Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 

 

 

Van egy közmondás, amely így hangzik: mindenki a maga szerencséjének a kovácsa…

…mely azt is jelenti, hogy mindenki úgy boldogul, ahogy tud. Ez a közmondás, fogalmam sincs miért, de már fiatal korom óta belém ivódott.

Kamaszlányként még egyáltalán nem értettem, mit is akar jelenteni. Maga az élet is bonyolult és nehéz volt számomra. El sem tudtam képzelni, hogy miként is tudnám befolyásolni azt, hogy boldog legyek! Kiválaszthatom a tanáraimat? A kérdéseket a dolgozatban? Vagy befolyásolhatom, hogy nyerjek a lottón? Hiszen ezek jelentették volna a boldogságot számomra, nem?

Szerintem a fiatal, tapasztalatlan ember egyszerűen képtelen felfogni, mit jelent a boldogság. A boldogság béke. Boldogság, ha egészségesek vagyunk. Boldogságot jelent egy kisgyermek mosolya, egy szép nap, vagy hogy fekszem a fűben, és létezik millió más boldogság is. A boldogság az egyén képessége a boldogság elfogadására. Ezt pedig úgy tudja létrehozni saját maga számára, ha felnőtt emberként képes független életet élni.

Ha az egyén értékrendjében káosz uralkodik, nehezen okoz számára bármi is boldogságot. A nőkről például azt állítják a férfiak, hogy nem tudják, mit akarnak. Éppen ezért képesek a nők egyáltalán a boldogságra? Buta kérdés. Minden nő más és más: az egyiket az teszi boldoggá, ha férfi van mellette, a másikat a karrier, a harmadikat a család, a következőt egy pár új cipőt, más nőt a gyerekei… folytassam? Szerintem felesleges. Hiszen mindenkit más.

A legfontosabb, hogy képesek legyünk tudatosítani, mikor éljük át a boldogság pillanatait. A boldogság ugyanis pici hétköznapi boldogságokból tevődik össze.

Talán még annyit: szerencsére én boldog vagyok, mert végre világosan látom a saját prioritásaimat, és el tudom dönteni, melyek azok a dolgok, amik a számomra a legfontosabbak.

Šipošová Miroslava, fordította: Póda Erzsébet

 

network.hu

„A szépség egy mosolygó arc. Megbecsülése mindannak, amivel Isten megáldotta az embert anélkül, hogy azokra a jellemvonásokra koncentrálna, melyeket elmulasztott továbbfejleszteni.

(Bridget Fair)

 

 

network.hu


„Boldogok, akik tudnak elhallgatni és meghallgatni, mert sok barátot kapnak ajándékba és nem lesznek magányosak.”

(Gyökössy Endre)

 

network.hu

 

 

"A boldogság az apró dolgokban rejlik. Aki nem figyel, annak láthatatlan marad."

(Joyce Brothers)

 

network.hu

 

„Mindenkinek csak annyi boldogság jut részül, amennyit viselni méltó.

(Immanuel Kant)

 

network.hu

 

„Egyesek úgy keresik a boldogságot, mint ahogy a szemüvegüket, amely ott van az orrukon”.

(Gustavo Dorz)

 

network.hu

 

„Legtöbb ember egy életet tölt el azzal, hogy módszeresen, izzadva, szorgalmasan és ernyedetlenül készül a boldogságra. Terveket dolgoznak ki, hogy boldogok legyenek, utaznak és munkálkodnak e célból, gyűjtik a boldogság kellékeit, a hangya szorgalmával és a tigris ragadozó mohóságával. S mikor eltelt az élet, megtudják, hogy nem elég megszerezni a boldogság összes kellékeit. Boldognak is kell lenni, közben. S erről megfeledkeztek.

(Márai Sándor)

 

network.hu

 

 

 

 

„Boldogságunk kilenc tized része kizárólag egészségünkön nyugszik. Ha egészség van, az minden élvezet forrásává válik, de ha nincs, az egyéb javak, a szubjektív értékek sem boldogítanak, mert a szellem, a hangulat, a temperamentum szárnyalását is lecsökkenti, elnyomorítja a betegség.

(Arthur Schopenhauer)

 

network.hu


 

„Legyél azzá, amiért születtél, merd vállalni önmagad, és boldog leszel!

(Böjte Csaba)

 

network.hu

„A boldogság mindig kicsinek tűnik, amíg csak a saját kezedben tartod. De engedd szabadjára, és azonnal megtanulod, mennyire nagy és értékes.

(Makszim Gorkij)

 

 

network.hu

"Miért kergeted csupán a messze boldogságot,
Hisz itt van egy lépésre, tán te meg se látod,
Csak szívedben keresd, ne kint a nagyvilágban,
Van édes boldogság minden kis szál virágban. "

(Csárdáskirálynő)

 

network.hu

 

“A boldogság egy olyas valami, ami megsokszorozódik, amikor osztoznak rajta.”

(Paulo Coelho)

 

 

network.hu

 

“Ossz szeretetet, bárhová mész: Legfőképpen a saját házadban… ügyelj rá, hogy mindenki jobb érzésekkel és boldogabban távozzék tőled, mint ahogyan jött. Légy Isten jóságának élő kifejeződése; jóság ragyogjon a szemeidben, a mosolyodban, meleg, üdvözlő szavaidban.”

 

(Teréz anya)

 

 

network.hu

 

Címkék: boldogság gondolatok

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu