyek közelebb állnak hozzánk, minden apró rezdülésük átfut a mi létezésünkön is, magával sodor, s ugyanez történik velük is, ha mi mozdulunk. Közel vagyunk. Érezzünk egymást. Megbízunk egymásban. Kitárulkozunk, mert tudjuk, hogy kitárulkozhatunk. Mert barátok vagyunk.

Cseppek vagyunk a tengerben. Vannak cseppek, melyek mindig velünk vannak.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Baksáné Sztanó Mária üzente 13 éve

Már megint lelkeket megérintő gondolatok. Valóban érdemes időnként belegondolni, különösen, hogyha nagyon egyedül érezzük magunkat. Kicsit olyan ez, mint a pillangó szárnycsapása, mely a messzi távolban is változást okoz. Jó tudni, hogy létünkkel - bármit teszünk, vagy nem teszünk - befolyással vagyunk a világra. Nagy szavaknak tűnhetnek ezek a leírt gondolatok, de igazak. Talán ezért nem mindegy, hogy milyen az életünk minősége. Ha figyelünk egymásra, a mások életének javítása mellett a sajátunkat is jobbá tehetjük.

Tovább 

 

 Történt egyszer, hogy a nagy erdei tisztáson összegyûltek az állatok, és azon kezdtek tanakodni, hogy mi a legfontosabb az életben.

- Szerintem a legfontosabb dolog az életben a barátság. - mondta az egér, és a lajhárhoz fordult - És szerinted ?

- A nyugalom! - mondta az, és ásított egyet.

- Á, annál sokkal fontosabb az ész! - legyintett a róka.

- Szerintem ... - kezdte volna a kaméleon, de a többiek rögtön letorkollták.

- Ugyan, mit tudsz te errõl!

- Te kis köpönyegforgató!

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Baksáné Sztanó Mária üzente 13 éve

Vajon miért kell állandóan versenyezni. Miért nem lehet elfogadni, hogy mások vagyunk, ezért mindenkinek más a fontos.
Amikor elkezdtem olvasni, azt hittem, hogy egy másik történet kerekedik ki belőle, amelyben az emberi test szervei vetélkedtek azon, hogy ki legyen a főnök. (Mit gondolsz ki nyert a végén? Hát bizony a segg!!! - ő lett a főnök :)

Tovább 

 Február 19. ? Zsuzsanna napja

Zsuzsanna és a vének története
Zsuzsanna egy Jojakim nevû, Bábelben élõ, igen gazdag és tekintélyes férfinak volt a felesége. Szép volt és erkölcsös. Az asszony mindennap déltájban férje gyümölcsöskertjében sétált, itt meglátta õt két öreg bíró. Olyannyira megtetszett nekik a nõ, hogy késõbb oda jártak a kertbe és leskelõdtek utána. Egy alkalommal, amikor Zsuzsanna a kertben, a nagy melegben fürdött, a két vénember megtámadta.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszi sokmindent tanultam leírásodból.

Tovább 

 

 Február 10. ? Skolasztika napja

 

 

Több olyan, erre az idõszakra esõ névnap is hiányzik már modern korunk naptárából, amelyeket csak a népi hagyományokat õrzõ kalendárium tart számon. Közéjük tartozik - február 10-én - a hajdan oly népszerû Skolasztika napja. Az elõrelátó gazdák ekkor választották ki és vágták le a márciusi gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén felhasznált oltóágat: "Mivel a föld és a növények nedvei olyan megállíthatatlan akarat hatására kezdenek el ilyenkortályt mozogni, mint a Szent Benedek ikertestvérének, Skolasztikának könnyeit követõ esõ." Történt ugyanis Krisztus után 543-ban, hogy a szent életû báty a szokásos éves látogatását tette Piombariolában, édes ikerhúgánál.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Nagyon jó tetszik

Tovább 

A tavaszi ünnepkör legjelesebb ünnepe húsvét. Mozgó ünnep, nem esik minden évben ugyanarra a napra, mint pl. karácsony. Március 22-e és április 25-e közötti ünnep. Pontos időpontja attól függ, hogy mikor van a március 21-ét (tavaszi napéjegyenlőséget) követő első holdtölte. Az ettől számított első vasárnap húsvét első napja. Az idei évben március 23.-ra esik, ezért a farsangi időszak alig egy hónapig tartott csak. (vízkereszttől – január 6.-tól, február 5-ig – húshagyó keddig)

Február 6-án, hamvazószerdán már elkezdődik a 40 napos nagyböjt ideje.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Takács Andrea üzente 10 éve

Kedves Ági! Csak annyival egészíteném ki ezt a remek összeállítást, hogy a torkos csütörtököt az utazási irodák tévesen elevenítették fel hamvazó szerda utánra, ugyanis annak eredeti ideje előtte csütörtök volt. Ezt látszik igazolni, hogy az olyan erősen katolikus országokban, mint pl. Olaszország és Lengyelország, ahol folyamatos hagyománya van, a farsang utolsó csütörtökét hívják így. giovedí grasso - kövér csütörtök. Ez is látszik logikusnak, hiszen a húsvéti böjt a katolikus egyház legszigorúbb böjti időszaka, aligha hihető, hogy mihelyst elkezdődik, máris felmentést ad alóla.

Tovább 

Február 5. -  Ágota napja

network.hu

 

Szent Agatha (?A Jó?) ? a legenda szerint ? Szicíliában született elõkelõ görög családban, s Decius császár alatt szenvedett vértanúhalált (250-ben). A római helytartó beleszeretett, de mivel Agatha ellenállt, bordélyba csukatta. A keresztény szûz rendíthetetlen maradt, ezért bíróság elé állíttatta. A kínvallatás során hóhérai összeroncsolták, majd levágták a melleit. A rákövetkezõ éjjelen azonban megjelent Szent Péter a börtöncellájában és begyógyította a sebeit.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 13 éve

Szép volt Ági, köszönöm! Elborzaszt az emberek határtalan kegyetlensége, amire mindég hatalmas fantáziájuk volt!

Tovább 

 

 network.hu

 

 

Valahol a nagyváros szélén, egy kicsiny, 4 csoportos óvodában a kis ? középsõs Süni csoportos gyerekek és óvónénijük elhatározták, hogy ?Mackó kiállítást? rendeznek. Az ötletet a medve napi /február 2./  idõjóslat, és a tavaszvárás adta. Mackó úr, ha kibújik a barlangjából, kinn marad - e vagy visszafordul még tovább aludni?

 

 

Ébredezik már a medve,

álmos szemét törülgetve.

Busa fejét nagy gond nyomja,

nincsen néki rádiója.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

id.Csik József üzente 13 éve

Szervusztok kedves Barátaim,és ismerőseim!

Minden egyes hozzám érkező levelet részleteiben el olvasok.De ez a levél egy gyöngy szem a lelkemben.Egyből a Kedves feleségemre gondolok ,amikor az óvodában nevelték a csöppségeket,bizony így kell ezt csinálni.Hibában mondanak bármilyen negatív előítéleteket sokszor,mégis vannak még ebben az országban. "BECSÜLETES PEDAGÓGUSOK,ÓVÓ NŐK,DADUSOK AKIK MINDENT ELKÖVETNEK REÁJUK BÍZOTT APRÓSÁGOKÉRT,ÉS FELKÉSZÍTIK ŐKET AZ ISKOLAI KEZDÉSHEZ.EZEK AZ APRÓSÁGOK ÉSZRE SEM VESZIK,HOGY ÓVODÁBAN JÁRNAK,MERT ÁLLANDÓAN A SZERETETT,ÉS A TÖRŐDÉS VESZI ŐKET KÖRÜL"!
Na ezt a törődést kellene a kiemelkedő pedagógusainknak részére is, vissza adni a munkájuk felbecsülhetetlen áldozatos hűségükért. Ez viszont már egy másik terület.
Köszönet ezért a szép anyagért .

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu