Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Zsóka blogja - 2007. október

Mindenszentek és a halottak napja november 1-2-a,

70989_360687_normal

a halottakra való emlékezés ünnepe. Az egyház az I századtól november elejét szentelte a halottak ünnepére.
Minden olyan szentnek az ünnepe akikrõl a naptár nem emlékezik meg. Ezen a napon az egyház tanítása szerint az élõ és az elhalt hívek titokzatos közösséget alkotnak. Ilyenkor szokás a sírok megtisztítása, virággal díszítése, gyertyák gyújtása. A virágborította sírok mellett rokonok, ismerõsök, barátok gyertyát gyújtanak és emlékeznek.

Címkék: megemlékezés

Utolsó hozzászólás

Rné Magdi üzente 13 éve

Szép megemlékezés!

Tovább 

 

"Ha sosem engeded szabadjára a gyermekeidet, hogyan tanulják meg, hogy mindig visszajöhetnek hozzád?"
(Debbie Mumm)

"Az Anya az, aki szeret és támogat, miközben te az álmaidat kergeted."
(Debbie Mumm)

"Akármit is ért el az életben, egy anya a gyermekei jóságában méri a sikerét." (Debbie Mumm)
 
 

 

Zágon István:
Az anya meg a szülõ


Ez a két fogalom alapjában véve ugyanazt jelenti, de azért mégsem ugyanaz. Olyan különbség van köztük, mint - hogy is magyarázzam - mint amikor az ember azt mondja, hogy állam, meg azt, hogy haza.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Sallai Erzsébet üzente 13 éve

Szép és igaz!

Tovább 

Az 1956-os forradalom Magyarország népének a diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákok békés tüntetésével kezdõdött 1956. Október 23-án-án, és a fegyveres felkelõk ellenállásának felmorzsolásával fejezõdött be november 10-én.

Az október 23-i budapesti tömegtüntetés a kommunista pártvezetés ellenséges reakciója és a fegyvertelen tömegre leadott véres sortûz következtében még aznap éjjel fegyveres felkeléssé nõtt.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Mohácsiné Zsóka üzente 13 éve

 Balogh József Múltidéző(Gyermekvallomás) Én nem tudok sokat még a korról,amelyről nagyapám mesélt,könnye súgta, kisunokám, egykorhazánkban sok –sok ember élt. Riadtan és rettegve az éjtől,mert az álmot csengő rázta fel, majd a fojtó csöndet ötven évea kín tüze lobbantotta fel. Meghurcoltak jaja úgy kiáltott:Európa beléreszketett!Aztán bérenc tankok dübörögtek,és az ország újra temetett… Megbicsaklott a nagyapám hangja,én se szóltam, fáradt lett a fény,olyan, mint az Idő némaságaa vén konyha apró szegletén. Nem tudhatok sokat még a korról,kölyök vagyok, szélvész kisgyerek, akit csibész barátai várnak,s nem érti a felnőttéletet,de a lelkem mégis, mégis érzi,miért sír a , mamám és a papám,s rossz alvóként néznek fel az égre,az Istenhez suttognak talán? Látom ma is, mindig újra élikAz átriadt sok –sok éjszakát,S angyaloktól rimánkodva kérik,- míg minket, az unokákat nézik –történelem, ne okozz Golgotát!

Tovább 

 

 

Egy kiskutya rövid élete


Nem igazán emlékszem a helyre, ahol születtem. Szûk volt és sötét, és az emberek sohasem játszottak velünk. Emlékszem Anyura és az õ puha bundájára, aki sajnos gyakran beteg volt és sovány. Alig tudott tejet adni nekem, a bátyáimnak és a húgaimnak.
Emlékszem közülük sokan megdöglöttek, még mindig nagyon hiányoznak nekem. Emlékszem viszont a napra amikor elválasztottak Anyutól. Olyan szomorú voltam és féltem is, a tejfogaim épp csak kinõttek és nagyon is Anyuval kellett volna maradnom még, de õ beteg volt és az Emberek állandóan azt mondogatták, hogy pénzre van szükségük és elegük volt a rendetlenségbõl, amit a húgaimmal csináltunk.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Nagy Ági üzente 13 éve

Ismertem a története, de most újra olvasva mehint elsírtam magam, mint amikor először olvastam. :-(((Nekem is volt kutyám, amelyik veseeégtelenség miatt pusztult el. Még ma is nagyon hiányzik, nem tudom elfelejteni.

Tovább 

 

 64306_352998_normal

Issac Bashevis Singer : Ole és Trufa, két falevél története


Nagy volt az erdõ és sok, különféle fa lombkoronájától sûrû. Elérkezett a november. Ilyenkor már hidegre fordul az idõ, az is elõfordul, hogy havazik ám ez a november enyhe volt. Éjszakánként hûvös szél fújt ugyan, de alighogy reggel felkelt a nap, a levegõ is felmelegedett. Azt lehetett volna hinni, hogy még tart a nyár, ha az erdõt nem borítják lehullott levelek ? sáfránysárgák, borvörösek, aranyszínûek, tarkabarkák.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

id.Csik József üzente 13 éve

 Köszönőm ,hogy megosztottad velem is ezt a szép elmélkedési gondolatokat! A legvégén nem az fog számitani,hogy mennyi év volt életedben,hanem,hogy mennyi élet volt éveidben! http://blog.network.hu/merhetoegeszseg/showPost/ Üdvőzlettel! id.Csik József Skype.: joskaba45 e.mail.:joskaba@vipmail.hu e.mai.:joskaba.pharmanex@gmail.comMost egy  rővid versikével köszönők el!                                                                                                                                                           Talán Talán egy könyvben vagyok egy betű.Talán egy szó.Talán egy költemény.Mit tudom én.Csak azt tudom,hogy nagyon szomorú lehet az a mondat,mit kiolvas belőlem valaki,ha letette a tollat. /Wass Albert/  Előzmény: barthaj, 2007-10-18 06:57Köszönöm!

Tovább 


A lélek táplálásának néhány módjaA lélek táplálása legalább olyan alapvetõ szükséglet, mint az evés.
Tápláljuk legalább annyi gonddal, mint a testünket.A ZENE


A zene a lélek táplálásának egyik módja.
A zenét úgy írják le, mint " a magasabb síkokról lehozott és az emberi fül számára leszûrt szeretet ".
Létfontosságú, hogy elfoglalt életünkben szakítsunk idõt olyan zene hallgatására, amelyre lelkünk válaszol.
Ez mindenki számára más, sõt napról napra is változik.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Rné Magdi üzente 13 éve

Nagyon szép gondolatok!Sík Sándor Tedd a jót! Tekintet nélkül arra, hogy Másoknak tetszik Vagy nem, Tekintet nélkül arra, hogy Látják-e vagy nem, Tekintet nélkül arra, hogy lesz-e Sikere vagy nem, Tedd a jót! Tégy minden jót, amit Megtehetsz, Ott, ahol vagy, Úgy, ahogy teheted, Akkorát, amekkorát tehetsz, De mindig, szüntelen ez legyen A programod _________________

Tovább 

OKTÓBER 6. ? AZ ARADI VÉRTANÚK EMLÉKNAPJA ? GRÓF BATTHYÁNY LAJOS KIVÉGZÉSÉNEK NAPJA

 

 

http://www.neprajz.hu

 

158 évvel ezelõtt, 1849. október 6-án végezték ki Pesten Batthyány Lajost, az elsõ magyar felelõs kormány volt miniszterelnökét, Aradon pedig a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát.

A szabadságharc leverését súlyos megtorlás követte: az osztrák kormány bosszúért lihegett, s egyben példát akart statuálni. A leszámolás már a fegyveres harcok során elkezdõdött.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Mohácsiné Zsóka üzente 13 éve

Október hatA bágyadt, őszi napsütéstizenhárom névre néz.Tizenhárom vértanú,még a Nap is szomorú...Életüket adták érte,legyen Magyarország népeÚjra boldog, újra szabad,dobja le a rabláncokat!Őseinknek kívánsága,szabad legyen a hazája.Tűnjön el a zsarnok ökle,legyen szabad, mindörökre!Siralmas nap, október hat,a fájdalma máig kihat...Hullatja a könnyek árját,ki szereti a hazáját...Most érettük könnyes szemünk,megvédték a becsületünk!Becsületünk vitték égbe,tették Istenünk kezébe...Most már soha nem teheti,senki nincs, ki elveheti!Megváltotta drága áron,az aradi tizenhárom...__________________

Tovább 

Gyerekek és a szeretet

  

Link

 

 

56031_835562_normal

Címkék: gondolatok gyerekek szeretet

Ma az állatok világnapja van

Az Állatok Világnapja az állatszeretetérõl ismert Assisi Szent Ferenc ünnepe, azaz október 4, Assisi Ferencnek, az állatok védõszentjének halála napja.
(Assisi Szent Ferenc már a XIII. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körül vesz minket, legyen az élõ vagy élettelen.)


A világnapon eredetileg a vadon élõ állatok védelmére figyelmeztettek és pusztításuk ellen tiltakoztak, ma már minden védtelen élõlényre felhívják a figyelmet.

Címkék: szeretet állatok

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tovább 


Szép és megfontolandó!


LinkCímkék:

Utolsó hozzászólás

Rné Magdi üzente 13 éve

Nagyon szép és milyen igaz gondolatok!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu