Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Zsóka blogja - 2007. november

 

 

 

 

 

 December 13: Luca-nap

 

A karácsonyi ünnepkör egyik érdekes napja december 13-a, vagyis Luca nap. De mi is ennek a részben keresztény, részben egyedinek tekinthetõ magyar szokásnak a története?

 

 

Elsõként a keresztény emléket elevenítsük fel. Szent Lucia, akinek alakját köszöntik ezen a napon, a legendák szerint Kr.u. a III. és IV. század fordulóján élt Szicília szigetén, Siracusában. Nemesi család tagja volt, fiatal lány, aki egy alkalommal elkísérte beteg édesanyját Szent Ágota sírjához, hogy a szent közbenjárását kérjék a gyógyulás érdekében.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Rné Magdi üzente 16 éve

Nagyon jó!

Tovább 

 

A szív meghasonlottjai


 

Azokra gondolok, akik meghasonlottak, mert becsapták, megsértették, hátba támadták õket; és azokra, akik csaltak, sértegettek, rágalmaztak - és ettõl meghasonlottak.
Ember vagy, így bármi megtörténhet veled, amit ember elkövetni, vagy eltûrni képes. Amint a tisztaságnak van tudománya, úgy a romlásnak is van. A bölcs, higgadtan fogadja az élet dolgait, az emberi szív kegyetlenségét, a lélek hamisságát is.
De mit jelent a szívnek ez a szó: hamisság?

Címkék: Tatiosz idézetek

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

„Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat.” /Tatiosz/


„Aki szeret, elenged, felejt és megbocsát. Aki mindezt elvárja másoktól csupán önmagát szereti. Önmagunk elvesztésének a legbiztosabb módja: a szeretet elvárása. A szeretet elvárása önzés, legalább annyira, mint a szeretet elutasítása.” /Taitosz/


„Élni annyi, mint szeretni. Szeretni, látni és megmutatni, érezni és érzékeltetni, meghallani és meghallgatni, magasba szállni és felröpíteni, kinyílni és felnyitni, megérteni és megértetni, együtt érezni és eggyé olvadni - és tudni, hogy a szeretet a legmagasabb rendű alkotás.” /Tatiosz/


Tovább 

 

   A fénylõ Napnak is vannak sötét foltjai.
Mért hinnénk, hogy egy ember élete csupa tündöklésbõl áll?
A Föld éjszaka megpihen, hogy a következõ napon állni tudja a Nap fényét. Amikor elég volt a töménytelen ragyogásból sötétségbe burkolódzik.
Így van ez az emberrel is: a mértékletes fénnyel ragyogókat bántja a nagy fényesség, félrehúzódnak; míg a folyton tündöklõk kimerülnek.
Senkinek sem jó a túlzott tündöklés: az elõbbi, mint parányi csillag hozzásimul az égbolt sötétjéhez; az utóbbi fényét fakítja, idõvel aztán megszürkül, lekopik róla az aranymáz, s miként a gyertya lángja, mely túl soká világít, csonkig ég.

Címkék: Tatiosz idézetek

Utolsó hozzászólás

Prohászka Béláné üzente 16 éve

Szia!
Nagyon szépek!!!!!
köszi

Tovább 

Szabó Magda



Valami


/novella/


Újabban azon kapta rajta magát, hogy nem szereti már a nyarat.

Elbámult, amikor tudatosult benne ez az ellenkezés, mert mindig a nyár volt a legkedvesebb idõszaka, amióta csak élt. A tavaszt sosem érezte elég egyenletesnek, az õsz már fiatal fejjel is búsította, az elmúlást juttatta eszébe, télen meg nehézkesebb volt a munkába menetel, a háztartás vezetése is. Ám mostanában, hogy elhagyta a hetvenet, s Olgához költözött, egyre újabb változásokat tapasztalt önmaga belsejében-külsejében, s egyre több minden elképesztette.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Rné Magdi üzente 16 éve

Szép kort megélt!
Nyugodjon békében.
Az Abigél nagyon szép film volt.

Tovább 

 

 

 network.hu

 2007 november 19.-én délután 4 órakor olvasás közben, 90 éves korában elhunyt Szabó Magda Kossuth-díjas, kétszeres József Attila-díjas magyar író, mûfordító.

Szabó Magda Debrecenben született, 1917. október 5-én.

Szülõvárosában érettségizett 1935-ben; 1940-ben a debreceni egyetemen kapott latin?magyar szakos tanári és bölcsészdoktori diplomát. A helyi Református Leányiskolában, majd Hódmezõvásárhelyen tanított 1945-ig, amikor a Vallás- és Közoktatásügyi Minisztérium munkatársa lett.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Prohászka Béláné üzente 16 éve

Nagyon szép volt, szerettem én is a könyveit. Most mutatták a temetését. sajnálom, de biztos jó helyen van már!!!!!
Örök nyugalomra lelt!

Tovább 

network.hu

 Mama miért sírsz?

 

Miért sírsz? - kérdezi a kisfiú az édesanyját:
Mert én nõ vagyok - válaszolta az asszony.
Ezt nem értem! - mondja a kisfiú
És ezt soha nem is fogod megérteni ..........-válaszolta gyermekét
átölelve az anya.

Késõbb megkérdezte a fiúcska az édesapját is Papa, miért sír a mama
látszólag minden ok nélkül? Minden nõ ok nélkül sír. - Ez volt minden
amit az apa válaszolt.

A fiúcska felnõtt férfi lett, és még mindig kereste a választ, vajon
miért sírnak idõközönként a nõk.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Nagy Ági üzente 16 éve

"Egy nő szépségét a szemeiben ismered fel, mert ez a szíve kapuja, >
ahol a szeretet lakozik."
Milyen igaz!!:-))

Tovább 

 

 

 

 

 network.hu

 December 6 - Miklós napja Mikulás ünnepe. Ezen a napon a gyerekek szépen kitisztított cipõjükbe ajándékot kapnak. A jó gyerekek narancsot, diót, csokoládét, a "rosszak" krampuszt és virgácsot. De vajon honnan ered ez a bájos ünnep?

 

 

 

Sokan nem is tudják már, honnan ered a Mikulás. Felnõtt fejjel már csak arra emlékszünk, milyen érzés volt várni rá, majd örömmel meglesni, mit tett az olya nagy gonddal kifényesített csizmába.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Nagyon klassz. köszi.

Tovább 

 

Márton-nap
Márton, 316-ban született egy római tribunus fiaként. 18 éves korában apja kívánságára a légió katonája lett, s a legenda szerint 18 éves volt, amikor palástját odaadta egy didergõ koldusnak. Nem sokkal késõbb Amiens-ben megkeresztelkedett, otthagyta a sereget és misszionárius lett, majd 371-ben a Loire menti Torus püspökévé választották. A hagyomány szerint Márton elbújt a nagy megtiszteltetés elõl a libák között, de a nagy gágogás elárulta. A katonák, utazók, foglyok, rabok, parasztok, pásztorok pártfogója, patrónusa volt.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Rné Magdi üzente 16 éve

Nagyszerű köszi szépen.

Tovább 

 

 

 

 

LÉLEK...mi(a)lélek?



Mire hasonlít egy ember lelke?
Nekem leginkább kertre. Nem teljes, hanem csak olyan fél kertekre, amik egy másik ember lelkével összefonódva vállnak egésszé. Színekkel, virágokkal teli szép helyek. Születésünk- kor csak egy zsebkendõnyi, szûz ,,földdarab", amibe szüleinktõl kapott lélek magvainkat ültetgetjük. Õk segítenek tanácsokkal, példákkal, hogyan gondozzuk ezeket a hozott kincseket. Megmutatják, mivel öntözzük, hogyan ápoljuk, szerintük mi a gaz, és mi a virág.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Rné Magdi üzente 16 éve

Puszillak ,hogy olvashattam.

Tovább 

Címkék:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu